Am creat deja o tradiție cu weekend-urile gastronomice la Zabola. În ultimii 3 ani, primul weekend din Noiembrie este dedicat prietenilor Amuse Bouche. Pasionați de gastronomie și cei mai buni chefi din Romania își dau întălnire la Zabola Estate pentru 2 zile și jumătate de experiențe extraordinare curatoriate de noi.
Am încheiat sezonul 2021 “în familie”. Peste 80% dintre participanți aveau deja minim un eveniment Amuse Bouche în istoric. Pentru ca totul să fie de neuitat, 4 chefi și-au unit forțele: Petra Hianu ( Plai, Sibiu), Oana Coantă ( Bistro de l’Arte, Brașov), Roland Suciu (Baracca, Cluj) și Alex Petricean (NOUA, București).
Weekend-ul gastronomic a urmat structura deja clasică. Am început cu o abordare mai relaxată pentru prima seară, mâncare casual în farfurii așezate pe mijlocul mesei.
Micul dejun din ambele zile a fost pregătit integral de cei patru chefi invitați. Se întâmplă rar, atât în Romania cât și în afara țarii, să ai parte de un mic dejun special, pregătit de chefi de top. Așa că este un element important pentru noi și o adevărată desfășurare de forțe pentru echipa din bucătărie.
Acolo povestea începe la 6 dimineața și în câteva ore munca lor se traduce într-un adevărat festin pentru oaspeți. Salate, omlete de mai multe tipuri, plăcinte, tarte, gemuri, zacuscă, brânzeturi locale și tot soiul de deserturi tradiționale și sucuri din fructe proaspete. Plus spumant și Champagne, desigur.
Unul dintre highlight-urile acestui weekend a fost Rémy Martin Opulence Experience, o surpriză pregătită alături de prietenii de la BDG și Robert Marshall, ambasadorul Rémy Martin în Romania. O întreagă amiază transformată într-o sesiune specială de degustare și învățare. O experiență apreciată de invitații noștri.
Cina de sâmbăta seară a fost, că de obicei, punctul culminant: 8 preparate într-o abordare fine dining și vinuri alese de noi.
Pentru că atât noua cât și oaspeților ne place mult cadrul spectaculos pe care îl oferă Zabola Estate pentru evenimentele noastre, am decis să ne întoarcem și în acest an. De 2 ori.
Așadar, în 2022 am planificat 2 weekend-uri gastronomice la Zabola, în sezoane diferite, cu abordări culinare diferite.
Primul nostru eveniment din acest an se întâmplă la Zabola Estate / 8-10 aprilie. Ii avem ca invitati pe Mihai Toader, Alex Dumitru si Andrei Chelaru. Prețul este 750 euro / persoana. Include cazare 2 nopti, toate mesele cu wine pairing si activitati. Update: Mai avem 3 camere libere!
Detalii și rezervări la contact@amusebouche.ro.
Cheers!
Babuta says
Ma voi gândi, imi place ce am văzut, va doresc numai bine si mult succes in tot ceea ce intreprindeti!