La aproape 6 luni de la deschidere, Fior di Latte este, așa cum ne așteptam, un business de succes. Restaurantul Patriziei Paglieri este tot timpul plin, în orice moment al zilei. A devenit unul dintre locurile acelea din București pentru care trebuie neapărat să îți faci rezervare.
Meniul s-a mai diversificat între timp, față de cel din decembrie 2014. Iar prețurile au crescut. Servirea a rămas însă la fel de slabă. Și aici ne referim la lucruri de bază: oamenii care ar trebui să te ghideze prin meniu, nu îl cunosc prea bine. Iar fiecare întrebare îi blochează sau îi pune vizibil în dificultate și te lasă pe tine, client, cu informații incerte și fără o recomandare clară de luat în calcul.
Atmosfera a rămas la fel de plăcută. Mesele sunt apropiate așa cum se obișnuiește în locațiile cu specific italian. Din păcate însă, locația este mică și se fumează fără restricții, fără să existe o zonă delimită pentru fumători/nefumători.
Comparând cu Osteria Gioia, restaurantul Fior di Latte cu siguranță nu iese câștigător pe categoriile raport calitate/preț și servire. De exemplu, 2 bruschete cu porcini, trufe, parmesan și câteva frunze de valeriană la Fior di Latte costă acum 39 de lei, în timp ce un preparat similat la Osteria Gioia – bruschete cu brânzeturi și cremă de trufe este doar 19 lei.
Iar tonul cu nuci și sos de pere confiate de la Fior di Latte este mai scump decât variantă în crustă de fistic, caju și migdale la Osteria Gioia, deși la gust am alege întotdeauna varianta a doua.
Așadar, deși inițial credeam că ne va fi greu să facem o departajare între Fior și Latte și Osteria Gioia pentru titlul de cea mai bună experiență culinară italiană din București, Osteria Gioia rămâne în continuare pe primul loc.
Am povestit cu mai multe detalii și fotografii despre experiența Fior di Latte, într-un articol separat aici
Fior di Latte | B-dul Primăverii nr. 29 | 0784 420 555
Lasă un răspuns