Acesta este un articol mai vechi. Găsești aici ultimul articol despre The Artist.
The Artist este singurul restaurant cu bucătărie moleculară din București și locul în care servirea fiecărui preparat este transformată într-un adevărat spectacol.
Chef-ul și în același timp co-proprietarul The Artist, olandezul Paul Oppenkamp, a fost executive chef pe cel mai mare mega yacht privat din lume “The World”. Iar acum combină în bucătăria restaurantului său, tehnici clasice cu cele din bucătăria moleculară și influențe românești. Rezultatele sunt spectaculoase, ca asociere, textură și aromă. De exemplu, la ultima vizită am primit înaintea aperitivului un amuse bouche ce sună extrem de tradițional: ardei roșu umplut cu cremă de brânză. Însă forma de prezentare și gustul nu aduceau deloc a ceea ce îmi imaginam. De fapt, nici nu cred că aș fi identificat corect ingredientele, dacă nu mi-ar fi fost dezvăluite înainte de a gusta.
Meniul la restaurant The Artist se schimbă în fiecare sezon. Pentru fiecare dintre categoriile aperitiv, fel principal și desert se păstrează și varianta Spoon Tasting, care îți oferă posibilitatea să guști fiecare preparat în cantități de degustare. Există și anumite preparate care rezistă schimbărilor de meniu. Cum este sorbetul de castravete, care este pe listă încă de la deschiderea restaurantului. Este un desert spectaculos servit într-un ritual pe măsură. Primești un mojar de marmură cu petale de trandafir, busuioc, mentă și portocală pe care trebuie să le strivești singur. Apoi chef-ul vine personal și îți adaugă sorbetul în cauză și azot lichid, îndemnadu-te să amesteci totul. Rezultatul este foarte bun și ai senzația că a fost și un număr de magie la mijloc.
La restaurantul The Artist au și preparate cu trufe proaspete. Am revenit aici să le încercam, de-ndată ce am aflat în plimbarea noastră la cules de trufe în Viscri, că așteaptă un “stoc” nou de astfel de delicatese de la aceeași sursă. Am experimentat, printre alte bunătăți, cârnații de curcan cu trufe și am primit din partea casei ciocolată neagră cu trufe. Acesta este un detaliu specific restaurantelor de fine dining pe care îl descoperi întotdeauna la The Artist: amuse bouche atent preparate servite înaintea fiecărui fel de mâncare.
The Artist ocupă un spațiu mic și minimalist decorat, pe strada Tonitza. Este suficient de aproape de centrul vechi cât să fie în “centrul acțiunii”. Și suficient de departe de el cât să îți ofere liniștea de care ai nevoie când te bucuri de parfait de avocado sau încerci să înțelegi un Cherrytini preparat într-un Syphon. Tocmai această poziție cred că ajută mult nivelul de interes al străinilor pentru experiența The Artist. De aici și numărul mare de review-uri pozitive de pe TripAdvisor, venite în special din partea turiștilor și expaților. Restaurantul ocupă prima poziție a topului de mai mult de 1 an. Dealtfel, chiar are pe lista de obiective menținerea acestei poziții. Până acum le iese foarte bine.
Pe noi ne-au convins, iar restaurantul The Artist se luptă strâns pentru poziția fruntașă în topul preferințelor noastre cu “Le Cantine de Nicolai”.
O masă completă în 2 la The Artist te costă în jur de 400 lei.
Ce mai trebuie să știi:
- Lunea este închis. În restul zilelor au program între 12:30 și 23:00
- Au un meniu special de prânz la 22 lei
- Au selecție bună de vinuri, inclusiv la pahar
The Artist | Str. Nicolae Tonitza 13| (+4) 0728 31 88 71 | www.theartist.ro
Lasă un răspuns