Ce faci în ultimul weekend din mai? Știm, te duci la vot! Și noi. Dar pe lângă asta, mai avem o propunere greu de refuzat. Primul nostru eveniment gastronomic din acest an. Un weekend despre ecodiversitate, tradiție și modernitate, aventură în natură, gusturi noi și vechi la Limanul Resort, în Delta Dunării.
Când se întâmplă?
24- 26 mai
Unde? Limanul Resort
Am povestit despre Limanul Resort anul trecut, ca parte din proiectul nostru Destinație România. Sunt foarte multe motive pentru care ne-am dorit să revenim la Limanul.
Ne-au cucerit de la prima vizită autenticitatea locului și a oamenilor din spatele proiectului, arhitectura integrată în peisaj cu respect față de mediu și, în general, întreagă atitudine față de valorile și tradițiile zonei. Și bineînțeles, gusturile și aromele pe care le-am experimentat aici mulțumită Tatianei. Perspectiva ei asupra spiritului sălbatic al tăramului dintre ape este greu de uitat.
Modernitate VS. Tradiție pe malul Dunării
Cine gătește?
Tatiana Vlas, bucătar rezident la Limanul Resort, provine dintr-o familie de lipoveni. S-a născut și a copilărit în apropiere de Letea. A învățat să gătească în familie, alături de mama și bunica ei. Activează de mai bine de 10 ani în industria ospitalității în Deltă Dunării, iar din 2017 face parte din echipă Limanul Resort.
Din “arsenalul” Tatianei, mențiuni speciale pentru borșul de peste lipovenesc, plachia și plăcinta de pește cu chimen.
Radu Dumitrescu (Voilà Bistrot)
Radu Dumitrescu probabil că nu mai are nevoie de prezentări. Dacă ești cât de cât interesat de scenă gastronomică a Bucureștiului sau ești conectat la Social Media, știi povestea lui cu siguranță.
Radu a copilărit la Topalu, lângă Dunăre. Un loc în care a prins rădăcini și abordarea lui culinara, orientată spre valori locale, ingrediente modeste și amintiri puternice de la malul Dunării. Un mix gustos de tradiție și viziune. Zicem noi că este invitatul perfect, a cărui pasiune și perspectivă să pună în valoare ecodiversitatea atât de specială a Deltei Dunării, cea mai bine conservată deltă din Europa.
Până atunci, îl găsești pe Radu la Voilà, într-o vilă interbelică pe Budișteanu, pregătind farfurii gourmet, în culorile sezonului.
Alex Petricean (NOUA)
Alex Petricean este probabil cel mai popular chef al momentului. Desemnat Chef of the Year în prima ediție a ghidului Gault & Millau, Alex a plecat de la cârmă bucătăriei Maize la jumătatea lunii martie și se pregătește să își deschidă primul restaurant pe cont propriu, NOUA.
După ce și-a descoperit pasiunea pentru gătit la Masterchef, Alex a călătorit în jurul lumii în căutare în inspirație și informație. A petrecut mai bine de 2 ani gătind în bucătăriile celor mai bune restaurante ale lumii, alături de legende ale gastronomiei mondiale. Însă este o călătorie a evoluției care nu se sfârșește niciodată.
Așa că entuziasmul și curiozitatea lui Alex față de tehnicile, ingredientele și tradițiile oamenilor Deltei sunt de-a dreptul molipsitoare. Le veți simți în farfurie și în conversație la față locului, cu siguranță.
Ce avem în program?
Trasăm în linii mari programul, mai jos. Însă, bineînțeles, avem și elemente pe care le păstrăm spre dezvăluire la față locului.
Vineri, 24 mai
Cină tradițională pregătită de Tatiana, cu intervenții pe alocuri din partea lui Radu și al lui Alex. Meniu degustare, 5 feluri cu wine pairing
Sâmbătă, 25 mai
După ce luăm micul dejun, ne așteaptă o plimbare de mai multe ore prin Deltă. Ne vom opri pe o insulă privată unde vom luă prânzul. Pregătim borș de pește lipovenesc la ceaun.
La cină rolurile se inversează într-o punere în scenă modernă de data această. Alex și Radu primesc rolurile principale, iar Tatiana îi ajută. Avem un meniu de degustare cu 8 preparate cu wine pairing.
Duminică, 26 mai
Luăm micul dejun și ne pregătim de plecare. Este ziua alegerilor și ne propunem să ajungem acasă la timp pentru a vota.
Cost și Rezervări
Prețul pachetului este 450 euro/persoană pentru tot weekendul. Include cazare în cameră dublă pentru 2 nopți, activitătile de peste weekend, mesele, wine pairing și excursia în Deltă de sâmbătă.
Avem doar 18 locuri disponibile. Evenimentul este dedicat exclusiv adulților, consumatori de pește 🙂
Informații și rezervări la contact@amusebouche.ro.
Mulțumim partenerilor noștri pentru susținere: UniCredit Bank, BMW & Automobile Bavaria , San Pellegrino & Acqua Panna, Țuca Zbârcea & Asociații, Nasul Roșu.
Lasă un răspuns