Hadar Chalet este o veche cabană de vânătoare a lui Ceaușescu readusă la viață în 2013 de o familie de antreprenori din Buzău. Și una dintre cele mai frumoase destinații de weekend pe care le-am descoperit în ultimii ani în România.
Hadar Chalet este, așa cum îi spune și numele, un “chalet”. Respectiv o cabană de lux, izolată, foarte apropiată de stilul celor pe care le oferă Alpii. În câteva cuvinte un weekend aici înseamnă: nivel ridicat de confort, design înspre boutique hotel, atmosferă romantică, lipsă semnal telefon și mâncare bună.
Cum ajungi la Hadar Chalet
Hadar Chalet se află la aproximativ 220 de km de București, pe drumul dintre Brașov și Buzău, zona Valea Siriului. Cam 3 ore și jumătate de mers cu mașina.
Cea mai bună variantă de a ajunge aici este prin Buzău, dar trebuie verificat înainte dacă se lucrează la drum sau sunt restricții de trafic. Oricum, primești de la staff toate informațiile de care ai nevoie cu câteva zile înainte de vizita la Hadar.Cabana se află în inima pădurii, la capătului drumului forestier de 4 km care se deschide la granița dintre cele două județe: Brașov și Buzău. Este și punctul în care dispare semnalul la telefon.
Cazare
Hadar Chalet are 12 camere: 3 camere standard, 3 premium, 2 suite (lodge+romantică), 3 apartamente deluxe și un apartament penthouse. Toate camerele pot fi rezervate pentru weekend doar sub formă de pachete integrale cu toate mesele incluse.
Noi am stat în apartamentul penthouse. Nu ne propusesem neapărat acest lucru, dar era ultima variantă disponibilă în momentul în care am făcut rezervare (cu 2 luni înainte). Așa că „ne-am sacrificat”. Apartamentul acoperă 2 nivele, o zonă de relaxare mică la primul nivel, plus întreaga mansardă a cabanei la 20 de trepte distanță. În total 50 de m pătrați cu șemineu inclus, plus o fereastră deasupra patului, prin care am privit stelele alături de un pahar cu vin. Dar îi lipsește cada. Și cum așteptările de la un apartament penthouse sunt mari, este un minus.
Per total, apartamentul penthouse arată foarte bine și este clar o opțiune romantică, dar nu credem că merită prețul neapărat. Pentru următoarea vizită ne-am propus suita romantică, care costă cu 40% mai puțin și oferă cam aceleași facilități, dar într-un spațiu mai mic.
Atmosfera romantică de la Hadar Chalet se continuă și în zonele comune. Zona de dining e poziționată la parter, cu ferestre largi pe toți pereții exteriori astfel încât să te bucuri de priveliște înverzită la fiecare masă. Alături este o zonă de relaxare cu fotolii masive, canapea capitonată și multe cărți, reviste + TV. Aici există și wi-fi, care funcționează doar pentru activități de bază, ce implică transfer mic de date. Ce mănânci la Hadar Chalet
Mâncarea la Hadar Chalet este tradițională. Și foarte bună. Ingredientele pe care le folosesc sunt din producția proprie. Respectiv, proprietarii au o grădină creată special pentru a acoperi nevoiele culinare ale oaspeților. Inclusiv păstrăvul provine din păstrăvăria proprie, aflată la doi pași de cabană.
Meniurile sunt fixe și sunt dezvăluite cu o zi înainte. Nu pot fi adaptate, decât în măsura în care există restricții alimentare. Mai mult, singura variantă în care te poți bucura de un weekend la Hadad Chalet este, așa cum spuneam și mai sus, “pensiune completă pentru doi adulți”. În momentul în care faci rezervare, aceasta este automat pentru cazare și toate mesele. Și este de înțeles, având în vedere că cea mai apropiată localitate este la 20 km.
Începem cu micul dejun. Pe scurt, este un răsfăț total: tarte cu spanac, tarte cu brânză, zacuscă de ghebe făcută în casă, salată de vinete, ouă oricum îți dorești, brânzeturi locale, clătite cu dulceață (de asemenea făcută în casă), cornulețe și plăcintă cu dovleac. Meniurile pentru prânz și cină sunt compuse din 3 feluri și au preț fix 70 Ron/persoană. Câteva exemple de meniu:
prânz:
ciorbă de găină + vită la cuptor cu cartofi natur + placintă cu mere
ciorbă de vacuță + rață pe pat de varză + placintă cu iaurt și dulceață de vișine cină:
terină de pui cu dulceață de mure, pe pat de salată + păstrăv cu legume natur + prăjitură cu pere La nivel comparativ, ne este greu să decidem dacă ne place mai mult mâncarea de aici sau cea de la Conacul Maldăr, destinația noastră preferată de weekend în România. Sunt foarte asemănătoare la nivel de abordare și gust.
Însă Hadar Chalet primește o bilă albă în plus pentru selecția de vinuri. Lista este mai scurtă, dar din punctul nostru de vedere opțiunile sunt mai bune decât la Maldăr în termeni de calitate și potrivire cu mâncărurile din meniu.
Staff-ul este implicat și prietenos, cel mai probabil format aici, având în vedere media scăzută de vârstă, Nouă ne-a plăcut atitudinea, nu avem nimic de reproșat.
Activități
Hadar Chalet este complet izoltat, la 900m înălțime, înconjurat de 30,000 m pătrați de grădini și 60 de hectare de pădure. Așadar relaxarea în natură este de bază. În plus, organizează plimbări de grup prin pădure/pe munte, au terenuri de tenis, mese de ping-pong/biliard și alte jocuri într-o clădire separată dedicată acestor activități. Au un șemineu chiar și aici, în zona de jocuri.
Iar pe timpul verii organizează mese romantice pentru 2 persoane în casa din copac și este deschisă și piscina.
Ce mai trebuie să știi despre Hadar Chalet:
- Poți plăti doar cash sau prin transfer bancar, din motive care țin tot de izolare, lucru care face imposibilă utilizarea unui POS
- Este recomandat să îți faci rezervare cu 3 luni înainte
- Nu ai semnal la telefonul mobil, însă există o linie fixă prin satelit
- Prețurile pentru pachete complete de weekend pentru 2 persoane variază între 1000 și 2000 Ron în funcție de camera/apartamentul ales
Lasă un răspuns