Acesta este un articol mai vechi. Citește ultimul update despre Le Fin Palais Royal aici
Le Fin Palais Royal este un restaurant franțuzesc cu pretenții deschis de curând în București, în zona Piața Amzei (Amzei 13). Pe scurt: bucătar francez, preparate fine, listă impresionantă de vinuri franțuzești, o locație mai puțin obișnuită și unul dintre cele mai scumpe restaurante din București.
Ținând cont de toate aceste lucruri, ne-am grăbit să comparam Le Fin Palais Royal încă de la prima vizită cu restaurantele pe care noi le considerăm a fi cele mai bune din București, în special cu cele franțuzești: Cantine de Nicolai și L’Atelier. Concluzia este că Le Fin Palais Royal ar putea deveni în curând cel mai bun restaurant din București. Totul depinde de schimbările și îmbunătățirile din perioada următoare.
Le Fin Palais Royal oferă preparate fine și sofisticate. Sunt pregătite de un chef-ul francez Philippe Le Quilec. Nu am găsit nicio informație despre istoricul lui în online și nici la fața locului nu am am avut mai mult succes. Dar ceea ce este mai important: ne-a plăcut foarte mult ce am mâncat.
Experiența noastră culinară a început cu un amuse bouche primit din partea chef-ului, așa cum ar trebui să se întâmple în toate restaurantele de fine dining. Am încercat foie gras la tigaie cu sirop de cireșe, ravioli cu hribi și trufe, suprem de pasăre umplut cu trufe și foie gras și medalion de vițel.
Un singur comentariu: felurile principale au avut mai multe elemente comune aranjate similar pe farfurie, lucru pe care nu ar trebui să îl vezi la un restaurant de fine dining.
Pentru desert ai la dispoziție 5 variante. O parte dintre ele au și un ritual special de servire cum este de exemplu fondantul de ciocolată. Însă dacă ne raportăm strict la gust, cel mai mult ne-a plăcut creme brulée-ul cu înghețată de nuci.
Lista de vinuri franțuzești este impresionantă. Pe de altă parte, lista de vinuri românești este foarte scurtă. Asta înseamnă un singur lucru: cei de la Le Fin Palais Royal vor avea nevoie de personal specializat pentru a pune în valoare lista de vinuri franțuzești și a oferi clienților cele mai bune variante. Am înțeles însă că sunt șanse mari ca restaurantul să aibă în curând un somelier.
La nivel de servire, putem spune că personalul de la Le Fin Palais Royal este prietenos și foarte atent la dorințele și cerințele clienților. Se simte totuși că restaurantul se află la început de drum și lipsește experiența pe un proiect similar de fine dining.
Locația reprezintă unul dintre minusurile Le Fin Palais Royal. Restaurantul se află chiar vizavi de piața Amzei, într-o clădire mai puțin potrivită pentru un restaurant de fine dining (în care se află și teatrul Ion Creangă). Interiorul este cam încărcat: mochetă groasă, cristal și oglinzi de dimensiuni mari dar și plasme pe pereți. Au încercat să împace toate gusturile.
O masă completă în doi la Le Fin Palais Royal (aperitiv, fel principal și desert) te poate duce la 600-700 lei. Prețul depinde de vinul pe care îl alegi. Este un restaurant scump, dar diferențele față de celelalte variante de fine dining din București nu sunt atât de mari.
Sunt însă câteva lucruri care ar putea transformă Le Fin Palais Royal în cel mai bun restaurant din București. Specializarea personalului, aducerea unui somelier, păstrarea nivelului ridicat al preparatelor și puțină comunicare pentru promovare sunt ingrediente care ar putea contribui la această transformare.
Le Fin Palais Royal | Piața Amzei Nr 13 | 021 313 64 64 | www.lefinpalaisroyal.ro
Lasă un răspuns