La mai puțin de 1 an de la deschiderea Fior di Latte, Patrizia Paglieri ne propune un nou restaurant în zona de nord a capitalei: Fior di Poesia. Am ajuns aici la câteva săptămâni de la deschidere și am plecat entuziasmați de experiență.
Legătura între cele 2 locații este destul de evidentă, începând de la nume și logo și continuând cu preparatele din meniu. Însă Fior di Poesia reprezintă următorul nivel de experiență culinară oferit de Patritzia Paglieri. Respectiv, dacă Fior di Latte este un bistro premium, Fior di Poesia este un restaurant de fine dining în toată regula.
Îți dai seamna de diferențe încă de la intrare. Fior di Poesia are una dintre cele mai frumoase locații din București – o vilă încăpătoare cu o terasă pe măsură, chiar pe bulevardul Aviatorilor, vizavi de intrarea în parcul Herăstrău din rondul de la Charles de Gaulle. Atât terasa cât și interiorul arată foarte bine.
Cina noastră a început cu un pahar de prosecco rose din partea casei. Nu știm dacă această primire va deveni un standard la Fior di Poesia, dar nouă ne-a făcut o impresie foarte bună, amintindu-ne de restaurantele bune din alte zone ale Europei.
Meniul este mai complex și mai variat decât la Fior di Latte, deși o parte dintre preparate se regăsesc în ambele locații. Pentru prima vizită am încercat: clătite cu spanac, hribi și trufe la cuptor, rulouri cu bresaola și brânză de capră, paste cu langustine (pacheri) și piept de rață cu sos de cireșe. Toate preparatele au fost foarte bune, cu mențiune specială pentru clătitele cu spanac, hribi și trufe. Deserturile sunt clasice pentru un restaurant italian. Iar tiramisu este simliar cu cel de la Fior di Latte (varianta la borcan). Noi am terminat seara cu o porție de înghețată făcută în casă.O zonă care s-a îmbunătățit substanțial la Fior di Poesia comparativ cu Fior di Latte, este cea de servire și personal. Este la un alt nivel față de Fior di Latte, unde întotdeauna am avut ceva de reproșat la acest capitol. Rămâne de văzut cum se vor descurca și în condiții de volum, restaurantul fiind destul de gol în această perioadă..
Fior di Poesia ne-a făcut o impresie foarte bună pentru prima vizită.
Așteptăm să vedem locația plină. Vom reveni cu update.
Ce mai trebuie să știi:
- o masă completă în 2 aici te costă în jur de 400 lei
Fior di Poesia | Bulevardul Aviatorilor 76 | 0744 502 000 | www.fiordipoesia.ro
George Petre says
De ce este denumit „fine dining”?
amusebouche says
Salut George,
Fine dining este un concept de experienta culinara care are legatura cu 3 factori:
preparatele din meniu, servire si atmosfera.
Tinand cont de experienta de care am avut parte, noi am incadrat Fior di Poesia in aceasta categorie.
Iuliana says
Intr o comparatie relativa cu Joseph, cum il plasati pe noul Fior di Poesia?
amusebouche says
Iuliana,
Este greu de facut o comparatie corecta in acest moment. Fior di Poesia abia s-a deschis si nu stim cum vor evolua lucrurile.
La nivel de experienta cumulata, putem spune ca sunt oarecum apropiate. Preparatele de la Joseph sunt mai complexe si sofisticate decat la Fior di Poesia. Dar acest lucru vine si din diferenta de specific: italian vs. international.
Fior di Poesia are un debut promitator, dar ramane de vazut cum va trece testul timpului si al volumelor.
Pentru noi, Joseph ramane unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti.
Selvaggia says
” Quando la volpe non arriva all’uva , dice che è acerba ”
Ce ma intereseaza pe mine ce inseamna fine dining si sa critic sau sa compar atita timp cit n’am ajuns inca la locatie ????????????
Mai intii maninc , iar apoi critic sau ma rog , in cel mai rau caz mi’as da cu parerea in ideea de a construi decit sa distrug o.O
Asa ceva in occident nu vezi o.O