Ne-ai urmărit aventurile la cele mai bune restaurante din lume sau ai participat la experiențele culinare create de noi în Romania. A sosit momentul să ducem relația la următorul nivel. Să exploram împreună cele mai interesante destinații din lume.
Lansăm astfel seria călătoriilor gastronomice pentru prietenii Amuse Bouche. Experiențe super premium pentru grupuri restrânse. Prima oprire: Țara Bascilor.
Vacanță gastronomică în Țara Bascilor, 19-26 mai
Țara Bascilor este destinația noastră preferată și alegerea firească pentru prima vacanță gastronomică pe care o organizăm. Am selectat și pus cap la cap cele mai interesante și diverse experiențe culinare de care ai putea avea parte. Vom sta în unul dintre cele mai bune hoteluri din San Sebastian, un super stay cu vedere panoramică spre ocean, avem +10 stele Michelin în program și surprize din categoria ‘behind the scenes’.
Avem și un invitat special: Alex Petricean de la NOUA. Adăugăm un filtru de chef local, vom afla împreună cum se simte toată aventura noastră culinară și prin lentila lui. Iar la final, ne vă încânta tuturor palatul în cel mai special mod. Am pregătit un eveniment de neratat: prima cină colaborativă a unui român în San Sebastian, cu un chef de 2 stele Michelin. Sună excelent, nu?
Dar hai să le luăm pe rând:
Unde stăm? Villa Favorita.
Hotel Villa Favorita este o proprietate istorică cu vedere înspre cea mai cunoscută plajă din San Sebastian și una dintre cele mai apreciate ale lumii, La Concha. Un hotel boutique cu doar 23 camere, Villa Favorita este și ’casa’ restaurantului Amelia ce a primit recent a doua stea Michelin.
Programul culinar
Asador Etxebarri (1* Michelin), locul 3 în World’s 50 Best
La jumătatea distanței dintre San Sebastian și Bilbao, în satul Atxondo, îl găsim pe Victor Arguinzoniz, considerat părintele și inventatorul grătarului modern. Victor a transformat Etxebarri în unul dintre cele mai bune restaurante ale lumii conturandu-și filosofia în jurul focului, perfecționând tehnici străvechi de a gati și construind altele noi, de la zero.
Tradiția și inovația stau la masa în aceasta casă de piatră veche de sute de ani, într-unul dintre cele mai mici sate pe care le-ai vizitat vreodată.
Azurmendi (3* Michelin), locul 49 în World’s 50 Best
Poziționat în vârful unui deal acoperit de vii, în afara orașului Bilbao, Azurmendi este restaurantul cu 3 stele Michelin în care am mâncat de cele mai multe ori până acum. O experiență memorabilă de fiecare dată și locul nostru de suflet.
Eneko Atxa este un Chef și un om extraordinar, iar Azurmendi este de câțiva ani buni parte din topul World’s 50 Best Restaurants. În plus, a câștigat de 3 ori premiul special pentru sustenabilitate.
Rekondo
În 1964, Txomin Rekondo a deschis restaurantul Rekondo pe proprietatea familiei și a început să colecționeze vinuri. Rekondo este astăzi un adevărat muzeu al vinurilor având una dintre cele mai valoroase colecții din lume. Meniul de vinuri este scris integral de mână, iar prețurile sticlelor sunt foarte mici raportat la piață.
Martin Berasategui (3* Michelin)
Martin Berasategui este chef-ul spaniol cu cele mai multe stele Michelin, 12 în total pentru 7 restaurante. Iar restaurantul din San Sebastian este casa lui, locul de unde a început totul. O adresă culinară inclusă an de an în toate topurile importante de fine dining din lume.
Elkano (1* Michelin), locul 16 în World’s 50 Best
Cel mai bun restaurant casual din lume sau unul dintre cele mai bune
restaurante de pește. Elkano a primit ambele etichete de-a lungul timpului.
Situat în Getaria, la 25 de km de San Sebastian, Elkano este faimos în special pentru modul în care gătește calcanul.
Însă de același respect și atingere delicată se bucură orice ingredient din mare ce ajunge în bucătăria restaurantului. Vom descoperi împreună povestea întreagă, dar și multe alte secrete pescărești pentru că parte din experiență noastră este o jumătate de zi alaturi de Aitor Arregi, părintele Elkano.
Amelia (2*)
Chef-ul argentinian Paulo Airaudo și al sau restaurant, Amelia, sunt sub lumina reflectoarelor după ce ghidul Michelin le-a acordat cea de-a doua stea. Amelia se află în incinta hotelului Villa Favorita și vom petrece doua seri aici. Prima și ultima. Două abordări diferite și multe surprize.
Asador Portuetxe
Locul unde mănâncă chefii. Un restaurant clasic basc cu o istorie de mai bine de 40 de ani, design modest și ingrediente de cea mai bună calitate.
Clandestino
Un loc care nu există pe nicio hartă oficială. O experiență custom conturată pentru noi. Câțiva Chefi de top gătesc special pentru grupul nostru cu cele mai bune ingrediente care se găsesc la piață în ziua respectivă.
Tururi de tapas / pintxos
San Sebastian este orașul cu cele mai bune tapas bar-uri. Una dintre străzile din centrul vechi a fost denumita pe drept ‘cea mai gustoasa strada din lume’. Am pregătit 2 tururi de pintxos bars (tapas) în care vom dezvălui câteva dintre locurile noastre preferate și preparatele pentru care sunt cunoscute.
Și EXPERIENȚA de final!
4-Hands Dinner Paulo Airaudo / Alex Petricean
Pentru ultima seară în San Sebastian pregătim o experiență cu ingrediente romanești. Alex Petricean va colabora cu Paulo Airaudo (2*Michelin) în bucătăria Amelia pentru a crea o cină specială. Avem locurile rezervate la Chef’s Table.
Costuri / alte informații
Costul orientativ pentru călătoria gastronomică din Țara Bascilor este de app. 7000 euro/persoana.
Costul acoperă:
- Cazare 7 nopți Hotel Villa Favorita, camera Panoramica cu Sea View
- Toate experiențele gastronomice din articol inclusiv wine pairing și alte super vinuri selectate de noi. Plus alte surprize.
- Transport / transferuri pe toată perioada vacantei
- Bilet de avion
Locurile sunt limitate la max. 12 persoane.
Mai multe detalii la contact@amusebouche.ro.
Maria Frasiniuc says
Îmi doresc f mult acest f mult frigiderul acesta deoarece al meu sa stricat!