Amada este unul dintre locurile nostre preferate din București pentru pește proaspăt și fructe de mare. L-am inclus și în lista cu 5 astfel de locuri, pe care am publicat-o pe blog la începutul anului.
Pe timpul verii însă, Amada devine prima noastră alegere. Și asta pentru că are o terasă liniștită și încăpătoare și poziție centrală, ușor accesibilă. Amada se află la 50 de metri de rondul de la Rosetti, pe strada Radu Cristian la numărul 3.
La Amada totul este simplu și bun. De la grădină cu viță de vie, la fețele de masă în carouri alb/roșu și până la bucătăria deschisă în care se gătește doar pe plită. Pentru noi este varianta de “oraș” a restaurantelor grecești pe care ne place să le descoperim în vacanțe.
La capitolul mâncare, marele plus al meniului Amada rămân aperitivele. Sunt cam aceleași de fiecare dată și sunt foarte bune. Atât de bune încât ne este greu să alegem între ele și de multe ori ne luăm și pentru acasă. Găsești aici: pate de ton sau pastă de sardine, halloumi la grătar cu dulceață, vinete, salată de cartofi și raci, iaurt picant, feta picantă, ardei copt și din când în când sardine sau somon marinat în casă.
Meniul la Amada este variabil. Este valabil și pentru aperitive, dar mai ales pentru zona de pește, unde variantele se schimbă în funcție de oferta furnizorilor. De obicei nu lipsesc creveții, caracatița, dorada și bibanul de mare. Toate gătite pe plită, alături de legume de sezon.
Ce mai trebuie să știi:
- Pe perioada verii Amada este deschis în fiecare zi după ora 18:00. Este de preferat totuși să suni înainte și să îți anunți venirea. Dacă se aglomerează cu prea mulți oaspeți neanunțați, servirea durează mai mult decât în mod obișnuit, iar meniul este mai restrâns
- La Amada nu poți plăti cu cardul. Poate fi deranjant, mai ales după o masă consistenta, când notă de plată poate ajunge la o sumă mai mare. Dar vestea bună este că găsești un bancomat la 20 de metri distanță în cazul în care nu ai venit pregătit cu numerar.
Amada | Strada Cristian Radu nr. 3 | 0744.496.577
Irina says
Am fost la Amada după ce am văzut recomandarea pe site-ul dumneavoastră. Am citit și comentariile negative de pe Tripadvisor, m-am înarmat cu rabdare și am plecat spre cină. Locul arata mult prea fain, iar recomandarea de aici despre cât de bună este mâncarea m-a cucerit.
A fost însă una dintre cele mai dezamăgitoare și frustrante experiente de restaurant pe care le-am avut în ultima vreme. Mâncarea este bună, nu zic nu, dar nu este atât de bună încât să justifice serviciile foarte, foarte slabe. A durat secole să ni se ia comanda (au fost serviți înaintea noastră oameni care au ajuns după noi), a mai durat până a venit băutura, iar aperitivele s-au lăsat așteptate încă vreo 30 de minute. Și nu, restaurantul nu era plin. Ne-au adus branza, dar au uitat de pate-uri. Și tot asa… Nu au debarasat paharele folosite până aproape de finalul mesei, am avut două (DOUĂ) șervețele meschine să ne ștergem pe mâini, la o masă care presupune mâncat cu mâna… Și nu a fost vorba doar de timpul lung de așteptare, pentru asta veniserăm pregătiți. Am avut mereu sentimentul că restaurantul este locul în care staff-ul se întâlnește cu prietenii, iar clienții obișnuiți îi deranjează. Noi acolo nu o să mai mergem vreodată, păcat de loc, de idee și de potențial.
amusebouche says
Buna Irina,
Suntem de acord cu tine. Serviciile de la Amada sunt slabe. Si noi am tras un semnal de alarma catre owner la ultima vizita cand a durat foarte mult pana cand am primit mancarea.
Ceea ce putem sa-ti spunem este ca nu a fost intotdeauna asa si calitatea serviciilor a scazut in ultima perioada. Motivul este simplu: locul a devenit foarte popular iar staff-ul este insuficient/ depasit de situatie.
Speram ca aceasta situatie sa se rezolve cat mai repede, pentru ca noua ne place foarte mult locul. Si aperitivele:). Pacat ca prima ta experienta a fost una negativa.
Din cate stim, se cauta oameni.
Vom reveni cu un update pe blog in functie de ce se intampla in perioada urmatoare.
