Înaintea ultimului nostru eveniment din 2019, vă invităm în culisele celui pe care doar ce l-am încheiat. Un weekend întreg petrecut la Hadar Chalet, alături de Oana Coantă, Alex Petricean și un grup pe cinste de oameni pasionați de gastronomie, vinuri și descoperit fragmente altfel ale României.
Ca de obicei, povestea pe care am construit-o a fost despre mâncare bună, vinuri speciale, interacțiuni de calitate, ingrediente și detalii locale. Iar lucrurile s-au cristalizat cam așa:
VINERI
Ne-am început ziua la Nasul Roșu, la prima oră a dimineții, pentru a ne aproviziona cu legume organice proaspete. Am așteptat apoi oaspeții cu spumant și voie bună la Hadar Chalet, vechea cabană de vânătoare a lui Ceaușescu din inima pădurilor de pe Valea Siriului. Ne-am cunoscut, ne-am relaxat și ne-am împrietenit rapid în jurul primei mese oficiale a evenimentului, cina de vineri, un meniu de degustare scurt, într-o abordare rustică.
Ne-au ajuns pe masă plăcinte crețe cu brânză și varză, salată de rădăcinoase și fructe rumenite, tocană de cartofi cu făină de hribi, cârnați de mangaliță și bineînțeles, desertul semnătură de la Bistro de’l Arte, gomboti cu prune și unt topit. A fost un început bun. Astfel că lucrurile au tot continuat mult după miezul nopții. Au ajutat și vinurile 🙂
SÂMBĂTĂ
Ne-am reîntâlnit la micul dejun, într-un mix de bunătăți de-ale locului, ale micilor producători din zona Brașovului, dar și de la prietenii noștri de la Nasul Roșu. Plus spumantele de la Carassia, să începem ziua cum trebuie.
Ne-am organizat apoi pentru plimbarea prin pădure înspre vechiul observator de vânătoare al lui Ceaușescu. Ghid ne-a fost Sebastian Mastahac, cel mai pasionat om de flora și fauna României pe care îl cunoaștem. S-a discutat despre trofee de vânătoare, diferențe între specii, s-au demontat mituri și glume ale vremurilor dictatorului, plus mișcare binevenită în natură, cât să ne pregătim pentru următoarea masă: prânz cu vânat. Oana și Alex au gătit pentru oaspeți: coaste de mistreț, “pulled pork” tot din mistreț, sos de ardei copt, mămăligă cu cartofi și clătite cu prune. O masă simplă, în context, cât să dozăm cum trebuie spațiul pentru apogeul culinar al întâlnirii noastre, cina de sâmbătă.
Ca de fiecare dată, masa de sâmbătă seară merge într-o direcție fină și cuprinde un meniu extins. Varianta propusă de Oana Coantă și Alex Petricean pentru evenimentul de la Hadar Chalet a arătat cam așa:
Clătită de mălai cu telemea de oaie Ardei, roșii și vinete Ou de țară și texturi de ceapăPăstrăv afumat cu cartofi fermentațiRață, măcriș și arpacaș cu babicPastramă de oaie cu placințică prăjită și sos de corcodușePrune coapte și rulouri de merePapanași fierți și dovleac
DUMINICĂ
Ultima întâlnire culinară a grupului, micul dejun și apoi drumul de întoarcere prin pădure, înspre casă. Reconectarea la cotidian și la rețeaua de telefonie mobilă.Mulțumim tuturor pentru un weekend memorabil. Mulțumim Oana, Alex și oaspeților care au ales să își petreacă acest weekend alături de noi!
Și bineînțeles, mulțumim partenerilor care fac posibile aceste evenimente:
UniCredit Bank, San Pellegrino & Acqua Panna, Estrella Damm, Țuca Zbârcea & Asociații, BMW Romania, Bavaria Mobility, Nasul Rosu, Consiergo, Taittinger/ Crush Distribution, Carastelec, Nachbil, Davino, Petro Vaselo, Lechburg.
Lasă un răspuns