Da Giulio este un restaurant italian, deloc pretențios, aproape de mall Vitan. Și când spunem deloc pretențios, trebuie să îți imaginezi genul acela de restaurant pe care îl găsești într-un oraș mic din Italia, departe de centru, unde toți ospătarii sunt vechi și clienții fideli.
Cam aceasta este atmosfera la Da Giulio. Clienții sunt un mix de italieni care vor să mănânce “ca acasă”, alături de “băieți de Vitan” care s-au întors din Italia cu câteva secretele culinare. Plus persoane pe care le-ai văzut la televizor, vecinul de la 2 și directorul de marketing cu care ai avut întâlnire săptămâna trecută. Exagerăm puțin, dar cam așa stau lucrurile la Da Giulio. Și este plin cam în orice zi a săptămânii, în orice moment al zilei .
Da Giulio are multe preparate bune și o parte dintre ele sunt atât de tradiționale, încât nu le găsești la un alt restaurant în București. De altfel nici nu ai ști să le comanzi, dacă nu ai fi sfătuit de un italian. De exemplu: Puntarelle. O plantă amăruie ce crește în anumite provincii din Italia în perioada rece, un soi de cicoare de iarnă, preparată excelent cu sos de anșoa, usturoi și ulei de măsline.
Însă marea provocare la Da Giulio este să faci alegerea potrivită dintr-un meniu extrem de stufos. Au aproximativ 60 de feluri doar în secțiunea de “Paste”, organizate în 5 pagini. Recomandăm cu încredere: Ravioli cu ricotta și spanac alla Sorentina, Tagliatelle cu hribi și cârnați italienești sau varianta cu anghinare in loc de ciuperci, Orecchiette con cime di rapa sau paste de casă cu sos de coada de vită.
Un alt plus al restaurantului: preparate din carne de vită. De neratat: Filetto Al Pepe Verde sau cu funghi porcini.
Dacă te aventurezi în zona de “Bucătărie românească”, sunt șanse mari să pleci dezamăgit și să nu te mai întorci.
Prețurile la Da Giulio sunt destul de mari. Mult mai mari decât te-ai aștepta pentru un restaurant departe de centru, care nu arată deloc pretențios. De exemplu, felul nostru preferat – tagliatelle de casă cu creveți, somon și spanac este 45 de lei. Iar o porție de Filetto al Pepe Verde ajunge la 75 de lei. Însă au acoperire, atât la nivel de calitate, cât și în ceea ce privește dimensiunea porțiilor.
Da Giulio are deja 10 ani pe piață și lucrurile par să meargă în continuare la fel de bine pentru cei doi italieni asociați. Restaurantul se menține pe lista de locuri preferate ale italienilor stabiliți în România și ale românilor pasionați de Italia.
Ce mai trebuie să știi:
- Meniul este foarte stufos, însă nu au mereu toate preparatele. Întreabă staff-ul înainte de a te hotărî la ceva
- Dacă îți plac deserturile siciliene, vei găsi aici de cele mai multe ori cannoli și cassata
Da Giulio | Popa Stoica Farcas 29 | 0213235240
Lasă un răspuns