Ne pregătim cu entuziasm pentru prima vacanță cu stele Michelin din 2016.
Vom reveni în Franța pentru a experimenta câteva dintre cele mai bune restaurante din Paris și Lyon.Anul trecut am avut parte de primele experiențe culinare de top în Paris, experiențe despre care am și scris pe blog: L’Arpege(3*), L’Atelier de Joel Robuchon (2*), Jules Verne (1*) și cel mai tare view din Paris, Le Chateaubriand și micul dejun de la Epicure (3*).
Pentru prima vacanță din 2016 ne-am propus să bifăm două dintre cele mai bune două restaurante de 3 stele din oraș: Le Cinq și Pierre Gagnaire. Sunt restaurantele aflate pe locurile 1 și 2 în topul celor de la parisbymouth.com, probabil cel mai relevant blog de food din Paris.
Le Cinq este cel mai nou restaurant cu 3 stele Michelin din Paris. A obținut cea de-a treia stea în 2016. Acest lucru nu i-a împiedicat pe cei de la parisbymouth să îl plaseze pe prima poziție în topul restaurantelor de fine dining din Paris. Le Cinq va fi probabil și cel mai luxos restaurant în care am ajuns până acum. Restaurantul se află în hotelul George V, parte din rețeaua Four Seasons, în apropiere de Champs Elysée.
Pierre Gagnaire este probabil cel mai creativ chef francez și cel care se depărtează cel mai mult de bucătăria clasică franțuzească. Ne așteptăm la o experiență total diferită de tot ce am descoperit până acum în Paris, o cină comparabilă cu cele din Țara Bascilor. Restaurantul Pierre Gagnaire se află în cadrul Hotelului Boutique Balzac, aflat și el în apropiere de Champs Elysée.
Dacă la Paris am mai fost, Lyon este un loc 100% nou pentru noi. Lyon este cunoscut drept „capitala mondială a gastronomiei”. Cea mai mare densitate de restaurante pe cap de locuitor, nu mai puțin de 24 de stele Michelin, tradiții și tipuri de restaurante pe care nu le mai găsești în alte locuri din Franța și nu în ultimul rând „Capela Sixtină” a restaurantelor de 3 stele Michelin – Paul Bocuse.
Câteva dintre lucrurile pe care ni le-am propus pentru Lyon:
1. L’Auberge du Pont de Collonges (3*) – Paul Bocuse este inventatorul bucătăriei franțuzești moderne (nouvelle cuisine) și unul din cei mai cunoscuți chefi din lume. Restaurantul său din Lyon a împlinit recent 50 de ani de când are 3 stele Michelin. Abia așteptăm să încercam unul din preparatele sale celebre cum este supa cu trufe.
2. La Mere Brazier (2*) – un restaurant care păstrează și în ziua de astăzi elemente de decor din perioada sa de început – anii ’30. Eugenie Brazier este primul chef din lume care a obținut 3 stele Michelin pentru doua restaurante diferite.La Mere Brazier a păstrat această distincție mai mult de 30 de ani, între 1933 și 1968. Eugenie Brazier a fost și mentorul lui Paul Bocuse. Deci mergem să vedem un loc încărcat de istorie și unul din cele mai bune restaurante din Lyon.
3. Le Halles Paul Bocuse – este una dintre cele mai renumite piețe indoor din lume, inaugurată în 1971. Este locul din Lyon unde poți găsi cea mai mare varietate de produse proaspete aduse din regiunile apropiate.
Restaurant tradițional:Bouchon – ne-am propus să mergem la cel puțin un restaurant de acest tip. Bouchon-ul este un restaurant specific pentru Lyon și parte din istoria acestui oraș. Un bouchon este de obicei un bistro, o afacere de familie transmisă din generație în generație cu atmosferă și decor specifice. Preparatele sunt grele, tradiționale. Sunt aproximativ 20 de astfel de restaurante autentice în Lyon. Meniul de 3 feluri are un preț fix (20 euro la prânz, 25 euro pentru cină)
Revenim cu primele impresii și articole la începutul lunii aprilie. Între timp ne puteți urmări pe Facebook și pe Instragram.
Lasă un răspuns