A mai rămas puțin până la primul weekend gastronomic din acest an. În perioada 8-10 aprilie revenim cu plăcere la Zabola Estate alături de trei dintre cei mai buni chefi din Romania: Alexandru Dumitru, Mihai Toader și Andrei Chelaru.
Când? 8-10 Aprilie.
Unde? Zabola Estate.
Zabola Estate este un ansamblu de clădiri diferite, fiecare cu o personalitate aparte, răsfirate pe un domeniu impresionant ce include lac, pârau, pădure. Plus priveliștea castelului din secolul 16 redevenit reședința familiei după o istorie tumultoasă a confiscării comuniste.
Exteriorul fiecărui corp a păstrat pe cât posibil infătisarea inițială, iar interioarele au fost abordate într-o manieră French rustic-chic, cu accent puternic pe elementele de atmosferă.
Cadă frantuzească, dușuri duble imbrăcate în sticlă, multe abajururi, paturi înalte, pereți dezbrăcati pană la cărămidă, mobilier din lemn masiv, provizii de vin ascunse în podea și o densitate ridicată de șeminee, un bar desprins parcă dintr-o poveste cu Hemingway. Cam așa sună o înșiruire rapidă a elementelor menite să intretină atmosfera romantică ce definește locul.
Cine gătește?
Alexandru Dumitru
Pe Alexandru îl cunoaștem deja de câțiva ani. Avem o istorie împreună :). Am fost implicați inițial în proiectul Bistro Ateneu, restaurantul care i-a adus titlul de Chef of the Year Gault & Millau 2019, după mai puțin de 1 an de activitate.
Înainte de Bistro Ateneu, Alex a fost doi ani la ATRA, perioadă în care a dezvoltat o pasiune pentru ingrediente sălbatice și a început să construiască relații cu mici producători locali.
Însă începuturile activității sale culinare sunt legate de Auberge de Soleil (1*) din Napa Valley, California, restaurantul Les Solistes din Berlin păstorit de Pierre Gagnaire, la care se adaugă perioada de studii la HRC Culinary Academy în Sofia.
Mihai Toader
Mihai Toader este responsabil de direcția gastronomica de la Soro.lume, unul dintre cele mai bune restaurante din București. Un loc în care Mihai folosește focul că principala tehnică de gătit și aduce la lumina rețete și combinații vechi de ingrediente într-o lumină nouă. Fine dining neoromânesc în cuvintele lui Mihai.
Succesul de la Soro.lume are în spate ani de călătorii și cercetare prin România în cadrul proiectului Fragmente ale cărui episoade le găsiți pe youtube.
Andrei Chelaru
Bucătărie românească modernă cu influențe moldovenești. O obsesie pentru borș și preparatele pe bază de legume. Așa am caracteriza pe scurt filozofia și direcțiile după care se ghidează Andrei.
L-am cunoscut pe Andrei acum câțiva ani la Fragment în Cluj și am fost impresionați de pasiunea lui pentru gastronomie. Între timp a făcut un stagiu la Noma, iar în prezent este implicat în mai multe proiecte culinare precum Gastrolab sau Fork Ana Tower.
Ce avem în program?
Vom explora din plin domeniul cu fiecare linie din programul acestui weekend. Începem cu cina de vineri – meniu de degustare (5-6 preparate), într-o abordare mai rustică cu vinuri asociate fiecărui preparat.
Sâmbătă: mic dejun „în mai multe acte”, explorari locale, cât să descoperim atmosfera zonei. Prânz cu amprentă locală, câteva activităti opționale de tipul bear watching sau timp liber să te bucuri de loc.
Punctul culminant al întâlnirii noastre este, ca de fiecare dată, cina de sâmbătă cu meniu extins, 8-9 preparate fine dining și vinuri pe măsură.
Duminică: mic dejun, relaxare și pornim ușor spre casă.
Ca de obicei, promitem atmosferă prietenoasă, companie de calitate, ingrediente locale curate, sustenabilitate și responabilitate din grădină, în bucătărie și pană în zona de dining și câteva extra surprize pe care le descoperiți la fața locului.
Costuri & Detalii
Prețul pachetului este 750 euro/persoană. Include cazare în cameră dublă pentru 2 nopți, activitătile de peste weekend, toate mesele cu cu wine pairing.
Informații și rezervări la: contact@amusebouche.ro
Lasă un răspuns