Ajungem tot mai rar la mare. La marea noastră. Iar când se întâmplă, căutăm locuri în care să ne putem relaxa cu adevărat, ferite de agitație.
Una dintre destinațiile preferate în ultimii ani este Clos de Colombes. O veche fermă între Neptun și Olimp, lângă lacul Tatlageac și pădurea Comorova, transformată de Anne Marie Rosenberg într-un “clos”. Respectiv, termenul pe care îl folosesc regiunile viticole din Franța pentru podgoriile împrejmuite.
Anne Marie provine dintr-o lungă linie de vinificatori din Champagne, așa că implementarea conceptului i-a venit cumva la-ndemana. A hotărât în 2001 că locul are un potențial suficient de fermecător cât să îi motiveze investiția și relocarea parțială, iar de acolo lucrurile au continuat să se dezvolte.
Astăzi, Clos de Colombes înseamnă podgorii, cramă, grădini boeme, casa salvată a porumbeilor, restaurant și trei spații de cazare cu nume de vinuri. Totul îmbrăcat într-un aer rustic, franțuzesc, completat cu o listă interesantă de vinuri, mare parte producție proprie.
Oferta de vinuri este clar unul dintre punctele forte ale destinației. O parte mică din struguri provine chiar de aici, de pe domeniul Clos de Colombes, o alta de la podgorii din zonă. Totul atent selecționat de Anne Marie. Varietățile locale sunt în minoritate și întotdeauna integrate în asamblaj. Printre etichetele noastre preferate se numără Cuvee Renaissance (alb și roșu), Viogner și Sauvignon Blanc.
Restaurantul de la Clos de Colombes are un farmec aparte în peisajul de pe litoral. Majoritatea preparatelor sunt inspirate din bucătăria franceză clasică. Anne Marie Rosenberg aduce la masă mușchi de vită în sos de vin Terra Rossa, melci din vie în stil burguignon, mangalița gătit în tescovină odată cu prima recoltă, deserturi cu smochine culese din grădină și alte lucruri mai mult sau mai puțin de sezon. Totul gândit să se suprapună cu profilul vinurilor. Există chiar și varianta meniului de degustare cu wine pairing, creionat spontan, în funcție de inspirație și ce a mai găsit Anne Marie nou pe la hypermaket.
Un alt element care ne atrage la Clos de Colombes este apropierea de o plajă îngustă, neamenajată. Fără muzică, fără șezlonguri, fără nicio intervenție. Doar natură, un post de salvamont și cearșafuri răzlețe.
Per total, Clos de Colombes este o opțiune atipică la Marea Neagră. Un loc liniștit, de încărcat bateriile peste weekend. Cu soare, natură, vinuri bune și mâncăruri diferite de ce are litoralul românesc de oferit.
P.S. Alocă un buget pentru cumpărături. Noi plecăm întotdeauna de aici cu câteva sticle de vin.
Lasă un răspuns