Cele mai bune 3 restaurante din lume, 3 țări diferite, 3 zile consecutive. Pare un scenariu de vis pentru orice foodie, nu-i așa? Și este doar o mică parte a tabloului experiențelor conturate de Kristian Brask Thomsen în seria Dining Impossible. Kristian ia partea hedonistă a vieții foarte în serios. Lucru care de 10 ani îl ajută să creeze cele mai spectaculoase evenimente culinare, pentru cei mai excentrici dintre pasionații de gastronomie ai lumii. Totul a început în Copenhaga. În perioada în care Noma devenea pentru prima dată cel mai bun restaurant din lume și era aproape imposibil să faci rost de locuri, exista un om care avea asigurată o masă de 16 persoane la primul etaj, o dată pe lună. Kristian Brask Thomsen. Mesele și petrecerile sale au devenit rapid subiect de discuție și dorință în toată Europa.
Între timp lucrurile au evoluat. Kristian s-a mutat în Barcelona, iar conceptele sale de astăzi implică avioane private ce îi poartă pe invitați între cele mai spectaculoase adrese culinare World’s 50 Best. Totul condimentat cu recepții extravagante, cazinouri, elicoptere, limuzine, petreceri grandioase. Kristian Brask pare să fie un fel de “Culinary James Bond” într-o permanentă misiune de a crea următoarea experiență culinară imposibilă.
L-am cunoscut pe Kristian în urmă cu 3 ani în Istanbul. A fost și la Cluj la Tiff anul trecut, cu o scurtă oprire la Valea Verde. Este un adevărat personaj în tot mix-ul de chefs & foodies din jurul celor mai bune restaurante din lume. A fost dansator de hip-hop, chelner, somelier de top și proprietar a 3 restaurante în Danemarca pe care a reușit să le piardă într-o singură lună. Astăzi este creator de experiențe și are o agenție care se ocupă de proiecte gastronomice. DI:JET 2 este următorul eveniment powered by Kristian Brask Thomsen. În doar câteva săptămâni, 4-7 Septembrie, extravaganta petrecere culinară ajunge în Paris, cu champagne&caviar în vârful Turnului Eiffel urmată de o cină extraordinară la L’Arpège (locul 8 în W50Best 2019).
Distracția se mută apoi în San Sebastian la Mugaritz, considerat unul dintre cele mai aventuroase restaurante ale lumii (locul 7 în W50Best 2019), urmat de El Celler de Can Roca în Girona desemnat de 2 ori cel mai bun restaurant din lume. Totul se încheie apoteotic în Menton, la Mirazur, cea mai interesantă adresă culinară a globului în acest moment, locul 1 în W50Best 2019, restaurant complet rezervat până în primăvara anului următor. Plus after party în Monte-Carlo. Un program intens, greu de replicat sau uitat. Chiar și pentru noi 🙂
Dacă vrei să fii la curent cu experiențele create de Kristian aruncă o privire aici.
Lasă un răspuns