Aroma este unul dintre cele mai apreciate restaurante din Roma. Are 1 stea Michelin și o priveliște impresionantă înspre Colosseum, unul dintre principalele obiective ale orașului.Aroma, la fel ca și La Pergola despre care am povestit deja într-un alt articol, apare frecvent în topurile care includ restaurantele cu cea mai spectaculoasă priveliște. Din Italia și din lume în general. Trebuie să recunoaștem că și aici view-ul a fost unul dintre elementele care ne-au determinat să ne facem rezervare pentru luna de miere. Este un loc cu adevărat romantic.
Am aflat despre Aroma la începutul anului pe platforma Priceless de la Mastercard. L-am descoperit aici, am continuat investigațiile pe cont propriu și ne-am întors. Și asta pentru că cei de la Mastercard, dincolo de povestea locului și detalii despre experiență, oferă un voucher special. Respectiv ne-au ajutat să avem parte de tratament privilegiat: cea mai bună masă și băuturi de bun venit din partea casei. Asta doar pentru că am plătit cu un card Mastercard. Am avut rețineri că va funcționa ținând cont că discutăm despre Italia, dar după cum se vede și în poze, chiar am primit cea mai bună masă 🙂
Locație
Aroma se află la ultimul etaj al hotelului Palazzo Manfredi ( 5*), o vilă construită în secolul 17 peste rămășițele arheologice ale vechilor “cazarme” de gladiatori. Se spune că în Roma Antică aici, la câteva sute de metri de Colosseum, exista cea mai mare școală de gladiatori.Din 2002 vila a fost transformată în hotel de către contele Goffredo Manfredi, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din Italia. Hotelul este astăzi parte din rețeaua Relais&Chateaux, iar restaurantul are 1 stea Michelin încă din 2005.În sezonul cald, experiența culinară Aroma se întâmplă pe terasa îmbrăcată în sticlă și decorată foarte simplu, cu mese apropiate, majoritatea pentru două persoane, organizate pe două rânduri. Totul este ales și așezat în așa fel încât să fie elegant și relaxat, fără să existe ceva care să distragă atenția de la priveliștea spectaculoasă a Colosseumului.
În sezonul rece, terasa este însă transformată în zonă de lounge și se mănâncă înăuntru, într-un dining room cu ferestre lărgi și un design mai contemporan.
Meniu
Meniul de sezon de la Aroma este viziunea lui Giuseppe di Iorio asupra Italiei și înglobează, cum era de așteptat, cele mai bune ingrediente regionale, pe care le procură proaspete, în fiecare zi.
Noi am ajuns la Aroma la prânz. Cum eram pentru prima oară aici și ne doream oricum ca experiența să dureze cât mai mult, am ales meniul de degustare.
Spre surprinderea noastră meniul de degustare din sezon oferit la prânz este identic cu cel de seară. Lucru care se întâmplă destul de rar, în general meniul de degustare pentru cină fiind mai complex. Meniul include 7 preparate și costă 150 de euro fără băuturi și 230 euro cu wine pairing. Respectiv câte un pahar de vin pentru fiecare preparat, varianta de băuturi pentru care am optat și noi.Experiența noastră culinară de la Aroma a însemnat, pe rând:
1. Octopus stewed in a glass with parsley sponge and potato foam
Pairing: Bere artizanală Bionoc
2. Iberian pork flavored with “Gin Mare”, salsify velouté, fermented garlic and almond air
Wine Pairing: Collio Sauvignon Vigna Runc, 2014
3. “Ravioli” pasta filled with buffalo mozzarella and “Cantabrian Sea” anchovies on a carrot extract
Wine Pairing: Bosco Falconeria, Catarratto 2014
4. Green “Lasagnette” with quail and chanterelle mushrooms, smoked “Provola” cheese
Wine Pairing: Il Rogito, Cantine del Notaio 2014
5. Sautéed scallops on a red Swiss chard with vegetable and olives
Wine Pairing: Champagne Philippe Gonet Rose
6. Suckling pig with apricot compôte and fennel potatoes
Wine Pairing: Habemus 2013, San Giovenale
7. Guanaja 70% chocolate brownie with wild berries cream, false lavender marshmallow, radish sorbet on chocolate crumble
Wine Pairing: Ben Rye, Passito di Pantelleria
Per total mâncarea a fost foarte bună la nivel de gust, cu câteva asocieri creative neașteptate. Cu mențiune specială pentru ravioli și pentru scallops.
Iar wine pairingul destul de îndrăzneț. De exemplu Sauvignon într-o combinație excelentă și neobișnuită cu porcul iberian marinat, cu un gust dulceag pronunțat, temperat de spuma de migdale.Altfel, lista de vinuri de la Aroma numără aproximativ 400 de etichete, incluzând vinuri din mai toată Italia, dar și o selecție interesantă din Lumea Nouă.
Ce mai trebuie să știi:
- Aroma este deschis pentru, prânz și cină în fiecare zi a săptămânii
- Restaurantul are puține locuri și este căutat deopotrivă de italieni și turiști, așa că este bine să îți faci rezervare din timp – 2-3 luni. Mai ales dacă îți dorești să ajungi aici la cină.
- Dacă decizi să folosești oferta de pe platforma Priceless e important să printezi voucherul și să îl prezinți când ajungi. Noi am dat și un mail înainte să ne asigurăm că este totul ok. Mai exact am menționat că vrem să beneficiem de această ofertă. Ofertele au un timp de valabilitate limitat.
Lasă un răspuns