Ne-au atras întotdeauna restaurantele și cafenele din muzee. Au un farmec aparte. Cel mai bun restaurant din Asia pe care l-am vizitat de 2 ori se află într-un muzeu. Odette are trei stele Michelin și face parte din National Gallery din Singapore. Iar muzeul nostru preferat din Europa, Guggenheim Bilbao, este casa unuia dintre cele mai bune restaurante din Țara Bascilor, Nerua.
Revenind în România, Muzeul de Artă Recentă ne-a atras atenția încă de la deschidere. Este probabil cel mai cool din București. Ne-am dorit să “facem ceva” acolo de mult timp, dar nu a fost momentul potrivit. Până în acest an când cafeneaua / bistro-ul MARe a fost preluat de prietenii de la Beans & Dots.
Așa a apărut în povestea noastră «brunch la muzeu» un concept simplu art meets food .Un chef de top ales de noi face take-over pe bucătăria MARe pentru un weekend întreg. Meniu special food & drinks.
Până acum, am avut 2 weekend-uri sold out alături de Oana Coantă (Bistro de l’Arte) și Alex Petricean (NOUA). Două evenimente cu aproape 300 de invitați. Și nu intenționam să ne oprim (daca ne lasă pandemia, desigur). Vedem în aceste brunch-uri un pretext de socializare, dar și o modalitate de promovare a gastronomiei în București. Cam ce facem și cu celelalte activități în care suntem implicați.
Un rol important în succesul acestor evenimente l-a avut colaborarea cu The Botanist, brand-ul nostru preferat de gin. Cocktail-urile create de Robert Marshall, ambasador The Botanist în Romania, special pentru aceste weekend-uri au completat perfect tabloul de la MARe. De reținut pentru întâlnirile noastre viitoare: Romanian Pelin Martini.
Vă lăsam mai jos cu câteva imagini din cele 2 weekend-uri. Anunțam în curând alte evenimente.
Lasă un răspuns