Intre 18 și 22 septembrie explorăm împreună cele mai bune restaurante din Lisabona. Capitala Portugaliei este unul dintre orașele care s-au bucurat de o popularizare rapidă în ultimii 15 ani. Înțelegem de ce. Oferă o climă prietenoasă, ingrediente cu o calitate similară Spaniei pe multe paliere, prețuri decente, un segment de lux în creștere, istorie, plaje, restaurante și per total acea relaxare, deschidere și atmosferă prietenoasă pe care le găsești întotdeauna pe teritoriile cu deschidere la apă.
Ce am pregătit?
Am planificat vacanța din Lisabona cu ajutorul celor mai importanți chefi din Portugalia, cu informații actualizate despre ce are mai bun de oferit orașul în acest moment. Vom sta în unul dintre cele mai bune hoteluri din oraș, iar mixul de experiențe gastronomice include atât restaurante fine dining cât și bistrouri și taverne cu o puternică amprentă locală și concentrate pe a oferi cele mai bune ingrediente ale țării. Aceasta este direcția pe care o alegem mereu în explorările noastre, iar vacanța pe care o organizam în Lisabona nu este o excepție.
Unde stăm?
Memmo Principe Real
Stam 4 nopți la unul dintre cele mai bune hoteluri din Lisabona, parte din rețeaua Design Hotels, Memmo Principe Real, cu o poziție excelentă pentru explorat orașul. Mai multe detalii despre hotel aici.
Experiențe gastronomice
Belcanto (2* Michelin)
Cel mai proeminent restaurant al imperiului construit de chef Jose Avillez este în continuare cel mai cunoscut nume în gastronomia Portugaliei. Este primul restaurant al țării distins cu 2 stele Michelin și singurul care a fost inclus în World’s 50 Best Restaurants, unde a fost o prezență constantă în ultimii ani. Belcanto se afla într-un spatiu neconvențional, o fostă mânăstire în centrul cartierului Chiado.
Cura (1* Michelin)
Una dintre cele mai bune experiențe de bucătărie portugheză modernă orchestrată de unul dintre cei mai importanți reprezentați ai noului val, Pedro Pena Bastos. Cura se afla în hotelul Four Seasons și l-am rezervat integral pentru prietenii Amuse Bouche.
Canalha
Locul despre care vorbește toată lumea în Lisabona în acest moment, Canalha este noul restaurant casual al superstar chefului João Rodrigues. La Canalha João celebrează ingredientele locale de top, gatindu-le în cel mai simplu mod și oferindu-le într-un mediu relaxat. Preparate casual inspirate din bucătăria portugheza clasică, cum sunt carabineiro cu ou prăjit sau omleta cu creveți, sunt nelipsite.
Pateo by Jose Avillez
Ingredient, ingredient, ingredient. Despre asta e vorba la Pateo, un fragment al unui întreg food court dedicat integral lui Jose Avillez. Focusul este pe cele mai bune ingrediente locale: pește, fructe de mare și carne.
Prado
Într-un decor simplu, prietenos, un melanj eco-friendly, Nordic și clasic, chef Antonio Galapito celebrează natura Portugaliei. Tot ce are mai bun de oferit a lui țară, din apă și de pe uscat, ajunge pe mesele din lemn natur înconjurate de multe verde de la Prado. Totul organic, cu personalitate, acompaniat excelent de vinuri locale.
Alte activități pe care le adaugăm la programul nostru vor fi discutate cu grupul final: spectacol de fado, tur de oraș, vizita în cea mai faimoasa pieta din Lisabona.
Ce mai trebuie să știi?
Dimensiunea maximă a grupului este de 12 persoane.
Cum participi?
Pentru mai multe detalii și rezervări trimite-ne un mesaj la contact@amusebouche.ro.
Vrei să fii la curent cu noutățile și evenimentele pe care le organizăm? Abonează-te la newsletterul nostru aici.
Lasă un răspuns