Suntem mândri și extrem de încântați să vă prezentăm Ambasada Gastronomică! cel mai mare proiect cu chefs internaționali dezvoltat de noi până acum.
Ambasada Gastronomică este un restaurant pop-up în care unul sau mai mulți chefi de pe scenă globală vin să ne povestească despre țara lor, prin intermediul unor preparate memorabile.
Prima ediție este despre Portugalia și unul dintre cei mai reprezentativi Chefi pentru bucătăria portugheză modernă, João Rodrigues.
În perioada 23-26 noiembrie, João Rodrigues vine în București la NOUA, unde va fi primit ca acasă de Alex Petricean și echipa lui. NOUA va deveni locul de întâlnire al tradiției portugheze, ingredientelor de top și inspirației unui chef cu 1 stea Michelin cu publicul român.
Ne așteaptă 3 seri cu meniu de degustare portughez, iar pe 26 încheiem prima ediție Ambasada Gastronomică cu o super cină colaborativă João Rodrigues – Alex Petricean.
João Rodrigues
João Rodrigues este unul dintre cei mai proeminenți chefs ai Portugaliei, din noul val.
Timp de 13 ani s-a ocupat de restaurantul Feitoria (1* Michelin) din Lisabona, perioadă în care a primit de 3 ori premiul pentru cel mai bun Chef / Restaurant din Portugalia la Mesa Mercasa Awards.
La Feitoria, João a reușit să construiască o experiență în jurul celor mai bune ingrediente ale Portugaliei, susținând tradiții, mici producători și elevând aromele locului.
Noi am vizitat Feitoria în 2019 și de atunci acest loc s-a aflat în fruntea listei de recomandări pentru orice cunoscut a ajuns în Lisabona.
Ne-au rămas adânc întipărite în memorie, momentele în care, pe parcursul cinei ne-au fost aduse pe rând produsele în stare pură. Am avut contact cu ingredientele, am fost conștienți de ceea ce mâncăm, am testat prospețimea și ne-am înclinat în fața tehnicii ce le transforma cu respect în farfurii elegante, autentice, emoționante pe alocuri.
João ne-a pregătit unul dintre cele mai intense preparate cu creveți pe care le-am experimentat, ne-a făcut cunoștință cu deep sea cardinal, unul dintre peștii mai urâți pe care multe restaurante îi evită, ne-a servit arici de mare alături de migdale și ne-a adus în față aroma neschimbată a celui mai popular desert al Portugaliei pasteis de nata într-o formă complet reinventată. Pe care o vom avea și la București.
„Oamenii care merg la Feitoria trebuie să realizeze că sunt în Feitoria, adică să realizeze că simt Portugalia fiind în interiorul ei”
În primăvara acestui an, João a părăsit Feitoria, pășind într-o nouă etapă a aventurii sale gastronomice. Prima oprire este un restaurant casual ce se va deschide în Lisabona anul următor, iar cea de-a doua îi este rezervată lui 2024, un restaurant de fine dining farm-to-table în afara orașului. Astfel a apărut și oportunitatea de a-l aduce pe João în România pentru prima ediție din Ambasada Gastronomică.
Meniul portughez de la NOUA
Vă lăsăm aici un mic preview al meniului portughez (pentru primele 3 seri), exact așa cum l-am primit de la João. Este posibil să mai apară schimbări în funcție de disponibilitatea unor ingrediente. Meniul pentru cina colaborativă va fi stabilit în apropiere de eveniment de Alex și João.
Amuse Bouche / Starters
Cured fish, lime and chives
Brioche, crab and caviar
“Pastel de Bacalhau” and red peppers
Octopus head cheese, sweet potato and citrus
Feluri principale
Prawns, apple and chicken crisps
Pumpkin, garlic and cheese from São Jorge
Squid and goat butter sauce
Lobster, fermented chillies and Peanut Moamba
Wild mushrooms Carolino rice and trufles
“Slaughter of the pig”
Deserturi
Romeu and Julieta
Preserved peach, wild Pepper and tofee
Pastéis de nata
…
Wine pairing: 9-10 pahare / super vinuri din Portugalia și Romania.
…
Prețul biletelor pentru toate cele 4 seri este de 650 lei /meniu de degustare.
Wine pairing 250 lei.
…
Rezervări și informații la contact@amusebouche.ro
Mulțumim partenerilor noștri pentru susținere și implicarea în dezvoltarea gastronomiei în România: UniCredit, S.Pellegrino & Acqua Panna, La Pescaderia by Alioli, Carastelec Winery.
Lasă un răspuns