Chiar și după ce apelăm la toate metodele de prevenire a risipei alimentare, inevitabil rămân resturi alimentare în bucătăria noastră care în mod normal ar ajunge la gunoi. Doar că, în loc să le aruncăm, credem că putem să le găsim o întrebuințare mai bună. Pentru asta, am decis să vorbim cu un specialist în reciclare de materii organice – Horia Vlad, lead pe proiectele care țin de compostoare la Electronic Waste Management.
Horia ne ajută astăzi să înțelegem ce înseamnă compostarea, ce metode și soluții putem avea fiecare dintre noi acasă, ce putem pune și ce nu în compost, cum putem folosi compostul după, care sunt beneficiile la nivel micro și macro. Pentru că, de fiecare dată când compostăm ne bucurăm și noi, și mediul de beneficii. Hai să aflăm mai multe împreună.
Iar la final mergem rapid în teren să vedem cum arată un compostor profesional și cum se întâmplă procesul într-un mall din București.
Lupta noastră împotriva food waste-ului câștigă astăzi un aliat cheie – compostul. Și ajunge totodată la final, în forma aceasta. Rămânem cu o mulțime de lecții valoroase și sperăm că v-am ajutat și pe voi să schimbați ceva, oricât de mic, în felul în care vă raportați la mâncare și la risipă.
CUMPĂRĂ. GĂTEȘTE. REGÂNDEȘTE. este un proiect dezvoltat de Asociația Gastronom și susținut de UniCredit Bank.
Parteneri: Electrolux, MET Energy Romania, Goodies Meat Production, Electronic Waste Management, Diud.
Lasă un răspuns