István Veres, chef de origine română, câștigător al unei stele Michelin la Babel în Budapesta, vine la București pentru 2 seri alături de Bogdan Alexandrescu. Se întâmplă pe 5 și 6 mai la L’Atelier, restaurantul hotelului Epoque.
Ne bucurăm că putem relua seria evenimentelor cu Chefi internaționali începută înainte de pandemie, cu un invitat de origine română. Ne dorim de mult timp să îl cunoaștem pe István Veres. Am contemplat de câteva ori ideea de a-l aduce la un weekend gastronomic, însă nu s-a materializat. Și nici la Babel nu am reușit să ajungem. Așa că prima noastră întălnire vă fi la București, alaturi de voi.
István Veres. La întâlnirea dintre Romania, Ungaria și Franța
István s-a născut și a crescut în bucătărie. A învățat bazele gastronomiei la Măcieşul, restaurantul familiei din Târgu Secuiesc. Următorul pas a fost școala de gastronomie École Supérieure de Cuisine Française (ESCF) – Ferrandi, una dintre școlile de top. A lucrat doi ani și jumătate alături de Alain Passard la Arpege (3), unul din cele mai bune restaurante din lume. Au urmat opriri în restaurante cu stele precum Patrick Guillbaud din Irlanda(2) sau Maze by Gordon Ramsay (1*).
În 2016 a ales să puna cărămizile la reconstrucția restaurantului Babel din Budapesta. O perioadă în care restaurantul nu avea Chef, echipa formată sau viziune pentru viitor. Exact contextul l-a atras pe István. A putut să imprime o direcție personală, iar restaurantul să preia din personalitatea lui.
„Pentru că acolo nimeni nu mi-a indicat anumite direcţii. Eu am format sistemul, echipa, dish-urile, aşa cum am vrut eu. La toate acestea am adăugat o lingură imensă din copilăria mea, adică gusturile ardeleneşti învăţate de la bunica”, István Veres în După Afaceri Premium ZF.
Babel a primit o stea Michelin în 2019. Iar în 2021 Veres István a ajuns să reprezinte Ungaria în competita internațională Bocuse d’Or, una dintre cele mai prestigioase din lume.
“Creativitatea, cred eu, este atunci când faci ceva foarte bun dintr-un ingredient simplu şi banal, pentru că toată lumea poate să facă ceva foarte bun din ingrediente fine şi scumpe“, István Veres
Bogdan Alexandrescu aka Dexter
Dexter a ajuns în atenția pasionaților de gastronomie în 2018 odată cu Ibrik, proiectul parisian ce a reușit să atragă presa internațională de partea sa, fiind inclus de Vogue în top 10 cele mai hot locuri de încercat în oraș. La Ibrik, Bogdan își inspira preparatele din bucătăria balcanică tradițională.
În aceeași perioadă, a urmat programul Hautes Études du Goût (Advanced Studies în Gastronomy and Taste) organizat de Universitatea Reims Champagne-Ardenne în parteneriat cu Le Cordon Bleu Paris și a obținut Diplôme Universitaire du Goût de la Gastronomie et des Arts de la Table.
Dexter a preluat restaurantul L’Atelier de la Hotelul Epoque în mai 2020, la câteva luni după începerea pandemiei. Am remarcat de atunci saltul mare pe care l-a făcut restaurantul, încă de la primul meniu. Astăzi, acest nivel se regăsește în cifre, dar și în aprecierile constante pe care le primește de la clienți.
“ Bucătăria mea este neonostalgică. În viziunea mea, gusturile care ne-au definit copilăria redevin actuale, trăind o noua poveste prin tehnicile și expresivitatea gastronomiei moderne”, Bogdan Alexandrescu
Hotelul Epoque – Primul hotel Relais & Chateaux din Romania
Urmărim evoluția hotelui Epoque de mai bine de 10 ani. Am fost « turiști »în București și am ajuns destul de des la L’Atelier. Credem că atât restaurantul, cât și hotelul se află în cea mai bună perioadă de până acum. Un motiv în plus pentru noi de a începe colaborarea pe diverse proiecte gastronomice.
Informații și Rezervări
Preț bilete pentru 4-hands dinner Veres István – Bogdan Alexandrescu:
Meniu degustare – 480 lei/persoană/ seară
Wine pairing – 220 lei /persoană
Avem și o ofertă specială pentru cei care doresc să rămână peste noapte la hotel.
Junior Suite – 140 euro (cu free cancelation cu 2 zile înainte) / 120 euro noapte (non-refundable). Vă putem face o ofertă pentru orice tip de cameră în limita locurilor disponibile.
Pentru rezervări și alte informații ne puteți scrie la contact@amusebouche.ro.
Acest eveniment nu ar fi posibil fară susținerea partenerilor noștri de tradiție. Mulțumim UniCredit Bank, S.Pellegrino Romania și Carastelec Winery.
Lasă un răspuns