Ludmila says
Subscriu si eu la comentariul Irinei. Dezamagire totala.
Am facut rezervare si eu in urma recomandarii Dvs si ne-am inarmat cu rabdare, eram 3 persoane. Dupa mult timp de asteptare a venit ospatarul sa ne spuna (nu sa ne ia comanda) din ce avem de ales: UN ardei copt (in plin sezon de ardei), o salata de cartofi, recomandata cu caldura de catre ospatar (o banalitate cu peste afumat din supermarket), feta la cuptor (foarte sarata)… Nu imi venea sa cred ca oferi la 3 oameni care au facut rezervare cu 3 zile inainte UN ardei copt! credeam ca e gluma! fiecare din aperitive a costat 10 lei (inclusiv un ardei copt).
Caracatita a fost buna, dar nu ceva iesit din comun.
Servisul este prost si scump. Imi pare rau ca m-am luat dupa recomandarea Dvs si am stricat ziua la 3 persoane. Overrated e putin spus. A fost cea mai proasta experienta din viata mea.
amusebouche says
Buna Ludmila,
Probabil ca ti-ai setat niste asteptari mult prea mari inainte de aceasta vizita. Preparatele de la Amada sunt simple, similare cu cele din tavernele grecesti.
Este foarte clar acest lucru si din articol. Daca iti comanzi ardei copt, cel mai probabil vei primi..ardei copt. Sunt preparate banale dar sunt bune. Nimic pretentios.
Stim ca sunt probleme pe partea de servire si personal. Am inteles insa ca personalul a fost suplimentat de curand.
Ne pare rau ca ai avut parte de o experienta negativa pe baza unei recomandari facute de noi. Dar probabil Amada nu este genul tau de loc.
Cornel says
Ce scrise sunt adevarate: nu are meniu, decat pe o tablita intr-un colt, mare atentie la preturi( de exemplu caracatita e 275,50 lei- ce parere aveti de pretul asta si nici nu era facuta bine); astepti cam o ora pana iti ia comanda; meniul e f.f.f. subtire; iti da un singur servetel, chiar daca mai ceri, painea e de la buticul din colt si veche; produsele de la supermarket pe post de produse proprii. Atentie la nota , dacaceri bon fiscal te ameninta ca iti mareste nota cu 24%TVA. Teapa MARE, nu recomand la nimeni.
amusebouche says
Salut Cornel,
Este foarte clar din articol ca Amada este un restaurant cu un meniu simplu si putine preparate. Iar meniul scris pe tabla nu reprezinta o noutate.
Probabil ca aceste lucruri au reprezentat o noutate pentru tine. Altfel nu ne explicam reactia ta.
Pretul la caracatita este per kilogram. Ai uitat sa mentionezi acest lucru:). O portie in general are in jur de 200 gr.
Stim ca sunt ceva probleme legate de timpul de servire. Am scris si noi despre asta.
Dar “buticul” din colt, supermarket-ul, criza de servetele si amenintarile sunt niste exagerari rau intentionate care nu au legatura cu realitatea.
adrian says
hello tuturor,
Amada e o mare porcarie!!!! Seamana cu o taverna greceasca doar la décor… Dar departe de mancarea simpla si foarte de delicioasa din la adevaratele taverne din Grecia.
Noi am fost 9 insi, a durat cate 30 min sa ne aduca aperitivele din care nu pot sa remarc nimic, multe din ele erau o combinatie proasta(exemple: hummus cu capere, pasta de peste, feta in folie doar stropita putin cu ulei si piper, etc). Vinul alb(chardonnay) foarte foarte foarte prost! O sticla era chiar imputita si ne-a schimbat-o. Am asteptat apoi o ora si jumatate sa ne aduca felul doi, din care caracatita la gratar nu avea niciun gust si era parca din cauciuc. Calamarul era necuratat(maroniu la culoare) si mirosea a pipi(asa miroase daca nu il cureti…). In plus serviciu sub orice critica, ospatarul foarte tupeist si nesimtit, fara meniu…. In concluzie, sunt JALNICI si feriti-va de ei!
amusebouche says
Salut Adrian,
Asa cum ziceam si in comentariile anterioare, suntem de acord cu problemele pe partea de servire de care stim si noi. Partea de servire reprezinta in acest moment problema principala.
Restul afirmatiilor tale sunt pur subiective, multe dintre ele rautacioase.
Iti dam doar 2 exemple: preparatul servit cu capere nu este humus ci fava. Iar vinul cred ca poti sa ti-l alegi singur din lista astfel incat sa te asiguri ca stii ce bei.
