Au rămas mai puțin de 2 săptămâni până la închiderea Casa di Peroni. Călătoria culinară în Italia a ajuns la ultima oprire: un meniu inspirat din zona de Nord a țării.
Dacă ai citit articolele noastre anterioare probabil știi deja despre ce e vorba cu Casa di Peroni, proiectul dezvoltat de echipa Peroni Nastro Azzurro în colaborare cu Linea – Closer to the Moon. Un spațiu temporar în care se întâmplă tot felul de activități cum ar fi show-uri de live cooking sau seri de cinema cu filme italienești. Programul complet este disponibil aici.
Noi am revenit în Casa di Peroni pentru a descoperi noutățile culinare. Meniul s-a schimbat de curând. Respectiv a trecut dinspre centru spre nordul Italiei.
Când vorbim despre această zonă ne gândim în primul rând la Piemont și Emiglia Romagna. Pentru pastele umplute, pentru Parmigianno Reggiano și ,bineînțeles, pentru trufele albe.
Sunt multe preparate bune care ne vin în minte din ultima noastră aventură culinară în Italia. Mâncarea în această zonă este în general mai grea, folosindu-se mai mult unt în pregătirea ei spre deosebire de majoritatea zonelor țării care rămâne fidelă uleiului de măsline.Meniul dedicat zonei de Nord
Lista include 3 preparate inspirate din regiuni diferite, la fel ca în săptămânile trecute.
Aperitiv: Ravioli cu dovleac
unt, salvie, nuci Un preparat de sezon specific regiunii Emiglia Romana. Trebuie să recunoaștem să suntem mari fani ai acestui ingredient și în fiecare toamnă experimentăm dovleacul în cât mai multe asocieri. Varianta Casa di Peroni balansează cu o notă iute dulceața dovleacului înfășurat în aluat fin.
Cottollete millanese
carne de vițel, ou prăjit, roșii cherry, rucola Așa cum îi spune și numele, preparatul este originar din zona Milano. Este similar cu Wiener Schnitzel, însă acesta păstrează și osul în timpul preparării.
Panna cotta
vanilie, căpșuni, espressoProbabil unul dintre cele mai populare deserturi italienești, originar din Piemont. Versiunea Casa di Peroni aduce trei arome diferite pe aceeași farfurie: vanilie, căpșuni și espresso.
Lasă un răspuns