Avem o listă din ce în ce mai scurtă cu locurile din București pe care le frecventam. Din motive întemeiate. Punem preț pe calitatea produselor și sezonalitate și preferăm să mergem în restaurante în care cunoaștem proprietarii, cine găteste, ingredientele și metodele (oneste) folosite în bucătărie. În loc să căutăm tot timpul noutăti, preferăm să urmărim felul în care evoluează meniurile pe parcursul anului și preocuparea chefilor pentru ingrediente de calitate, preferabil locale. În concluzie, nu prea mai avem deschidere pentru prea multe experimente 🙂
Asta nu inseamnă că nu ne dorim să mai adăugăm câte un loc nou din când în când.
Se vor deschide în curând / restaurante pe care le așteptăm:
Anika
Alexandru Dumitru (ex. Bistro Ateneu și ATRA), Chef of the Year Gault & Millau 2019, își va deschide propriul restaurant alături de prietenul lui, somelierul și antreprenorul Andrei Popa. Cei doi au lucrat împreună și la ATRA Doftana. Poți urmări evoluția proiectului pe Facebook / Instagram.
Mat
Alexandru Iacob (ex. KANE, Domeniul Manasia), face echipă cu Cristi Dăscăleanu. Abia așteptăm să vedem rezultatul. Contul lor de Instagram e aici.
NOUA
(bucătărie românească modernă, casual fine dining)Este una dintre primele noastre recomandări pentru străinii interesați de gastronomie care ajung în București. După ce a devenit Chef of the Year în prima ediție a ghidului Gault & Millau România din 2018, Alex Petricean și-a deschis propriul restaurant, NOUA, la începutul lunii mai în 2019.La NOUA, Alex continuă ce a început la Maize și își propune să ducă la următorul nivel viziunea lui despre noua bucătărie romanescă. Alături de o echipă plină de entuziasm care a evoluat împreună cu el.
Alex este și primul chef din România care a gătit alături de chefi din World’s 50 Best Restaurants. Ana Roš (Hiša Franko) și Maksut Așkar (Neolokal) l-au vizitat pe Alex la NOUA în 2019.
NOUA | Str. Popa Nan nr. 7
Voilà Bistro
(bucătărie românească modernă, bistro creativ)Unul din locurile în care ajungem cel mai des. Datorită atmosferei speciale și a felului în care Radu Dumitrescu, Chef și Owner, ne face să ne simțim. Voilà este un loc care a evoluat foarte mult din punct de vedere culinar în ultimii ani. De la un bistro cu preparate clasice franțuzești la farfurii creative cu multe ingrediente locale de sezon. De urmărit evenimentele speciale sub umbrelă unor concepte pe care nu le abordează nimeni altcineva în București. Și chef Radu Dumitrescu pe facebook pentru stilul lui inconfundabil de comunicare.
Voilà Bistro | Str Gral. Constantin Budișteanu nr. 18
Mahala
(bucătărie românească modernă, casual dining)O altă recomandare pe care o facem frecvent este Mahala. Un restaurant cu bucătărie românească modernă în care chef/owner Sorin Cucu gătește folosind tehnici clasice franțuzești. Un alt loc aflat într-o evoluție continuă de la deschiderea din 2015.
Extra bonus pentru zilele de weekend când la Mahala există un meniu special cu preparate clasice românești. Nu rată colivă în variantă modernă, un preparat care se află în meniu încă de la deschidere.
Mahala | Calea Rahovei 147- 153
Zahanaua Zexe
(bucătărie românească tradițională) Nu știm prea multe locuri cu mâncare romanească bună în București. Dar sunt semne că lucrurile se vor schimba în viitorul apropiat. Zahanaua Zexe rămane pentru noi prima opțiune în materie de mâncare traditională și un loc bun de mers cu grupuri de prieteni. Plus o recomandare bună pentru străini, că alternativă pentru variantele comerciale din categoria Caru’ cu Bere.
Zexe | Str. Icoanei nr. 80
The Artist
(fine dining clasic, bucătărie moleculară)Timp de mai mulți ani, The Artist nu a avut competiție pe scenă celor mai bune restaurante din București. Chef Paul Oppenkamp și soția să Mihaela au fost deschizători de drumuri pentru ceea ce înseamnă fine dining în România. Într-o piață needucată din punct de vedere culinar au reușit să construiască un proiect de succes.
