Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

New Anatolian Cuisine întâlnește New Romanian Cuisine. 4-hands dinner Maksut Aşkar & Alex Petricean la București

05/09/2019 amusebouchero Leave a Comment

Maksut Aşkar unul dintre cei mai cunoscuți chefs ai Turciei, pionier al Noii Bucătarii Anatoliene și ocupant al poziției 110 în topul extins World’s 50 Best Restaurants 2019, vine la București!Suntem mândri și entuziasmați că Maksut se va alătura lui Alex Petricean și echipei NOUA la final se septembrie pentru 2 cine consecutive ce își propun să reclădească pentru 48 de ore versiunea modernă a puternicei perioade de intersecție a popoarelor noastre, a cărei moștenire o resimțim și astăzi.

Maksut Aşkar, Neolokal, “simțim că suntem un pod între trecut și viitor, prezentăm preparate ale trecutului într-o manieră modernă ce va deveni acceptată în viitor”Maksut Askar NeolokalL-am cunoscut pe Maksut în urmă cu 2 ani. Tot atunci am făcut cunoștință cu aromele bucătăriei sale și am gustat din preparatele gătite de mama lui. Pentru că mama lui Maksut, dincolo de faptul că este un bucătar excelent, continuă să fie sursa inspirației din spatele chef-ului ce crede cu tărie că universul înțelegerii gusturilor fiecăruia dintre noi se formează în limitele tradițiilor în care am viețuit. Familia imediată și apoi fiecare membru extins pe verticală sau orizontală ne întregește tabloul imaginii și conștiintei de sine.

“Am învățat să înțelegem gusturile din tradițiile noastre și prin filtrul tradițiilor noastre. Dacă nu le conservăm și viitorul nostru va dispărea odată cu ele” chef-restaurateur Maksut Aşkar

Maksut a început să gătească de mic, în vacanțe alături de bunică. O activitate care poate crea o conexiune și un interes comun între un copil de 6-7 ani și o femeie de 70. Așa cum poate crea punți între oameni de naționalități, etnii, vârste și orietari diferite în orice fel. Acum, ani mai târziu și o includere în lista extinsă a World’s 50 Best Restaurants 2019, farfuriile lui Maksut continuă să fie îmbrăcate în amintirile propriei copilării și povești locale pline de emoție. Maksut Askar HummusMaksut Askar dishes

“Daca nu ne protejăm mâncarea, următoarea generație se va trezi cu mâinile goale” Maksut Aşkar

Maksut este sirian. A crescut fiind parte din Turcia. O țară a cărei gastronomie are rădăcini adânci și multe straturi culturale. Așa că tot de mic a înțeles că geografia este mai importantă decât etnia.Neolokal IstanbulLa Neolokal, restaurantul său situat în vechiul sediu al Băncii Otomane, pune totul în aplicare. Preparate dictate de natură, modelate de tradiție. Examinează produse și rețete locale din diverse regiuni ale țării și le aduce în prezent. Îndrăznește o perspectivă proaspătă asupra vechilor tehnici de gătit, ingredientelor tradiționale, diversității specifice micro-climatelor regiunii, acest amestec perfect între Orient și Occident.

Le combină cu tehnica și obiceiurile actuale, permițându-le astfel să supraviețuiască trecerii timpului, să evolueze. Astfel încât să rămână sau să redevină relevante pentru generația actuală și viitoare. O poveste culinară ce ține cont de relief și sezon, clădită cu grijă și respect.

Alex Petricean, NOUA, “suntem la început de drum, avem puțin timp în spate de când lucrăm la formarea acestui manifesto al Noii Bucătarii Românești. Este foarte important pentru mine și pentru noi să putem împărtăși această experientă cu personalități ale scenei globale”Ale Petricean NOUADespre Alex Petricean v-am povestit multe de-a lungul timpului. În cadrul cinei cu Ana Roș, în cadrul evenimentelor noastre din țară sau pur și simplu în contextul restaurantului său NOUA, pe care probabil cei mai mulți dintre voi îl cunoașteți.4 hands dinner Alex Petricean Ana RošAmuse Bouche NOUA Alex PetriceanAlex este Chef of Year Gault&Millau 2018, a fost membru al echipei de cercetare NOMA 2.0 (locul 2 în topul celor mai bune restaurannte ale lumii) și a lucrat în multe bucătarii celebre pe 3 continente, vreme de 3 ani (Geranium, Central, Quintonil).

La jumătatea lunii iulie Alex a gătit alaturi de Ana Roš la NOUA o cină extraordinară care a marcat sărbătorirea a 120 de ani de S.Pellegrino.

Sperăm că ți-am transmis din emoția acestei întâlniri speciale de final de septembrie. O incursiune printre arome vechi, noi sau vag familiare care depășește orice fel de barieră națională, religioasă sau etnică.

Ne vedem la NOUA pe 27 sau 28 Septembrie!

Pret bilete 4-hands dinner Maksut Aşkar – Alex Petricean:
Meniu degustare – 450 lei/persoană/ seară
Wine pairing – 200 lei /persoană
Pentru achiziție, mail la contact@amusebouche.ro

Mulțumim UniCredit Bank România, S.Pellegrino & Acqua Panna, Epoque Hotel – Relais & Châteaux și Bavaria Mobility pentru suport în organizarea acestui eveniment.

Parteneri Amuse Bouche

  • Eveniment Cincsor amusebouche.ro Radu Dumitrescu Ioan Bebeselea
    Povestea în imagini a weekend-ului gastronomic Casele de Oaspeți din…
  • Eveniment gastronomic Ravens Nest amusebouche.ro Chefs Alex Petricean Roland Suciu
    Cum a fost evenimentul gastronomic Raven’s Nest
  • 4 hands dinner Ana Roš Alex Petricean Bucharest
    Cină Ana Roš – Alex Petricean la București. Premieră gastronomică…
  • Mikla Istanbul
    Mikla, Neolokal: revoluția gastronomică din Turcia

Evenimente Alex Petricean, Evenimente Amuse Bouche

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2025 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.