Raionul de Pește este unul dintre locurile nostre preferate din București când vine vorba despre mâncat pește sau doar despre un prânz bun și rapid. Am mai povestit despre el pe blog la începutul anului, cu ocazia topului cu cele 5 locuri în care mâncăm pește și fructe de mare.
Între timp, Raionul de Pește s-a extins, a mai diversificat puțin meniul și a construit o terasă mică pentru zile călduroase. Pe scurt, lucrurile s-au îmbunătățit la toate capitolele.
Raionul de Pește este poziționat în Piața Dorobanți. La propriu. Este chiar la intrarea în piață, dinspre Calea Dorobanților. Așa cum se înțelege deja din ce am povestit, nu este un restaurant în adevăratul sens al cuvântului. Adică nu este locul în care să mergi cu jumătatea într-o seară de sâmbătă pentru o cină romantinca sau genul de loc în care să zăbovești două ore la masă cu prietenii și să fii întrebat la fiecare 10 minute dacă mai dorești un pahar cu apă plată.
Raionul de Pește este mai degrabă un “fish bar”, un concept destul de popular în afară. Respectiv, la intrarea în piață, descoperi pe ambele părți 2 bucătarii deschise cu un bar de jur împrejur, un stand generos cu pește și fructe de mare proaspete și câteva mese alături. Totul este amenajat simplu, cu accente industriale, extrem de potrivit pentru locul în care este poziționat.
Raionul de Pește este locul în care mergi dacă vrei să cumperi pește sălbatic proaspăt pentru acasă sau dacă vrei să încerci o variantă din “captura” lor, gătită simplu, rapid, pe loc.
Aduc pește proaspăt și fructe de mare de 3 ori pe săptămână: marți, joi și sâmbătă. În special din Mediterană. Au variante de pește sălbatic (de captură) sau de acvacultură, inclusiv pești pe care îi găsești cu greu în alte părți. Cum ar fi grouper, scorfano, bakaliaro sau sarago.
La Raion totul este gătit la vedere și simplu: pe plită, la cuptor sau în sare. Au și variante de risotto, salate sau paste cu pește și fructe de mare. Totul este gătit în față ta. Avem și două preparate preferate pe care le recomandăm cu mare încredere: supa de pește și fructe de mare și tokana de fructe de mare.
Mai nou au și meniu de sushi, dar trebuie să recunoaștem că nu suntem chiar niște pasionați ai acestui fel, așa că nu am încercat până acum.
În plus, Raionul de Pește are un staff destul de numeros, care face ca majoritatea comenzilor să fie onorate rapid. În general nu am așteptat mai mult de 15-20 minute indiferent de preparat.
Pentru noi, Raionul de Pește este o variantă excelentă pentru un prânz bun cu pește și fructe de mare, în weekend sau în timpul săptămânii. Și o experiență culinară aparte în peisajul culinar al Bucureștiului, pe care credem că merită să o încerci măcar o dată.
Ce mai trebuie să știi:
- luni este închis
- program Marți-Sâmbătă – 10-22:15 / Duminică 10-16:45 🙂
- acceptă și rezervări, în ciuda a ceea ce ai putea crede la prima vedere
- o masă completă și generoasă în doi cu vin inclus, te costă în jur de 150 de lei
Lasă un răspuns