Conacul lui Maldăr este una dintre destinațiile noastre preferate pentru weekendurile din România. Așa cum am tot declarat de-a lungul timpului, revenim cu plăcere aici de câteva ori pe an încă din 2013.
Care este motivul pentru care revenim atât de des?
În primul rând apreciem consistența în calitate de care a dat dovadă. Este unul dintre acele puține locuri care au trecut testul timpului, păstrând același nivel ridicat pe zona de cazare și servicii. Și chiar a reușit să adauge lucruri noi pe parcurs.
În al doilea rând este relativ aproape de București și sunt suficient de multe lucruri de făcut în zonă cât să avem parte de “doza de nou”, chiar și după atât de multe vizite.
Pe poziția trei apare, bineînțeles, și subiectivismul. Ne-am atașat deja de acest loc și ne simțim bine aici. Conacul Maldăr este unul dintre locurile în care simțim că ne relaxam și ne încărcăm bateriile.
Am ajuns din nou în această vară la Conacul lui Maldăr. A fost o vizită mai specială, pentru că ne-a însoțit și un Mercedes-Benz GLC (250d). O mașină foarte potrivită pentru pentru (re)descoperit România cu toate diferențele ei de nivel și drumuri cu provocări.
Am testat GLC 250d tot weekend-ul. Și cel mai mult ne-a plăcut versatilitatea mașinii. Faptul că are toate aceste moduri de lucru, adaptând dinamica pentru orice situație.
Drumurile sunt bune până acolo și cam peste tot în jur unde ne-am ales obiective de vizitat, așa că partea masculină a Amuse Bouche a fost încântată să penduleze între modurile de lucru Sport/Sport+ în mare parte a timpului.
Sperăm să o testăm cât de curând și pe drumuri mai puțin practicabile. Asta pentru că ne-a plăcut experiența și o luăm serios în calcul ca variantă pentru drumurile noastre din viitorul apropiat.
Nu intrăm în detalii tehnice, putem spune doar că este un element care ne-a ținut cam departe de piscină și de plimbările pe jos 🙂
Locație & Cazare
Conacul se află la aproximativ 3 ore de mers cu mașina din București, în localitatea Maldaresti, la 4 km de Horezu.
Clădirea principală este o culă oltenească din sec.16 restauranta impecabil. Există în continuare arcadele în stil brâncovenesc, grinzile din lemn, ușile și mobilierul din lemn sculptat, decorate cu țesături lucrate manual.
Conacul lui Maldăr are 15 camere în clădirea principală și alte 2 camere inaugurate recent într-o clădire separată, deasupra restaurantului. Cum sunt organizate pe structură inițială a conacului, fiecare cameră este diferită, are propria personalitate și poartă numele unui alt “personaj de poveste”.
La toate acestea se adaugă un domeniu generos, cu livadă de meri, mult verde în general, o piscină și un foișor pentru sezonul cald.Mâncare
Mâncarea este tradițională, cu mici intervenții cu specific internațional pe alocuri. Iar fiecare masă vine cu 2 variante de meniu din care poți alege. Excepția este micul dejun, un bufet bogat în preparate tradiționale. De la salată de vinete, fasole bătută, slănină cu ceapă și până la conopidă pane, omlete clasice sau legume din grădină proprie. Plus tarte, prăjituri, dulcețuri și compot.Bufetul apare de multe ori și în serile de sâmbătă, atunci când se organizează ceva special. Noi am reușit să prindem câteva astfel de evenimente. În serile de iarnă am avut weekenduri cu foc de tabără, vin fiert și mâncare la ceaun. Iar la ultima noastră vizită ne-am bucurat de o seară la pisicina cu muzică live și atmosferă romantică. Poți să-ți faci o idee legată de atmosferă din video-ul de mai jos:
Câteva preparate din meniul acestei seri: platou cu brânzeturi măturate, ștrudel cu ciuperci și verdețuri,quiche cu roșii coapte, parmezan și busuioc, păstrăv cu dressing de verdețuri și nucă prăjită, cocoșel umplut cu ficăței de pui și ciuperci, mușchiuleț de porc cu crustă de ceapă verde, plăcintă cu mere.Servicii
Personalul este același incă de la intrarea conacului în circuitul turistic ceea ce face că lucrurile să se întâmple într-un mod relaxat pe partea de servire. Mai ales dacă nu ești la prima vizită la Conac.
Tot în categoria servicii, există jacuzzi și ședințele de masaj, servicii adăugate anul trecut din dorința de a completa experiența celor care ajung aici.
Ce poți face în zonă?
La doar câteva minute de mers pe jos ai culele din Măldarești: cula Greceanu, cula Duca și ceea ce cândva a fost casa de vacanță a lui I.GH. Duca. Sunt potrivite pentru o plimbare scurtă înainte de masă.La doar 15 km distanță sunt Cheile Bistriței, cele mai înguste chei de calcar din țară. Pentru o plimbare mai lungă (55km) poți alege Rezervația Naturală Buila – Vânturariţa sau o tură pe Transalpina (50 km). Mai multe detalii despre obiective și activități poți află direct la conac.
Ce mai trebuie să știi:
- Este recomandat să îți faci rezervare cu 2-3 luni înainte. În sezonul cald multe weekend-uri sunt rezervate pentru evenimente.
- Prețurile sunt aceleași de la deschidere: cameră dublă 70 euro/ noapte cu un mic dejun inclus. Un weekend în 2 (2 nopți) cu toate mesele incluse (și câteva sticle de vin) ajunge undeva la 250-300 euro.
- Camera noastră preferată este Domnița Ruxandra.
- www.conaculmaldar.ro
Lila says
Pentru copii, vreo facilitate speciala?
amusebouche says
Buna Lila,
La noi nu a fost cazul 🙂 Cel mai bine le dai un telefon pentru detalii. Am adaugat adaugat site-ul lor la finalul articolului, ai acolo datele de contact.