Septime este unul dintre acele câteva restaurante incluse în mai toate listele “must eat in Paris” ale ultimilor 3 ani. Adică încă de la deschidere. Are 1 stea Michelin și este creația lui Bertrand Grebaut, ucenicul celebrului Alain Passard de la L’Arpege și unul dintre cei mai apreciați chefi din noul val.
Așadar, am adunat suficiente argumente pentru care să ne dorim această experiență pentru prima noastră vizită în Paris. Suficient de mult cât să mergem 30 de minute cu metroul din Saint Germain (unde am fost cazați) până în arondismentul 11 unde se află Septime. Plus câteva zile de telefoane insistente cu o lună înainte de vacanță, pentru a reuși să rezervăm o masă.
Septime ocupă un spațiu destul de mic pe rue de Charonne, aproape de stația de metrou cu același nume. Este decorat deloc pretențios, “industrial chic” cu o zonă de chic destul de subtilă. Lemn masiv, metal și ferestre mari din sticlă care dau înspre stadă pe o parte și înspre grădină interioară cu multe ghivece și plante aromatice pe partea opusă.
Atmosfera este plăcută la Septime. Au un staff numeros, iar bucătăria este deschisă și îl poți vedea pe Bertrand Grebaut în acțiune.
Bertrand Grebaut duce mai departe moștenirea lui Alain Passard și folosește multe vegetale în meniul său. Carte blache pentru cină aici este 65 de euro și include 5 feluri de mâncare. Așa cum ne-au obișnuit restaurantele pariziene, și la Septime meniul se schimbă de la o zi la altă în funcție de oferta furnizorilor și de inspirația chef-ului.
Preparatele arată bine, mai ales că Bertrand a lucrat ca graphic designer înainte de a-și decoperi pasiunea în ale bucataritului. Totul este simplu, din puține ingrediente. În general toate preparatele au cam 3 ingrediente.
Două dintre preparatele care ne-au rămas în minte: dovlecel cu brânză și flori de soc, file de somon roz crud cu busuioc și pesto cu lămâie.
Totul a fost bun, însă nu ne-a părut suficient de interesant la nivel de gust pe măsura laudelor. De exemplu, am avut și aici și la Le Chateubriand aproximativ același preparat: pește cu sparanghel alb și flori de acacia. Le Chateubriand câștigă detașat pentru acest preparat. Bineînțeles, Le Chateaubriand ocupă poziția 21 în Top 50 cele mai bune restaurante din lume în timp ce Septime este pe 57. Însă la nivel de buget alocat pentru o cină și efort alocat pentru rezervare, sunt în aceeași categorie.
Septime este o opțiune foarte bună la nivel de experiențe good value for money, mai ales dacă hotelul pe care îl alegi este aproape. Însă pentru noi ocupă locul 4 în această listă, după Le Chateaubriand, Semilla si L’Ami Jean.
Ce mai tebuie să știi:
- Pentru rezervări trebuie să suni cu 22 zile înainte doar în intervalul 2-5 pm
- În ziua rezervării te vor suna pentru reconfirmare. Încearcă să răspunzi pentru că dacă ratezi acest apel îți va fi foarte greu să prinzi linia liberă pentru a-i asigura că te vei prezenta la ora stabilită
- Este deschis pentru cină și luni, o zi în care majoritatea restaurantelor din Paris sunt închise
- Dacă nu reușești să îți faci rezervare poți restaurantul de pește al aceluiași chef. Se numește Clamato și este la 10 m de Septime – nu acceptă rezervări
Lasă un răspuns