L’Atelier Relais & Chateaux are un nou meniu și o direcție gastronomică clară: focusul pe cele mai bune ingrediente locale. Este o misiune pe termen lung în care dezvoltăm relații cu producători, fermieri, pescari. Suntem la începutul unei frumoase aventuri.
Stilul de gătit contează mai puțin, trebuie să ne adaptăm la ingredientele locale
Mauro Colagreco, Mirazur
Ce fel de bucătărie avem la L’Atelier? Un amestec de influențe din bucătăria românească, experiențele chefilor, amintiri și idei culese în timpul explorărilor culinare. Însă totul pornește de la ingredient.
Creativitatea și tehnicile de gătit sunt folosite pentru a pune în valoare cele mai bune produse pe care le avem la dispoziție.
Meniul de vara de la L’Atelier
Pentru noi meniul proaspăt lansat este probabil cel mai bun din istoria restaurantului: gust, execuție, direcție culinară. Posibil să fim și subiectivi, dar asta simțim. Suntem super mândri de echipa condusă de Alex Iacob și Vlad Padurescu.
L’Atelier oferă meniuri diferite pentru prânz și seară. Ambele sunt scurte.
Meniul de seară are 5 startere, 8 feluri principale și 3 deserturi. La prânz sunt 6 startere, 6 feluri principale și 2 deserturi. Totul este gătit fresh, nu avem produse congelate. O performanță remarcabilă pentru un restaurant de hotel deschis 7 zile din 7. În condițiile în care în Romania numeri pe degete toate restaurantele care gătesc cu produse fresh.
Câteva din preparatele noastre preferate.
Din meniul de cină:
Carpaccio de tomate cu sorbet și cremă de telemea de Ibănești
Tomate de La Borcan, sorbet din apă de tomate, nuci verzi murate în casă și înghețată din telemea de Ibănești.
Kebab vegan și chipsuri de legume
Vinete, dovlecei și ciuperci de la nea Tavi glazurate cu miso și sos de legume coapte, turtă de maia, castravete marinat cu sos de pătrunjel, coriandru și ceapă de Buzău
Pește cu saramură și dovlecei
Pește de captură cu sos de saramură dunăreană, învelit în flori de dovlecel, și dovlecei pe jar.
Miel cu vinete, cremă de iaurt și gogonele murate
Miel de Dragalina cu ruladă de vinete, caramel afumat și miso, sos de iaurt Colectar, demiglace de miel cu mentă sălbatică, gogonele murate în ulei de frunze de tomate.
Placintă cu telemea de Ibanești, pepene și înghețată de pâine cu maia
Placintă crocantă cu telemea de Ibănești, pepene roșu de Dăbuleni cu sirop de trandafiri de Damasc, înghețată din pâine cu maia și gheață crocantă de trandafiri
Din meniul de prânz:
‘Roză de Calafat’ – supă de tomate (rece sau caldă)
Supă din tomate de La Borcan – Inimă de Calafat, Neagra de Crimeea, Galbena de Buzău, aromată cu busuioc, usturoi de Copălău și pâine de casă cu maia
Saramură de pește cu mămăligă pe grătar
Pește de captură cu saramură Dunăreană, legume pe plită, cartofi de Lungulețu și tarhon.
Ciulama de pui cu ciuperci de pădure
Pulpe de pui de la ferma Ivașcu cu ciulama de ciuperci de pădure.
Ardei umplut (vegan)
Ardei copt pe jar, umplut cu ghiveci de legume de la Nea Tavi, esență de ardei copt, ulei de smochin
Vă așteptam la L’Atelier să încercați noul meniu. Intre timp puteți să urmăriți ce și cum facem în bucătărie și pe sala pe pagina de Instagram aici.
Pentru evenimente și mese speciale ne puteți scrie la contact@amusebouche.ro sau contact@latelier-restaurant.ro.
Lasă un răspuns