Am adus laolaltă una dintre cele mai autentice locații din Delta Dunării, 6 mâini dibace în bucătărie, vinuri bune, sălbăticia unui loc unic în România și oameni pe care ți i-ai dori alături și pe o insulă pustie. Cam așa ar suna, în câteva cuvinte, descrierea primului nostru eveniment gastronomic din acest an de la Limanul Resort, 24-26 mai.Lăsăm imaginile să dezvăluie atmosferă și desfășurarea acțiunii 🙂
Pentru noi weekendul a început cu o zi mai devreme cu deja clasica vizită la prietenii de la Nasul Roșu de unde ne-am aprovizionat cu cele mai bune legume și brânzeturi interesante pentru mic dejun.
A urmat drumul prin Deltă către Limanul Resort
Brainstorming și discuțiile despre meniu cu Radu Dumitrescu și Alex Petricean.
Știucă pusă la uscat pentru un preparat special
Prima seară la Limanul Resort a fost dedicată preparatelor tradiționale pregătite de Tatiana Vlas cu ajutorul celor doi chefs din București, Radu și Alex.
Icre de crap / Salată de scrumbie marinată
Plăcintă de crap
Frigărui de somn servite cu cartofi la ceaun
Plăcintă cu branză de vaci și stafide
Ne-am început ziua de sâmbătă cu un mic dejun delicios după care ne-am pregătit de plimbarea prin Deltă.
După aproape 3 ore de explorat sălbăticia Deltei Dunării, am ajuns la destinație. O insulă unde ne-am bucurat de una din cele mai autentice experiențe, borș de pește la ceaun în mijlocul naturii.
Seara de sâmbătă, cină modernă pregătită de Alex Petricean și Radu Dumitrescu, ajutați de Tatiana Vlas. 8 preparate și wine pairing. Amuse Bouche: Bibilică, Păsat, Flori de Soc
Caras, castravete, mentă, grâu de sezon
Sparanghel, Icre negre, Gulie, Frunze de Smochin
„Malasolcă”
Șalău, brânză maturată, cozi de pătrunjel
„Crap pe varză”
Porumbel și usturoi
O surpriză artistică din partea echipei Limanul Resort, ansamblul Nufărul Alb.
Duminică după-amiază am revenit în București și ne-am oprit direct la secția de votare. Finalul unui weekend perfect!
Mulțumim tuturor celor care au decis să își petreacă weekend-ul 24-26 mai alături de noi!
Mulțumim Limanul Resort, Alex Petricean, Radu Dumitrescu!
Mulțumim partenerilor noștri și celor care au contribuit la succesul evenimentului: UniCredit Bank, San Pellegrino & Acqua Panna, BMW Romania, Țuca Zbârcea & Asociații, Sarica Niculițel, Gitana Winery, Crama Bauer, Crama Lechburg.
Lasă un răspuns