Când îți începi dimineața la aerodromul din Moscova, alături de Albert Adria și Kristian Baumann, știi că urmează o zi bună 🙂
Twins Garden International Festival 2018
La finalul anului trecut am participat la prima ediție a Twins Garden International Festival în Rusia. Unul dintre conceptele ambițioase implementate de frații Ivan și Sergey Berezutskiy, al căror restaurant, Twins Garden, ocupă poziția 71 în topul extins W50Best după doar un an de activitate.
Twins Garden este primul restaurant al Rusiei cu grădină proprie, funcțională pe tot parcusul anului. Și totodată primul restaurant care își propune să devină auto-sustenabil. Un proiect unic, care impresionează prin esență, dar și prin grandoare. Probabil un amestec previzibil atunci când în aceeași frază apar conectate Rusia și World’s 50 Best Restaurants.
Un teren ce acoperă 50 de hectare în Kaluga, la 2 ore de condus de capitala Rusiei, reprezintă cheia conceptului. Fermă și grădină de legume cu activitate tot anul, în sistem aeropon.
Urmând mai departe același fir conceptual alăturat grandorii, Ivan și Serghey au pus bazele Twins Garden International Festival. Un soi de “ziua recoltei” ridicată la rang de experiență super premium. În cea mai productivă perioadă a anului, cei mai respectați chefs ai Rusiei întâlnesc la ferma fraților Berezutskiy nume răsunătoare ale gastronomiei globale. Împreună transformă cele mai proaspete ingrediente de la fața locului în preparate cu personalitate. Totul organizat într-un prânz cu meniu de degustare cu tentă rustica compus la multe mâini. Mai precis, la 16 mâini în 2018 când am participat noi.
Prânzul este urmat de o cină fine dining la retaurantul Twins Garden, conturată de asemenea prin transformarea ingredientele produse de proprietatea din Kaluga sub bagheta creativității chef-ilor.
Cu elicopterul la ferma fraților Berezutskiy
Ferma este la 2 ore de condus de Moscova. Însă am ajuns acolo “the Russian Way”, cu elicopterul. Acesta este varianta experienței high-end pe care Ivan și Sergey o oferă oaspeților dornici de adrenalină, natură și gusturi proaspete.Legume marinate, mure de sezon și ierburi din grădină în apă de roșii picantă – Igor Grishechkin (Kokoko, Saint- Petersburg)
Dovleac copt în glazură de cătină și brânză de casă – Andrey Shmakov (Savva, Moscova)Morcovi și sfeclă cu salsa macha și glazură de fructul pasiunii – Oswaldo Oliva (Lorea, Mexico City)Conopidă coaptă cu roșii și straciciatella – Kristian Baumann (108, Copenhaga)Sturion extrem de tânăr cu ardei verde și sos din ierburi – Ivan și Serghey Berezutskiy (TWINS GROUP, Moscova) Ied cu hrișcă și arpagic – Dmitry Zotov (Buro TSUM, Moscova)Smochine coapte cu stracciatella – Albert Adria (Tickets, Barcelona)
La finalul celor 20 de minute petrecute deasupra regiunii, ni s-au dezvăluit 17 sere și peste 150 de varietăti de legume, fructe și ierburi, capre Nubian, o rasă extrem de rară și autobuzul vesel transformat în casa de ouă a găinilor. Plus un lac în care sturionii se reproduc în voie, în sistem privat, ferit de orice restricție care ar putea limita utilizarea lor chiar din perioada cea mai fragedă a tinereții.
O grădină fascinantă ca dimensiune, viziune, investiție și pasiune. Totodată, un proiect necesar, așa cum declară frații Berezutskiy, într-o tară care acoperă 11 zone climatice diferite, iar ingredientele de calitate superioară au fost strâns legate de importuri. Majoritatea ingredientelor de la restaurantul Twins Garden din Moscova provin de la această fermă funcțională pe tot parcursul anulului. În același timp, grădina este suportul revitalizării unor varietăti indigene pierdute.
“Cultura noastră gastronomică nu este doar moștenire istorică. Este respectul transmis al abordării produselor și parteneriatul puternic dintre chefs și fermieri” este declarația care ne-a conectat gândurile la filosofia din spatele Twins Garden.
The chefs&The Menu
Cum am povestit deja mai sus, conceptul zilei Twins Garden International Festival a inclus un prânz la ferma din Kaluga într-o manieră mai rustică și o cină fine dining la Twins Garden în Moscova. Totul conturat de superstar chef utilizând cele mai proaspete ingredientele produse de grădina Twins, cu mici intervenții “străine” pe alocuri.
Chefs invitați: Albert Adria (Tickets, Barcelona), Kristian Baumann (108, Copenhaga), Oswaldo Oliva (Lorea, Mexico City), Igor Grishechkin (Kokoko, Saint- Petersburg), Andrey Shmakov (Savva, Moscova), Dmitry Zotov (Buro TSUM, Moscova)Crayfish de la fermă cu varză coaptă și sos kvass – Ivan și Serghey Berezutskiy (TWINS GROUP, Moscova)Dashi din vânătă cu smântână și icre de merluciu – Albert Adria (Tickets, Barcelona)Iaurt, miere și ulei de măsline – Oswaldo Oliva (Lorea, Mexico City)Daikon cu zmeură verde sărată – Kristian Baumann (108, Copenhaga)
Experiența completă (elicopter, prânz, cină și surprize extra la fața locului) a fost disponibilă pentru jurnaliști din toată lumea și oricine a dorit să achiziționeze bilete. Urmează a fi implementată din nou în toamnă lui 2019. Vă ținem la curent. Merită din plin.
Am povestit despre experiența la Twins Garden, restaurantul din Moscova al fraților Berezutskiy, într-un articol separat aici.
Lasă un răspuns