The Artist păstrează azi aceleași principii de la deschidere, cu meniu care se schimbă la interval de 3 luni, tehnici care țin de bucătăria moleculară și din ce în ce mai multe ingrediente locale. Mergi la The Artist pentru o experiență în direcția clasică de fine dining.
The Artist | Calea Victoriei 147
Argentine Steak & Sushi Herăstrău
(Specific Asiatic) Nu suntem mari fani ai “restaurantelor de Herăstrău”. Există însă și excepții cum ar fi Argentine. Locul în șine imprumută din “farmecul zonei”, dar te sfătuim să nu te lași influențat de asta. Chef Cătălin Petrescu a acumulat experientă și pasiune pentru bucătăria asiatică în mulți ani petrecuți în afară tării. Și are acces la ingrediente de calitate.
Lasă deoparte meniul prestabilit și să mergi pe mână lui Cătălin. Să îți pregătească un meniu cu ce știe el mai bine. S-ar putea să fie cea mai gustoasă masă de care ai avut parte în ultima vreme.
Dacă rămai totuși la meniul standard, nu ar trebui sa ratezi Wagyu Roll cu foie gras și sos de trufe.
Restaurant Argentine | Șoseaua Nordului 20
Raionul Floreasca
(restaurant și piață de pește in Agora Floreasca)
Urmașul Raionului de Pește din Piața Dorobanți a pierdut puțin din atmosfera și farmecul din vechea locație. Pe de altă parte este mai mare, mai elegant, cu mai multe opțiuni de mâncare, inclusiv o zonă de Street Food cu preparate pe care le poți servi rapid. Selecția de vinuri la pahar este scurtă, dar reușită.
Preparatele clasice (precum tokana de peste) au rămas în meniu iar dacă nu ai limită de buget îți recomandăm să îți alegi ceva din galantar și să îl lași pe Vlad Popa (Executive Chef) să îți pregătească ceva.Raionul Floreasca este în continuare și una din cele mai bune opțiuni de cumpărat pește pentru acasă.
Raionul Floreasca | Calea Floreasca 113
PizzaMania
(pizza, sandvișuri și salate gourmet)
Nu mâncăm des pizza, dar atunci când se întâmplă este de obicei la PizzaMania. Aici găsești variante de pizza clasice și asocieri mai puțin obișnuite. Plus câteva opțiuni de salate și sandvișuri gourmet. Iar meniul săptămânii sună excelent de cele mai multe ori. Andrei Fâciu (Chef și Owner la PizzaMania) ne-a cucerit în primul rând prin ingredientele de cea mai bună calitate pe care le folosește în meniu. Focusul pe calitate și nu pe cantitate este un lucru rar în România. Mai ales într-un loc care vinde pizza.
PizzaMania | Str. Grigore Alexandrescu nr. 8
Papila
(sandvișuri și supe)
View this post on Instagram
Un bistro mic și cosy, Papila este pentru noi o opțiune bună pentru prânzurile rapide când vrem o supă bună sau un sandviș și nu avem timp să le pregătim acasă. Meniul este scurt, simplu și se schimbă în funcție de sezon. Papila este o opțiune bună și de mic dejun.
Papila | Str. Sfinților 6
Coclintă
(plăcintele lui Cucu)
Este sora mai mică a restaurantului Mahala și al doilea proiect al chef-ului /antreprenorului Sorin Cucu. Un loc pe care îl folosim pentru ieșiri rapide cu prietenii sau trecem să ne luăm ceva pentru acasă. Coclintă, cum îi spune și numele, este preparatul vedetă aici. Coclinta este la bază o turtă coaptă pe sobă din aluat nedospit, frământată cu mâinile. O „placintă” mai specială cu tot felul de umpluturi. Două dintre preferatele noastre sunt coclinta cu pulpă de rață din garnită, varză și cea cu caimac și miere de albine. În meniu mai poți găsi și o selecție de aperitive și alte preparate în stilul Mahala.
Coclintă Brasserie | Calea Victoriei 153
Frudisiac
(cafenea, mic dejun, prânz rapid)Când ieșim la mic dejun în oraș ajungem în general la Frudisiac. Dacă ești fan avocado, îți plac clătitele și cafeaua bună atunci Frudisiac e locul perfect în care să îți începi ziua. Noi ajungem de multe ori aici și pentru un prânz rapid când avem întâlniri în zonă.
Frudisiac | Intrarea Bitolia 4
Vrei să fii la curent cu aventurile noastre culinare? Urmărește-ne pe Instagram!
Lasă un răspuns