În ultimii ani am avut parte de multe experiențe gastronomice senzaționale. Sunt momente care ne-au marcat evoluția și totodată amintiri intense pe care astăzi le folosim ca puncte de referință pentru trăiri și gusturi diverse.
Sunt însă experiențe pe care le-am trăit în afara țării. Așa că, ne-am lăsat inspirați și ne-am propus să aducem o parte din acest sentiment în România. Alături de oameni ai industriei pe care îi apreciem, pentru oameni ca noi, dornici să exploreze perspective diferite.
Am făcut testul la finalul anului trecut. Primele noastre două evenimente construite în jurul gastronomiei. În parteneriat cu cei mai apreciați chefs din noul val și destinații speciale din zone diferite ale țării. Totul asezonat cu ingrediente locale, vinuri pe măsură și activități interesante în context. Plus câteva surprize pentru oaspeții noștri.
Rezultatul a fost peste așteptări din multe puncte de vedere. Motiv pentru care am decis să continuăm și în 2019, încercând să ducem lucrurile la următorul nivel.
Dar înainte să vă povestim din planurile pentru 2019, hai să ne uităm împreună peste evenimentele din 2018.
SEPTEMBRIE:
6-hands dinner cu Alex Iacob, Alex Dumitru și Daniel Pălici la ATRA DOFTANA
Am adus împreună 3 dintre chef-ii noștri preferați și una dintre cele mai accesibile destinații de weekend pentru bucureșteni, cu precupari culinare declarate – Atra Doftana.
Am impărtit weekendul 28-30 septembrie în două evenimente separate, cu 16 locuri disponibile/seară. Cei trei chefs au pregătit un meniu special de degustare pentru cină și un mic dejun gourmet. Practic două meniuri de degustare Îmbinate armonios, dar lăsând individualitatea stilului fiecăruia să se remarce.
Am avut legume organice cu mult gust de la Nasul Roșu, dar și ingrediente sălbatice din pădurile locului. Priveliștea impresionantă a naturii integrată în fiecare etapă a experienței powered by Atra Doftana, wine pairing de la Le Manoir și mașini de test la alegere oferite de prietenii noștri BMW România și Automobile Bavaria. Mașinile au adăugat o nouă dimensiune.
În categoria Highlights, respectiv elementul adiacent poveștii culinare de bază, care a făcut o diferență grozavă: un meniu de 5 feluri pentru micul dejun, comparabil cu orice restaurant de top din lume. Lăsăm fotografiile să dezvăluie mai multe.
Partenerii noștri pentru eveniment: BMW, Automobile Bavaria, Nasul Roșu, Aqua Carpatica, Le Manoir.
NOIEMBRIE:
4-hands dinner cu Alex Petricean și Jonas Schäfer la VALEA VERDE
Alex Petricean desemnat “Chef of the Year 2018“ în prima ediție a ghidului Gault & Millau România l-a întâlnit pe Jonas Schäfer, unul dintre cei mai cunoscuți și respectați chefs din Transilvania, la el “acasă”. Respectiv, în Cund, la Valea Verde, unde Jonas și Ulrike, soția sa, au conturat una dintre puținele destintii gastronomice ale țării.
La Valea Verde am avut un weekend întreg de răsfăț culinar condimentat cu trufe locale, activități rurale și voie bună. Am avut două cine de tasting, cu 5 și 7 feluri, îmbinarea perfectă între viziunea lui Alex asupra Noii Bucătarii Românești și tradițiile locale privite prin filtrul cuplului german îndrăgostit de Transilvania.
Totul acompaniat de vinuri locale de top, inclusiv primul vin natural produs în România, și selecție internațională pe măsura trufelor. Mențiune specială pentru sticlele de Dom Perignon 2009. În categoria Highlights: vânătoare de trufe finalizată cu prânz la ceaun în inima pădurii.
Parteneri: BMW România, X-Cars Târgu-Mureș, Nasul Roșu, Davino, De Silva, Pivnițele Theodoros.
Pentru 2019, păstrăm ideea camaraderiei între chefs și a armonizării stilurilor. Dar ne propunem să aducem în cadru mai multe contraste. Între tradițional și modern, între diferite influențe culturale ale aceluiași teritoriu. Păstrăm preocuparea noastră continuă pentru ingrediente locale de calitate, dar ne propunem să accentuăm mai mult biodiversitatea. Pentru că trăim într-o țară care permite și ar fi păcat să uităm asta.
Păstrăm direcția parteneriatelor cu destinații speciale din România, însă ne extindem aria de acțiune pe teritorii mai largi. Iar elementele ce completează experiența gastronomică rămân un subiect special pentru noi, din ce în ce mai amplu.
Și cel mai important, ne dorim ca evenimentele noastre să păstreze atmosfera plăcută a socializării de calitate ce a venit odată cu oamenii senzaționali care au decis să ni se alăture. Pentru noi, să vă cunoaștem dincolo de rândurile pe care le împărtășim de aproape 5 ani aici, pe blog, a fost cel mai mare câștig al acestor evenimente. Mulțumim. Și pe curând 🙂
Revenim în scurt timp cu date exacte și informații concrete despre activitățile pe care le planificăm în acest an. Rămâneți aproape.
Lasă un răspuns