Seria de super vacanțe gastronomice Amuse Bouche continuă! Am avut prima ediție în luna mai, în Țara Bascilor, iar acum ne îndreptăm pașii și papilele gustative înspre Madrid.
De ce Madrid? Pentru că aici este restaurantul lui Dabiz Muñoz, ocupantul poziției numărul 4 în lista de anul acesta a World’s 50 Best Restaurants și una dintre cele mai memorabile experiențe culinare de care te poți bucura pe acest glob. Așa că am conturat un weekend extins în capitala Spaniei în jurul geniul creativ al lui Dabiz.
Vacanță gastronomică în Madrid, 16-20 Noiembrie
Am putea la fel de bine să numim această vacanță “Best of Madrid”. Pentru că exact asta am făcut, am adunat în programul câtorva zile tot ce are mai bun de oferit acest oraș. Cele mai interesante restaurante alese de noi, rezervări imposibile, un super hotel, alături de experiențe culinare relaxate și un tur personalizat al unuia dintre cele mai importante muzee din lume. Sună grozav, nu-i așa?
Dar hai să le luăm pe rând:
Unde stăm?
Grand Hotel Ingles – un hotel istoric
Grand Hotel Ingles a fost primul hotel de lux din Madrid. Și-a deschis porțile pentru prima dată în 1886. A fort și primul hotel din Madrid care a avut restaurant.
În 2018 hotelul a fost renovat complet păstrând arhitectura și elementele istorice într-o interpretare modernă. Un hotel mic (doar 48 de camere) cum ne place nouă.
Are o poziție excelentă și face parte din Leading Hotels of the World, una dintre cele mai bune rețele de hoteluri din lume.
Program culinar:
DiverXO (3*)
Nebunie creativă, geniu vizionar. Cam acestea sunt primele gânduri pe care le asociem cu Dabiz Muñoz, superstar chef-ul care se află la cârma DiverXO, al 4-lea cel mai bun restaurant al lumii și deținătorul acoladei de 3 stele Michelin. Dabiz a a reușit să ducă jocul creativ gastronomic la cel mai înalt nivel.
Un meniu fară delimitări clare, un rollercoaster emoțional, senzațional, cu multe influențe. Unic și incomparabil cu orice altă experiență din lume. DiverXO are doar 30 de locuri. Noi am rezervat jumătate pentru vizita noastră 🙂
La Tasquita de Enfrente
‘Un templu’ al celor mai bune produse locale. Aceasta este mantra Tasquita de Enfrente, o oprire obligatorie pentru orice foodie care ajunge în Madrid.
‘La Tasquita de Enfrente este calea unei iluzii, a unei himere, a unei conversații nerealizate cu tatăl meu… Și așa trec anii, iar iluzia și angajamentul meu rămân intacte’
Juanjo López Bedmar, owner La Tasquita de Enfrente
La Tasquita de Enfrente are 16 locuri și este rezervat integral pentru vizita noastră în Madrid.
StreetXO
Street Food la cel mai înalt nivel. Un restaurant care nu acceptă rezervări și în fața căruia este o coadă de așteptare de cel puțin 1 ora în orice moment al zilei. Este cumva firesc având în vedere că în spate proiectului se afla Dabiz Munoz.
StreetXO este un ‘circ’ gastronomic, probabil cea mai apropiată referință fiind fostul Tickets din Barcelona, restaurantul condus de Albert Adria.
Prietenii Amuse Bouche au locurile rezervate la StreetXO pentru vacanța noastră gastronomică.
Desde 1911
O noua senzație pe scena restaurantelor din Madrid, deschis la finalul anului trecut,
Desde 1911 este omagiul adus de Pescaderías Coruñesas moștenirii familiei sale. O căutare a excelenței și un profund respect față de mare, față de acele generații de pescari care, cu efort și sudoare, au făcut posibil că Madrid să devină capitala peștelui proaspăt și a fructelor de mare în Spania.
RavioXO
‘Ravioxo is the luxury of eating time’. Cel mai nou proiect al lui Dabiz Muñoz lansat în 2022.
‚Fiecare aluat, fiecare umplutură, fiecare preparat, fiecare pliu al unei găluște este realizat individual, unic, manual. Fiecare piesă reprezintă ore de elaborare. Timp, creativitate și produs. Acesta este Ravioxo’
Hermanos Vinagre
Hermanos Vinagre este un mic bar unde vom experimenta tapas tradiționale, dar la următorul nivel. Cum ne place nouă. Un loc cozy cu muzică bună și atmosferă, recomandat de prietenii noștri din Madrid.
Alte experiențe:
Prado – tur ghidat
Am inclus în vacanta noastră gastronomică și un tur ghidat la Prado, unul dintre cele mai importante muzee ale lumii. Unul dintre tururile noastre preferate, în care vom descoperi opere de artă celebre și secretele din spatele lor.
Costuri / alte informații
Costul pentru călătoria gastronomică din Madrid este de 4750 euro/persoană.
Costul acoperă:
- Cazare 4 nopți la Grand Hotel Ingles – cameră Premium cu terasă.
- Transfer Aeroport – Hotel
- Toate experiențele gastronomice din articol inclusiv wine pairing și alte super vinuri selectate de noi. Plus alte surprize.
- Tur cu ghid la muzeul Prado
Costul nu include biletul de avion și tranferuri/costuri taxi în Madrid.
Locurile sunt limitate la max. 14 persoane.
Mai multe detalii la contact@amusebouche.ro.
Lasă un răspuns