Acesta este un articol mai vechi. Citește ultimul update despre Conacul lui Maldăr aici
Vara asta am ajuns pentru a 2-a oară la Conacul lui Maldăr. Deși, de la ultima noastră vizită conacul a devenit un obiectiv turistic foarte cunoscut (fiind declarat și pensiunea anului 2013), ne-am bucurat să vedem că standardele și atenția la detalii au rămas neschimbate. Același lucru este valabil și pentru prețuri, lucru destul de rar în România.
Despre Conacul lui Maldăr
Conacul se află la aproximativ la 3 ore de mers cu mașina din București, aproape de localitatea Horezu. Dacă nu ai mai fost în zonă ar fi bine să-ți iei niște repere înainte de a porni la drum.
Clădirea principală a conacului este o veche culă (așezare brâncovenească fortificată) care a fost restaurată. Sunt 15 camere disponibile pentru cazare la Conacul lui Maldăr, fiecare cameră este unică și are povestea ei. Toate camerele sunt decorate cu mobilier brâncovenesc autentic, lenjerii și perdele brodate, covoare țesute, grinde din lemn masiv.
Mâncarea de la Maldăr este un mix de bunătăți oltenești tradiționale și rețete internaționale. Ți se va spune la fiecare masă care sunt opțiunile pentru următoare, iar tu trebuie doar să decizi dacă vrei să mănânci și care dintre feluri te tentează mai tare. În oferta de vinuri poți găsi cele mai de soi podgorii din zonă la prețuri foarte bune.
Nu e de ratat: cina de sâmbătă seară, sub formă de bufet cu o mulțime de preparate gustoase. De la plăcintă cu ciuperci, salată de vinete, crap cu mujdei și mămăliguță, la vițel făcut pe jar și cozonac cu mac. La care mai adaugi și niște afinată, vișinată sau murată. Sau sirop din muguri de brad. Bineînțeles, toate preparate local. Dacă ajungi pe timp de iarnă, e valabil și un vin fiert în față șemineului.
Ce mai poți face la conac?
Pe lângă mâncare bună și relaxare, conacul are și o piscină disponibilă pe perioada verii pentru oaspeții săi.
Există și obiective turistice în zonă la doar câteva minute de mers pe jos. Așa că, dacă ai chef de o plimbare scurtă pentru poftă de mâncare poți ajunge la culele din Maldaresti: cula Greceanu, cula Duca și ceea ce cândva a fost casa de vacanță a lui I.GH. Duca. O cula este o așezare fortificată. Mai sunt 27 pe tot teritoriul țării, iar 2 dintre ele sunt la 2 pasi de oaza ta de relaxare de weekend din Maldaresti.
Ce mai trebuie să știi:
- Rezervă din timp: Dacă vrei să mergi la Conacul lui Maldăr îți recomandăm să îți faci rezervare cu 1-2 luni înainte. Din cauza condițiilor foarte bune și a faptului că a devenit un reper turistic cunoscut nu prea găsești loc.
- Alege-ți camera: Cele 15 camere sunt destul de diferite. Camerele cele mai bune (spațiu, balcon se rezervă cu mult timp înainte. Poți vedea câteva dintre ele pe site-ul lor. Alege-ți camera în momentul în care faci rezervare.
- Prețuri: o cameră dublă este 70 euro/ noapte cu un mic dejun copios inclus. Un weekend în 2 (2 nopți) cu toate mesele incluse (și câteva sticle de vin) ajunge la 250-300 euro.
Cum ajungi la Conacul lui Maldăr: trebuie să fii foarte atent la drum mai ales dacă mergi pentru prima dată. semnalizarea nu este dintre cele mai grozave. Dacă vii din București poți găsi aici câteva repere.
Tea says
Bine de stiut 🙂 Nasii nostri si-au dorit mult sa ajunga sa stea o noapte dupa cununia noastra civila la poalele manastirii Horezu (unde-am fost si botezata, unde-l botez si pe fi-miu la toamna ;)), dar n-au stiut de rezervarea cu 1-2 luni inainte.
Dar suna mega-treat pentru mini-excursia viitoare din toamna, chiar voi propune mai departe.
Recomand, pentru conditii mai modeste dar iubire din plin, casuta de oaspeti din cadrul manastirii (intrebati de Maica Ecaterina, nasa de mea de botez) – e minunata. In cadrul manastirii se vand si borcanase cu diverse delicatese sub forma de dulceata, eu mi-am luat coacaze rosii, visine, afine si pasta de macese de-am trimis pana in Franta 🙂 10-15 lei borcanasul, dar rezista chiar si-ntr-o casa de insarcinata pana la juma de iarna (I’m all out).
Mi-am propus insa sa pun pe lista pentru botezul lui baby Paul <3
Tea says
Ah, si pe modelul de neratat: mancarea de manastire in zilele de post. Doua tipuri de zacusca de lesini si zici Multumesc, Doamne chiar si daca nu esti credincios. Iar curtea din interiorul manastirii e superba, imi aduce aminte de toscana (ca si the view de pe balconul princiar, acolo insa nu-i pentru toata lumea). Ofc, dormitoare incredibile langa in care a dormit chiar si Printul Charles (apropo de Viscri), mobila veche parfumata si stilul brancovenesc minunat.
Nu ma pricep prea bine, din pacate, dar maicuta mea este ghid si, urandu-i sanatate, o amintesc cu drag de fiecare data!
Noi ne-am simtit ca-n Paradis la final de august trecut.
Ah, recomand plimbari la pas spre toate schiturile din jurul manastirii (sunt in forma de cruce), noi la Sf. Stefan nu am ajuns, dar am inteles ca merita (ai mei mai fusesera atunci cand m-au botezat pe mine, au stat mai mult prin zona)..