Ne pregătim pentru cel de-al treilea eveniment gastronomic din acest an. La final de august, vă invităm din nou să petrecem împreună un sfârșit de săptămână cu adevărat special, conturat în jurul experiențelor culinare. De data aceasta ne îndreptăm pașii înspre Transilvania alături de Radu Dumitrescu (Voila – București) și Ioan Bebeșelea (Syndicat Gourmet – Sibiu). Mergem la Casele de Oaspeți din Cincșor în weekend-ul 23-25 august.Dar să le luăm pe rând:
Unde? Casele de Oaspeți din Cincșor
Casele de Oaspeți din Cincșor este unul dintre locurile noastre preferate din România. Asta datorită poveștii frumoase pe care au conturat-o readucând la viață în cel mai respectabil mod, 3 dintre clădirile ce reprezintă “esența spiritualității și culturii săsești”: Casa Parohială, Școala și Biserica Fortificată. Sub ambiția magică a familiei Schuster, revenită din Germania pe meleagurile copilăriei, fragmente esențiale în viața satului sunt acum parte dintr-un circuit turistic sustenabil.
Oricine trece pragul Caselor de Oaspeți pășește într-un univers special, al cărui fir pornește dinainte de 1600 și continuă să se dezvolte. Mărturie începuturilor stau frescele renascentiste transilvănene din Casa Parohială, în timp ce elementele Art Nouveau cuprinse la începutul anilor 1900 în clădirea școlii de Fritz Balthes, amintesc de unul dintre cele mai importante episoade ale dezvoltării regiunii. Amestectul actual de vechi și nou, istorie și confort adaugă un nou capitol poveștii. O etapă autentică, în care grija și respectul continuă să însoțească fiecare detaliu.Photo Credits: Casele de Oaspeți din Cincșor
Țesături tradiționale, motive din viața satului, sobe de teracotă, lăzi de zestre, biblioteca uriasă de cărti săsești recuperate, artă contemporană, pian, grădini verzi. Totul se aliniază perfect la Casele de Oaspeți din Cincșor, într-o atmosferă caldă și relaxată.
Când se întâmplă?
23-25 august.
Cine gătește?
Îi aducem împreună pe doi dintre apărătorii tradițiilor, producătorilor mici și rețetelor bunicii, din două orașe diferite. Ioan Bebeșelea și Radu Dumitrescu. Ambii au fost nominalizați în categoria “Terroir” de către ghidul Gault&Millau în acest an, premiul revenindu-i lui Ioan. Iar cum gastronomia Sibiului este sub lumina reflectoarelor în acest an și datorită proiectului “Capitală gastronomică europeană”, nici că puteam găsi un duo mai potrivit să ne poarte oaspeții printre ingrediente speciale, arome vechi și noi.
Ioan și Radu vor fi ghidați printre secretele locului de către Adrian Boșcu, cel care zi de zi traduce culinar misiunea asumată a Caselor de Oaspeți din Cincșor de a readuce la lumină tradițiile locului.
Ioan BebeșeleaPhoto Credits:Gabriela Cuzepan
Ioan vorbește prin intermediul farfuriilor sale despre valorile care ar trebui să ne preocupe pe fiecare dintre noi atunci când vine vorba despre gastronomie. Producători mici, legume și fructe curate, chiar sălbatice pe alocuri, animale crescute responsabil la o distanță cât mai mică, ierburi aromatice specifice zonei și tradițiilor, rețetele și metodele bunicii privite prin filtrul vremurilor actuale, păstrând fiecare element ce oferă specificitate bucătăriei zonei.
Dacă nu știi exact care e povestea cu heciumpeciul, rozichinele sau cam câte tipuri de măcriș ai putea folosi în Transilvania, vei afla în acest weekend. Are Ioan grijă de asta.
Radu Dumitrescu Radu este deja la al doilea eveniment Amuse Bouche. Și cu siguranță nu ne vom opri aici. Chimia este bună cu toată lumea implicată și farfuriile nu mint niciodată.
Radu este omul din spatele Voilà, unul dintre locurile noastre preferate în București. Aici, în vila interbelică de pe Budișteanu despre care Ana Roš a spus că este “the craziest house I have ever seen”, Radu are grijă să aducă la masă toate culorile sezonului. Într-un mix gustos de tradiție, viziune, ingrediente locale mai mult sau mai puțin modeste (are caviar zilele astea, preparat inspirat din copilăria lui în vremea opulenței neasumate de lângă Dunăre). Ce să mai, e bine la Voilà. Gourmet, sezonal și relaxat, cum ar spune chiar Radu.
Adrian Boșcu Photo Credits: Casele de Oaspeți din Cincșor
Adrian are în grijă direcția culinară de la Casele de Oaspeți din Cincșor. Își bazează preparatele pe tradițiile bucătăriei din Transilvania și se inspiră din abundența naturii pentru a obține mâncăruri ce poartă mesajul sezonului și al locului în care s-au format. Totul simplu, proaspăt și plin de gust.Photo Credits: Casele de Oaspeți din Cincșor
Adrian, Ioan și Radu împărtășesc aceleași valori, aplicate zonelor din care provin și unei viziuni culinare individuale. Abia așteptăm să gustăm din rezultatele colaborării lor.
Ce avem în program?
Păstrăm structura obișnuită a evenimentelor noastre și adăugăm surprize la fața locului, așa cum i-am obișnuit deja de oaspeții noștri.
Evenimentul debutează cu cina de vineri, într-o abordare mai tradițională. Meniu degustare, 5-6 preparate cu vinuri asociate.
Continuăm cu ziua de sâmbătă: mic dejun cu bunătăți preparate în casă, activități în zonă, prânz în natură și culminăm cu cina extinsă 8-10 feluri, plus vinuri asociate. O selecție din cele mai bune vinuri romanești.
Weekendul gastronomic se încheie cu micul dejun de duminică dimineață.
Pentru toate mesele, cei trei chefs vor colabora, armonizând și contrastând stilurile în cel mai memorabil mod pentru vechii și noii prieteni ce ne vor fi alături. Noi ne ocupam de selectia de vinuri
Costuri&Detalii
Prețul pachetului este 500 euro/persoană pentru tot weekendul.
Include cazare în cameră dublă pentru 2 nopți, activitătile de peste weekend, toate mesele cu tot cu wine pairing.Avem 30 locuri disponibile în total. Evenimentul este dedicat exclusiv adulților.
Informații și rezervări la: contact@amusebouche.ro
Mulțumim partenerilor pentru susținere: UniCredit Bank, BMW Romania, S. Pellegrino & Acqua Panna, Țuca Zbârcea & Asociații, Nasul Roșu, Consiergo.
Lasă un răspuns