Tu ce faci în primul weekend din noiembrie? Dacă încă nu ai planuri, te anunțăm că ți-am pregătit ceva special. Al doilea eveniment gastronomic (și ultimul din 2018) pe care îl organizăm în Transilvania de data aceasta, în parteneriat cu Valea Verde din Cund.
Când?
2-4 Noiembrie
4-hands dinner(s): Alex Petricean și Jonas Schäfer
Invitatul nostru pentru această ediție este Alex Petricean de la Maize. “Restaurantul Anului“ în prima ediție a ghidului Gault & Millau România, cu 15 puncte și 3 bonete.
L-am descoperit pe Alex Petricean în 2015, la Atra Doftana. Chiar înainte de a pleca în turneu prin lume, pentru a lucra la cele mai bune restaurante. A explorat Țările Nordice, fiind parte din echipa de cercetare a Noma 2.0 în Copenhaga pentru 6 luni sau lucrând în bucătăria de la Geranium (Nr. 19 în W50BEST). Dar a mers și mult mai departe înspre bucătăriile altor continente. Restaurant Central din Peru (Nr. 6 în W50BEST) sau Quintonil din Mexic (Nr. 11 în W50BEST) au fost puncte marcante pe traseul lui Alex. Plus multe altele despre care va povesti la fața locului.
Trei ani mai târziu, Alex este acasă și are pe raft premiul « Chef of the Year 2018” oferit de Gault & Millau România. O traictorie frumoasă, care spunem noi, este doar începutul poveștii lui de succes.
Valea Verde este una dintre puținele destinații gastronomice din România. Creația cuplului german Ulrike și Jonas Schäfer, Valea Verde un exemplu de business „așa DA”, pe care îl aducem des în discuție cu alți antreprenori în domeniu.
Jonas Schäfer este unul dintre cei mai cunoscuți și respectați chefs din Transilvania. Este implicat în multe inițiative ale regiunii și un susținător al tradițiilor și produselor locale.
Printre ingredientele sale preferate, stau relaxate în fruntea listei trufele negre, culese în pădurile din apropiere. Sunt nelipsite din meniul de la Valea Verde. Și totodată, motivul pentru care am ales luna noiembrie pentru evenimentul nostru. Este plin sezon de trufe negre!
Ce avem în program?
Weekendul gastronomic începe vineri, 2 noiembrie cu cina. Jonas și Alex vor pregăti 5 feluri, plus wine pairing.
Sâmbătă, după micul dejun, mergem în pădure la vânătoare de trufe. Dacă vremea este suficient de prietenoasă, prânzul va fi și el în natură, gătit în mare parte cu tehnici străvechi, marea pasiune a lui Alex Petricean. Seara de sâmbătă debutează cu Champagne și continuă cu un meniu de 7 feluri, înnobilate cu trufe negre de Transilvania. Plus wine pairing.
Duminică, dormim câteva ore în plus și ne începem ziua cu Champagne Brunch. Cam așa sună programul în mare.
Extras – Mașini BMW și Dom Perignon
Avem câteva mașini de test de la BMW România și X-Cars Tîrgu Mureș pentru cei care pleacă din București sau din Cluj. Plus variante de drive-test chiar la Valea Verde.
Trufele și Champagne reprezintă un pairing clasic. Așa că am decis să ne începem una din cele două seri alături de câteva sticle de Dom Perignon.
Cost eveniment
Pretul pachetului este 500 euro/persoană pe weekend.
Pachetul include activitățile de peste weekend, mesele, wine pairing pentru cele două cine și Champagne Brunch și cazare în cameră dublă pentru 2 nopți. Avem 30 de locuri disponibile în total pentru tot weekendul. Evenimentul este dedicat adulților.
Rezervările se fac direct la Valea Verde: reservations@valeaverde.com
Lasă un răspuns