Avem vești! Importante! Așa că ia un loc și hai să citești cu ce ne mai ocupăm în misiunea noastră de a ridica gastronomia locală.
De la jumătatea lunii ianuarie, Amuse Bouche a devenit partener al L’Atelier, restaurantul hotelului Epoque, parte a rețelei istorice Relais & Chateaux, în care se regăsesc multe dintre cele mai apreciate adrese culinare ale lumii.
Ce înseamnă acest parteneriat? Că noi și Diana Popescu (owner Hotel Epoque) am sudat echipa pentru a duce cât mai sus calitatea experienței gastronomice oferită de L’Atelier.
De ce noi? De ce L’ Atelier?
Ne dorim ca L’Atelier să devină un reper pentru pasionații de gastronomie din România, dar și pentru turiștii care ajung în București. Emblema Relais & Chateaux oferă garanția preocupării permanente pentru un nível ridicat al experiențelor culinare sustenabile și cu respect pentru terroir. Oricine a trecut pragul unei proprietăți din asociație a simțit autenticitate, creativitate, pasiune, respect și responsabilitate. Cum suntem singurul hotel din țară parte a acestei rețele cu tradiție, ne dorim să purtăm cu mândrie acest stindard și să respectăm angajamentele asumate de Asociație prin Viziunea prezentata la UNESCO în Noiembrie 2014.
Diana Popescu, owner Hotel Epoque
Pașii ne-au îndreptat firesc înspre Amuse Bouche, fiindu-le alături în ultimii ani, descoperindu-le pasiunea și cunoștințele gastronomice în multe contexte. De la evenimentele de weekend, la cinele colaborative pe care le-am găzduit în restaurantul nostru și până la vacanțele gastronomice din Europa și chiar America de Sud. Am avut timp să ne convingem unii pe ceilalți că suntem pe aceeași lungime de undă și avem un scop comun.
Hotelul Epoque, încă de la deschidere, a pus accent pe dezvoltarea abordării sale culinare, aducând la cârma bucătăriei nume importante. Samuel Le Torillec a fost Executive Chef vreme de 5 ani, urmat de Bogdan Alexandrescu începând din 2020. Odată cu Bogdan, direcția a devenit mai personală prin filtrul filosofiei sale neonostalgice. Fiecare schimbare a însemnat un pas înainte. Iar acum este momentul pentru pasul următor.
Avem acum ocazia să demonstrăm la o scară mare perspectiva noastră asupra ospitalității. Ne-am propus să aducem la masa acestui parteneriat modul nostru de a simți atmosfera unui restaurant, lucruri pe care le-am învățat în toți acești ani în care am fost aproape de scena gastronomiei globale, din călătoriile noastre, din interacțiunile cu cei mai buni chefi din lume. Vom încerca să transpunem cât mai mult și îi suntem recunoscători Dianei pentru încrederea oferită.
Gabriel Gavrilescu, co-owner Amuse Bouche
Ce s-a schimbat până acum și ce urmează? Noua echipă: Alex Iacob și Vlad Padurescu
Am implementat deja prima schimbare majoră. Echipa bucătăriei L’Atelier este acum condusă de către Alexandru Iacob și Vlad Padurescu, în calitate de Group Executive Chef și Head Chef.
Ne bucurăm să colaborăm din nou cu Alex Iacob, unul dintre cei mai importanți și respectați chefs din România. Este de asemenea primul român care ne-a demonstrat că și aici putem avea parte de experiențe culinare similare cu cele din afară, încă de pe vremea când se ocupa de Domeniul Manasia.
În proiectul L’Atelier, Alex îl are alături pe Vlad Pădurescu, un chef tânăr foarte talentat, care are deja un CV impresionant, în care am regăsit inclusiv Faviken și Heston Blumenthal. Alex și Vlad au lucrat împreună în cadrul proiectului Maison de Chefs.
Direcția gastronomică
Ne dorim ca L’Atelier să fie un restaurant de fine dining modern, cu preparate complexe, lucrate și servite cu profesionalism, într-o atmosferă relaxată.
Simțim deja că lucrurile merg într-acolo încă de la primul meniu, lansat odată cu venirea primăverii. Iar feedback-ul oaspeților ne confirmă acest lucru.
Meniul actual L’Atelier este scurt: 5 startere, 8 feluri principale și 3 deserturi. Farfuriile gândite și contruite de duo-ul Alex/Vlad sunt un amestec de România și Franța, declinat în preparate clasice cu un twist modern și ingrediente de cea mai bună calitate.
Pe termen lung ne dorim să aducem la Epoque cele mai bune ingrediente romanești. Produse excepționale de la mici producători, artizani, calitate fară compromisuri. Știm că va fi un proces dificil și de durată, dar este o provocare pe care ne-o asumăm.
Vă lăsăm mai jos câteva exemple de preparate să vă faceți o idee despre ce puteți experimenta acum la L’Atelier.
Am început să lucrăm și la lista de vinuri care va reflecta aceeași filozofie, crame mici, artizani și câteva etichete clasice. Din România și din călătoriile noastre în afară.
Vă așteptăm la L’Atelier! Intre timp ne puteți urmări pe Instagram aici.
Lasă un răspuns