Desertul este cel care face de multe ori diferența, atunci când încercăm să alegem între două restaurante bune. Și tot desertul este cel care ne readuce constant în anumite restaurante.
Ți-am pregătit un top 10 cu astfel de deserturi din București, care fac diferența pentru noi. Am luat în calcul, în principal, gustul și complexitatea preparatului. O parte dintre ele au și un ritual special de servire, ceea ce le aduce o bilă albă în plus. Dar am ținut cont și de raportul dintre preț și ceea ce primești.
10. Tiramisu cu ciocolată – la Fior di Latte
Varianta noastră preferată de tiramisu făcut „în casă” de Patrizia Paglieri. Se poate lua și la pachet. Preț: 26 Ron
9. APOTEOZA – la Chocolat
Deserturile de la Chocolat s-au tot diversificat în ultima perioadă. Un lucru însă a rămas neschimbat: cea mai bună prăjitură, Apoteoza. Preț: 25 Ron
8. White Duchess – la Morgan la Dud
Unul dintre motivele pentru care mergem la Morgan la Dud este: White Duchess. Un desert simplu și foarte bun, cu bază din cremă de vanilie și straturi fine de foetaj. Preț: 20 Ron
7. Mousse de ciocolată albă și neagră, spumă de lapte și trufe – la Casa di David
Ciocolată și trufe – o combinație de nerefuzat.Prețul este însă cam mare pentru ceea ce oferă. De aceea ocupă doar locul 7. Preț: 48 Ron
6. Tartă de lămâie cu yuzu – la Joseph by Joseph Hadad
Un desert cu multe fructe proaspete de la chef Hadad, recomandat în special pentru zilele de vară. Preț: 42 Ron
5. Sorbet de castravete – la The Artist
Cel mai spectaculos desert ca ritual de servire din lista noastră. Și una dintre foarte puținele constante ale meniului The Artist (care se schimbă la aproximativ 3 luni). Preț: 23 Ron
4. Mille feuilles cu fructe de pădure – Le Cantine de Nicolai
Un desert clasic franțuzesc excelent interpretat și cea mai bună variantă de desert din meniul La Cantine de Nicolai. Preț: 28 Ron
3. Sable Breton și panna cotta cu miere și zmeură – la L’Atelier
Preparatele sofisticate au fost întotdeauna un punct forte al celor de la L’Atelier. Iar alegerea noastră nu este o excepție: un desert italienesc excelent reinterpretat de un chef francez. Preț: 38 Ron
2. Earth – la Joseph by Joseph Hadad
O combinație suprinzatoare de elemente și unul dintre cele mai cunoscute preparate ale lui Joseph Hadad este Earth.
Ciocolată, cremă Porcini, cardamom, boabe de tonka mărunțite, gutuie, ganache de ciocolată albă și trufe – totul într-un singur desert. Preț: 45 Ron
1.Cremă de zahăr ars cu Baileys și înghețată de nuci – la Le Fin Palais Royal
Le Fin Palais Royal are în meniu mai multe deserturi speciale care s-ar fi putut regăsi în acest top. Însă crema de zahăr ars cu Bayles și înghețată de nuci este de departe cea mai gustoasă variantă. Preț: 40 Ron
Gabriela Gavrilescu says
Chiar sunt o mare pofticioasa si cred ca as incerca toate deserturile postate. Arata minunat.
Ioana says
De la Chocolat cel mai bun mi se pare Moelleux au Chocolat.
Alma says
Voi incepe testarea cu desertul desemnat pe locul 1 :D! Subscriu pentru locurile 8 si 9 🙂