Închidem sezonul de weekend-uri gastronomice din Romania cu un super eveniment la Conacul lui Maldăr. Revenim în unul dintre locurile noastre preferate alături de Roland Suciu (Baracca) și Alexandru Dumitru (Anika, Singureni Manor).
Este și ultimul weekend pe care îl organizăm pe formatul deja cunoscut. Din 2023 începem un nou capitol. Ne bucurăm că încheiem această serie într-un loc în care ne simțim acasă, Conacul lui Maldăr.
Când?
Weekendul 14-16 Octombrie
Unde?
Conacul lui Maldăr
Este unul dintre puținele locuri din România care au trecut testul timpului, păstrând un nivel ridicat pe zona de cazare și servicii.
O proprietate istorică, o veche culă oltenească, în care fiecare cameră este unică și are propria poveste. Mobilier brâncovenesc autentic, lenjerii și perdele brodate, covoare țesute, grinde din lemn masiv. Totul menținut într-o stare perfectă la 10 ani de la deschidere.
Iar staff-ul este cam același de la prima noastră vizită. Din 2013. O raritate pentru Romania. Apreciem cu atât mai mult ceea ce au reușit să construiască proprietarii, Cristina și Daniel Vasilescu.
Cine gătește?
Alexandru Dumitru
Head Chef Anika & Singureni Manor
Pe Alexandru îl cunoaștem deja de câțiva ani. Avem o istorie împreună :). Am fost implicați inițial în proiectul Bistro Ateneu, restaurantul care i-a adus titlul de Chef of the Year Gault & Millau 2019, după mai puțin de 1 an de activitate.
Înainte de Bistro Ateneu, Alex a fost doi ani la ATRA, perioadă în care a dezvoltat o pasiune pentru ingrediente sălbatice și a început să construiască relații cu mici producători locali.
În prezent Alexandru se ocupă de direcția culinară de la Singureni Manor și de propriul restaurant, Anika.
Roland Suciu
Head Chef Baracca, Cluj
Roland este unul dintre chefii pe care îi putem numi cu mândrie prieteni. Am avut chimie încă de la primele întâlniri. Iar primul weekend gastronomic împreună la Raven’s Nest a fost memorabil.
Roland se ocupă de bucătăria Baracca, un restaurant reper pentru Cluj de mai bine de 14 ani. Și unul dintre cele mai bune din Romania, parte din reputata rețea internațională JRE.
Ce avem în program?
Structura programului este una clasică pentru weekendurile noastre gastronomice. Începem evenimentul cu seara de vineri, cu un meniu rustic, un mix intre preparatele pregătite de cei doi chefi și farfurii clasice de la conac. Și wine pairing desigur. Un meniu scurt, de 5-6 preparate.
Începem dimineața de sâmbătă cu micul dejun la conac în care vor fi implicați și cei doi chefi, Alexandru și Roland. Urmează un interval de relaxare, plimbări în zonă sau atelier de olărit pentru cei interesați. Atelierul va avea loc în incinta conacului.
Prânzul de sâmbătă este relaxat. În general avem 2-3 preparate și tot atâtea tipuri de vin. Cina de sâmbătă este că de obicei highlight-ul evenimentului. Un meniu de degustare de 8-10 preparate pregătit de cei doi chefi și vinuri selectate de noi. Încheiem duminică dimineața, cu micul dejun.
Cost și rezervări
Prețul pentru experiență gastronomică este de 450 euro / persoană. Include toate mesele și băuturi pentru tot weekendul.
Cazarea / camerele se plătesc separat. Prețul camerelor variază intre 90 și 160 euro/ noapte (preț per cameră).
Informații și rezervări la contact@amusebouche.ro.
Velea Mihaela says
Unde se afla Conacul Liu Maldar ? Ce localitate , ce judet ?