Moș Nicolae vine cu vești bune. O colaborare culinară autohtonă ce aduce în București, în aceeași bucătărie, spre deliciul oaspeților, doi dintre cei mai apreciați chefs ai României: Roland Suciu (BARACCA – Cluj) și Alex Petricean (NOUA – București).
Întâlnirea se va concretiza în două cine speciale, diferite în concept și abordare, în două seri consecutive. Totul se întâmplă la NOUA pe 6 și 7 Decembrie.
Noi și un grup restrâns de norocoși am avut deja ocazia să experimentăm aromele unei astfel de colaborări, în inima munților, într-un cadru de basm, la evenimentul nostru de la Raven’s Nest de acum câteva luni. Lăsăm mai jos câteva fotografii să vă faceți o idee de cum s-au conturat lucrurile la fața locului. Așa că până la momentul “remake-ului” nu putem decât să ne temperăm nerăbdarea și să vă invităm să testăm împreună experiența, la început de sezon festiv.
Invitat: Roland Suciu, Head Chef BARACCA, Cluj
BARACCA este un reper gastronomic în Cluj, de mai bine de 10 ani. De noua direcție culinară a locului se ocupă Roland Suciu. A preluat pe parcurs frâiele bucătăriei și a indrăznit să ducă lucrurile la următorul nivel. El este responsabil de primul meniu de degustare al restaurantului, cu multe ingrediente și influențe locale și vinuri românești. Roland este unul dintre cei trei câștigători ai premiului “Chefs of Tomorrow” la Gala Gault&Millau 2019. Și este doar începutul. Roland mai are multe de dezvăluit.
Gazdă: Alex Petricean, Head Chef & Owner NOUA, București
Pionier al Noii Bucătarii Românești, Alex a fost desemnat Chef of Year Gault&Millau 2018, a fost membru al echipei de cercetare NOMA 2.0 (restaurantul ce ocupă locul 2 în topul celor mai bune din lume) și a lucrat vreme de 3 ani în câteva bucătarii celebre de pe 3 continente. Numim aici Geranium, Central, Quintonil, La Vie Osnabrück.
În iulie Alex a gătit alături de Ana Roš (World’s 50 Best Female Chef 2017 , locul 38 World’s 50 Best 2019), iar în octombrie alături de Maksut Aşkar (locul 110 în lista extinsă World’s 50 Best Restaurants 2019)
Detaliile colaborării
Alex și Roland vor explora influențe culinare locale din două zone diferite ale țării alături de propriile amintiri gastronomice și inspirația culeasă de peste hotare în toți anii de pregătire. Vor aduce la masă România așa cum o văd, simt și gustă ei. Plus o notă festivă, ca pentru început de sezon al sărbătorilor de iarnă.
06.12 Prima seară propune un mix al celor mai apreciate preparate din meniurile celor două restaurante și o selecție de vinuri care să le pună în valoare.
07.12. Seara numărul doi le provoacă creativitatea și spiritul de echipă, cu un meniu complet nou, creat de Alex și Roland special pentru această cină. O aventură gastronomică ce armonizează viziunile celor doi chefs într-un întreg suprinzator, 100% “made in Romania”.
Sperăm că te-am convins să pășim împreună în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Ne vedem pe 6 și 7 Decembrie la NOUA!
Costuri&Detalii
Pret bilete cina Alex Petricean – Roland Suciu:
Meniu degustare (8 preparate) – 400 lei/persoană/ seară
Wine pairing – 200 lei /persoană
Pentru achiziție și alte detalii, mail la contact@amusebouche.ro sau contact@nouarestaurant.ro.
Mulțumim partenerilor noștri care susțin acest eveniment: UniCredit, Hotel Epoque, Bavaria Mobility.
Lasă un răspuns