Bogdan says
E un loc ce pare frumos doar la prima vedere. Toaleta este insalubra iar pubela de gunoi este langa mese. Nu se respecta nici o norma de igiena.
Mancarea este corect gatita insa la un pret de restaurant de lux in conditiile in care se evazioneaza la greu, bonul fiscal nu se emite. Proprietarul restaurantului este genul de om care te fura pe fata. Pentru el 2 dorade cantaresc 1.5 kg. In momentul in care l-am intrebat cum pot fi 2 dorade atat de mari a replicat ca el aduce doar pesti mari si ii cantareste in viu pentru a plati clientul pierderile. Chiar si asa 2 doarade nu cantaresc 1.5 kg niciodata. Oricum nu avem cum sa dovedim cat au cantarit dupa ce le-am mancat.
Servirea asa cum s-a tot comentat este jenanta. Chelneri fara bun simt si nepoliticosi.
Un loc care ar trebui evitat atat pentru conditiile mizere, pentru serviciile slabe si pentru atitudinea proprietarului.
Eu o sa il mai vizitez o singura data pentru a face o reclamatie la ANAF pentru evaziune si una pentru nerespectarea conditiilor igienico-sanitare poate cu o amenda maricica si cu suspendarea activitatii proprietarul isi va schimba mentalitatea.
amusebouche says
Salut Bogdan,
Se pare ca nu te-ai bucurat prea mult de experienta la Amada. Ai fost preocupat mai mult sa gasesti lucruri care nu sunt ok.
Pur si simplu nu ai avut cum sa te simti bine 🙂 Asta este parerea noastra dupa ce ti-am citit comentariul.
Probabil ai avut asteptari prea mari. Amada este o taverna. Mergi aici pentru relaxare, nu pentru servicii de top.
Stim de problemele de pe zona de servire. Am vorbit si noi despre ele.
Mentiunile tale despre peste sunt insa ridicole. Iti spunem cateva lucruri:
1. Prima veste este ca doua dorade pot cantari 1.5 kilograme sau mai mult. Pestele de captura in general este mai mare decat cel de acvacultura. Te rugam sa mai investighezi problema.
2. In momentul in care mergi intr-un restaurant de peste ar trebui sa-ti asumi din start ca e posibil sa apara erori in defavoarea ta la gramaj. Ca sa fii prevazator poti pune o intrebare inainte. De ex. “Cam ce gramaj are dorada?”
3. Pestele de calitate este scump indiferent unde il mananci. Ne referim aici in special la peste de captura.
4. Pestele se cantareste inainte de a fi gatit. Valabil si pentru alte animale.
Este decizia ta ce faci mai departe. Noi credem ca inainte de a cere altora sa isi schimbe mentalitatea poate ar fi bine sa ne uitam mai intai la noi.
Mult succes!
Anca says
Imi pare rau pentru atmosfera, care e chiar placuta, dar trebuie sa sustin parerile peofund negative de mai sus: un loc cu preturi de restaurant de lux, dar servire de taverna, cu mancare foarte proasta (spre deosebire de tavernele adevarate, unde se mananca proaspat si bun). O caracatita over-cooked, dar care a costat 86 de lei portia, un calamar umplut cu o telemea infiorator de sarata, calamarul in sine fiind si el prost gatit, un pahar de vin prost 18 lei. O nota totala de 260 de lei pentru o mancare pe care am lasat-o in farfurii pentru ca nu se putea manca. Dezamagitoare mai ales insistenta cu care ii promovati.
amusebouche says
Buna Anca,
In primul rand, ne pare rau ca ai avut parte de o experienta neplacuta.
O sa incepem cu finalul mesajului tau. Amada nu este un loc pe care il promovam. Valabil si pentru toate celelalte restaurante de pe blog.
Toate articolele reflecta parerea noastra personala. Parere care poate fi subiectiva 🙂
Am scris despre Amada dupa ce am facut mai multe vizite si am testat cam toate preparatele din meniu. Este adevarat ca nici noi nu am avut parte tot timpul de experiente ok. Am dat feedback dupa fiecare vizita. Si am ajuns la concluzia ca Amada este un loc despre care merita sa scriem.
Dupa cum probabil stii si tu, consistenta nu reprezinta un punct forte al restaurantelor din Romania. Probabil ca lucrurile s-au mai schimbat in ultima perioada. Vom revizita Amada in curand si vom face schimbari in articol daca va fi cazul.
Iti multumim pentru feedback.