Barcelona este unul dintre orașele noastre preferate din Europa și una dintre destinațiile pe care le-am vizitat frecvent în ultimii ani. Așa că organizarea unei vacante gastronomice aici a venit cât se poate e natural. Se întâmplă în perioada 15-19 martie 2023.
Barcelona este, alături de Copenhaga, orașul care a contribuit și a influențat trendurile din gastronomia globală din ultimii 25 ani. Este locul care i-a dat lumii pe Ferran și Albert Adrià.
El Bulli ( de 4 ori cel mai bun restaurant din lume) și El Celler de Can Roca (de 2 ori cel mai bun restaurant din lume) sunt 2 dintre cele mai importante referințe din lumea gastronomică.
Cele mai bune baruri din lume sunt astăzi în Barcelona. Iar cea mai puternică moștenire a elBulli trăiește prin Disfrutar (locul 3 în The World’s 50 Best), restaurantul condus de 3 dintre discipolii lui Ferran Adrià.
Vacanță gastronomică în Barcelona, 15-19 martie
Am adunat în câteva zile unele dintre cele mai bune experiențe gastronomice ale lumii. Plus un super hotel, unul dintre cele mai bune din oraș.
Unde stam? Hotel Serras
„If God was to order a boutique city hotel, The Serras would be it.” Boutique Hotel Awards Judge
O clădire istorică din secolul 19, locul în care Picasso a avut primul studio. Astăzi Hotel Serras este probabil cel mai bun boutique hotel din Barcelona. Camere mari, spațioase, cu balcoane și vedere spre Marina Port Vell și unul dintre cele mai frumoase rooftop-uri din Europa.
El Celler de Can Roca (3*)
Best of the Best în The World’s 50 Best
Am rezervat o zi întreagă pentru o vizită în Girona, la El Celler de Can Roca. Declarat de 2 ori cel mai bun restaurant din lume, astăzi parte din noua lista “Best of the Best”, El Celler de Can Roca este un loc în care rezervările se fac cu 12 luni în avans.
El Celler de Can Roca este afacerea de familie perfectă, condus de trei frați cu trei talente distincte: Joan – chef-ul, Josep – somelierul, Jordi – patiserul. Un restaurant care oferă preparate excepționale, o selecție extraordinară de vinuri, servicii de top, dar și atât de multa căldură încât simți cu fiecare experiență că ar putea fi la fel de bine casa avangarde a familiei Roca în care tocmai ești oaspete de onoare.
Câteva dintre distincțiile restaurantului: cel mai bun restaurant din lume 2013 și 2015, cel mai bun Pastry Chef din lume: Jordi Roca 2014, cel mai bun somelier din lume: Josep Roca 2022, 3 stele Michelin.
Disfrutar (2*)
Locul 3 în World’s 50 Best
Unul dintre cele mai creative restaurante din lume, un urmaș excepțional al elBulli.
Oriol Castro, Mateu Casañas și Eduard Xatruch au început să lucreze la legendarul elBulli (acum membru al grupului de restaurante Best of the Best) la un an unul de celălalt, între 1996 și 1998. După ce restaurantul s-a închis în 2011, și-au unit forțele pentru a deschide Compartir în Cadaqués, în Catalonia, Spania, urmat în 2014 de Disfrutar, cel mai ambițios proiect al lor, ce ocupă astăzi locul 3 în The World’s 50 Best și are 2 stele Michelin.
Enigma (1*)
Întoarcerea lui Albert Adrià
După închiderea Tickets și a întregului grup de restaurante elBarri, Albert Adria este dedicat exclusiv proiectului Enigma. Așa că restaurantul se afla în cea mai bună perioadă din toate timpurile.
Vom merge în vizită la unul dintre cei mai importanți, respectați și creativi Chefi din lume. Albert și fratele sau Ferran au schimbat felul în care ne raportam la gastronomie în secolul 21.
Paradiso
cel mai bun bar din lume – World’s 50 Best Bars 2022
Stând în fața unei uși de frigider, într-un magazin obișnuit de pastramă, e greu să iți imaginezi ce s-ar putea afla în spate. Respectiv, un bar din lemn curbat, în stil Dali, cel mai bun bar din lumea întreagă – Paradiso
Nu vom pleca de aici fară să încercam Supercool Martini, un amestec de gin „supercold”
într-o construcție spectaculoasă de tip aisberg.
Experiențe casual
Avem pe listă și 2 restaurante casual pentru a completa programul. Adobo și Succulent.
Costuri, informații și rezervări
În acest moment mai avem 2 locuri libere din totalul de 12.
Costul estimat pentru călătoria gastronomica în Barcelona este de 4650 euro/ persoana ( fară costul biletului de avion).
Costul acoperă:
- Cazare 4 nopți Barcelona – Hotel Serras (Grand Deluxe Room).
- Toate experiențele gastronomice cu super vinuri incluse (minim wine pairing).
- Transfer la El Celler de Can Roca
- Transferuri hotel aeroport
Costul nu include biletul de avion și alte transferuri/costuri taxi în Barcelona.
Locurile sunt limitate la max. 12 persoane.
Detalii la contact@amusebouche.ro.
Lasă un răspuns