Italia este una dintre destinațiile noastre preferate, alături de Spania. Avem atât de multe locuri și restaurante care ne plac încât am putea organiza ușor 10 vacanțe extraordinare fară să repetăm vreo experiență.
Momentan suntem la a doua vacanță gastronomică de grup în Italia. Dacă în 2023 am explorat Nordul, în 2024 am planificat o rută care pleacă din Senegalia și se termină pe Amalfi Coast. Este probabil cea mai frumoasă vacanță din acest an și include 11 stele Michelin. În plus, două dintre restaurante sunt incluse în World’s 50 Best Restaurants – Uliassi – locul 50 în topul celor mai bune restaurante din lume & 3* Michelin și Reale, locul 19 în topul celor mai bune restaurante din lume & 3* Michelin.
Vacanța are loc în perioada 15-21 octombrie și se adresează unui grup de maxim 8 persoane. Mai avem 4 locuri disponibile.
Care este traseul?
Aterizăm în Bologna și ne îndreptăm spre Senegalia, unde petrecem 2 nopți și vizităm 2 restaurante: Uliassi (3* Michelin) și La Madonina del Pescatore (2* Michelin).
Pornim apoi spre Castel di Sangro, în Parcul National Abruzzo, și cinăm la Reale (3* Michelin).
De la Castel di Sangro plecăm spre Amalfi Coast, unde poposim 3 nopți la Borgo Santandrea, unul dintre cele mai bune hoteluri din regiune. În aceste 3 zile pe Amalfi Coast avem programat și un prânz la Quatro Passi , cel mai nou restaurant cu 3 stele Michelin din Italia, inclus în ghidul din 2023.
Senegalia, 15-17 octombrie
Senegalia este una dintre cele mai necomerciale zone din Italia de pe coasta Marii Adriatice. Pentru turiști cel puțin. Aici se afla însă două dintre cele mai bune restaurante de pește și fructe de mare din Italia.
Uliassi (3* Michelin)
Cel mai bun restaurant de pește și fructe de mare din Italia se află pe plaja Mării Adriatice. Aici Mauro Uliassi și sora lui, Catia, au creat un adevărat loc de pelerinaj pentru pasionații de gastronomie din întreagă lume.
Surf and turf: unicitatea bucătăriei lui Mauro Uliassi se găsește în studiul său despre aromele marine și modul în care acestea se alătură produselor din carne, parte dintr-un schimb mare-uscat tipic tradiției regionale din Marche.
La Madonnina del Pescatore (2* Michelin)
La 10 minute distanță de Uliassi regăsim La Madonnina del Pescatore condusă de chef Moreno Cedroni. O adevărată instituție care în 2024 împlinește 40 de ani. Restaurantul are 2 stele Michelin din 2006. La fel că Uliassi, este un loc cunoscut pentru peste și fructe de mare. Va fi interesant să comparăm două filosofii diferite aplicate aceluiași produs de top.
Unde stăm? Rafaello Hotel
Una dintre cele mai bune opțiuni din zonă, dintre puținele variante disponibile însă. Rafaello Hotel se afla la 5 minute de mers pe jos de restaurantul Uliassi.
Castel di Sangro, 17-18 octombrie
A doua oprire din vacanța noastră este ‘acasă’ la Niko Romito, în micuța localitate Castel di Sangro, care găzduiește cel mai bun restaurant din Italia al momentului conform topului World’s 50 Best.
Reale (3* Michelin, locul 19 în The World’s 50 Best Restaurants)
Reale este restaurantul de referință al lui Niko Romito, un superstar global și unul dintre cei mai cunoscuți chefi din Italia. Niko este renumit pentru preparatele sale în stil minimalist, pregătite din doar câteva ingrediente, cu sosuri și gusturi locale. Preparatele aparent ‘simple’ au în spate mulți ani de cercetare. Niko Romito se concentrează pe ingrediente și rețete din Abruzzo, acordând o atenție deosebită legumelor.
Pentru noi Reale se afla de câțiva ani pe lista de dorințe arzătoare și îl vom descoperi împreună în aceasta vacanta. Am gustat de-a lungul timpului preparatele lui Niko la diferite evenimente gastronomice internaționale, însă a rămas cel mai interesant restaurant din lume pe care încă nu l-am vizitat.
Unde stăm? Casadona
Hotelul lui Niko Romito, Casadonna, locul în care se află și restaurantul Reale, este o fostă mănăstire din sec. 16 transformată într-un hotel boutique de lux. Stilul este minimalist, la fel ca abordarea gastronomică a lui Niko Romito.
Amalfi Coast, 18-21 octombrie
Petrecem a doua parte a vacanței în una dintre cele mai frumoase și romantice destinații din lume, Coasta Amalfitana.
Unde stăm? Borgo Santandrea
3 nopți într-o destinație de vis de pe Coasta Amalfitana – Borgo Santandrea, un hotel recunoscut pentru design, facilitați și servicii excepționale, cu o echipă de 200 de persoane se ocupă de turiștii cazați în cele 45 de camere.
Hotelul se află la 90 de metri deasupra mării, vizavi de intrarea liniștită în micul cătun de pescari Conca dei Marini, la 4km de Amalfi și 15 km vest de Positano.
Facilitățile excepționale includ o plajă încântătoare cu pietriș, un club de plajă cu bar și un restaurant găzduit într-o fostă amabarcatiune. Borgo Santandrea a primit 2 chei Michelin, în noul ghid creat de Michelin pentru cele mai bune hoteluri din lume.
Quatro Passi (3*Michelin)
Quatro Passi este unul dintre cele mai frumoase restaurante din Italia, aflat la înălțime cu un view superb către golful Merano. Este în același timp și cel mai nou restaurant cu 3 stele Michelin din Italia, recompensat cu aceasta distincție în 2023.
Meniul îmbină aromele și tradițiile teritoriului cu cele mai bune ingrediente. Vom merge la Quatro Passi la prânz în una dintre cele 3 zile pe care le petrecem pe coasta Amalfitana.
Cum participi?
Pentru mai multe detalii și rezervări trimite-ne un mesaj la contact@amusebouche.ro. Dimensiunea grupului este limitată la 8 persoane. Mai avem 4 locuri libere.
Vrei să fii la curent cu noutățile și evenimentele pe care le organizăm? Abonează-te la newsletterul nostru aici.
Lasă un răspuns