Acesta este un articol mai vechi. Citește ultimul update despre Joseph by Joseph Hadad aici
La Cantine de Nicolai este unul dintre locurile cu vechime pe scena restaurantelor de fine dining din București. Și, la fel ca vinul bun, se pare că devine din ce în ce mai bun pe măsură ce trece timpul. Un trend mai puțin obișnuit pentru restaurantele din București.
Ce e așa extraordinar La Cantine de Nicolai și ce s-a schimbat de-a lungul timpului?
La prima mea vizită La Cantine de Nicolai, cu mai bine de 3 ani în urmă, prima impresie a fost de restaurant foarte potrivit pentru zona de business meetings. Poziție centrală, spațiul dintre mese generos, meniu destul de limitat, servire decentă și prețuri corecte pentru categoria în care activează. Deci, o alegere bună pentru un prânz de afaceri.
Între timp lucrurile au evoluat, iar acum iau în calcul restaurantul lui Nicolai Tand chiar și când vreau să sărbătoresc ceva mai important sau pentru o cină romantică. Meniul și servirea, cât și atmosfera s-au îmbunătățit considerabil.
În primul rând, numărul preparatelor a crescut. Toate într-o selecție echilibrată care satisface cam orice preferință culinară. Și dacă spuneam la început că probabil este cel mai bun restaurant din București, cu siguranță pot spune că La Cantine de Nicolai este cel mai bun restaurant franțuzesc din oraș.
În al doilea rând, dacă la începuturi aveam rezerve în ceea ce privește servirea, ultimele vizite La Cantine de Nicolai mi-au demonstrat că lucrurile s-au schimbat. Totul a fost impecabil, de la recomandări și explicații, la reacții rapide și răspunsuri relaxate pentru toate întrebările mele (și recunosc că pot avea multe 🙂
Câteva recomandări din meniu
Pentru zona de aperitive recomand Terina de foie gras cu trei dulcețuri. Este specialitatea casei și foarte consistentă. O porție ajunge pentru 2 persoane. Costă 59 lei.
La felurile principale, unul din felurile mele preferate este pieptul de rața cu sos de miere și ghimbir. Cred că La Cantine de Nicolai are unul dintre cele mai bune preparate din piept de rață. În topul meu se încă se luptă strâns pentru prima poziție cu pieptul de rață de la Joseph by Joseph Hadad. Nu mă pot hotărî care îmi place mai mult, însă ambele sunt excelente. Inițial era inclus în meniu cu alături de garnitură de mazăre, însă între timp lucrurile s-au schimbat și îți alegi garnitura separat. Face pereche foarte bună cu piureul cu trufe.
O opțiune mai ușoară, este Risotto cu creveți Tiger și sos pesto. Iar din când în când au în meniu și Ravioli cu piept de rață și sos cremos de trufe, care este o variantă interesantă în special pentru doamne.
La desert e de încercat Mille feuilles cu fructe de pădure, un desert clasic franțuzesc.
O masă completă La Cantine de Nicolai te poate duce la 400-450 lei. Asta în cazul în care nu ai ales și o sticlă de vin mai scump.
Ce ar mai trebui să știi:
- E deschis în fiecare zi între 11:00 și 23:00
- Cam toate operele de artă care decorează pereții La Cantine de Nicolai pot fi achiziționate
La Cantine de Nicolai | Povernei 15 -17 | 0725 210 608 | www.lacantinedenicolai.ro
Sorin Orzac says
De departe cel mai bun restaurant din București!