Suntem bucuroși să anunțăm un eveniment cu totul special în peisajul gastronomic autohton. Ana Roš, chef & owner al restaurantului Hiša Franko din Slovenia, unul dintre cele mai bune 50 de restaurante ale lumii, vine în România! Ana Roš și Alexandru Petricean vor pregăti împreună o cină la 4 mâini pentru a marca aniversarea a 120 de ani de S. Pellegrino, un brand apropiat gastronomiei globale.8 preparate ce aduc față în față tradițiile a două țări, prin filtrul creativității și viziunii celor doi chefs, îi vor purta pe oaspeți într-o călătorie gastronomică unică. Totul se întâmplă la NOUA, pe 11 iulie.
Ana Roš, Best Female Chef 2017
Ana Roš a fost desemnată Best Female Chef 2017 de către World’s 50 Best Restaurants, iar restaurantul ei, Hiša Franko, ocupă astăzi locul 38 în același top.Photo Credits:Robert Ribič
Ana este un chef autodidact. S-a pregătit intens pentru o carieră diplomatică, însă odată ce l-a cunoscut pe Valter, noi orizonturi s-au deschis. Împreună au preluat Hiša Franko, restaurantul părinților lui în 1999, schimbându-i direcția pas cu pas, odată cu dezvoltarea stilului culinar al Anei. Un stil aparte, foarte personal, dedicat în totalitate surprinderii celei mai inspirate versiuni a mediului ce o înconjoară, în fiecare moment al anului.Photo Credits: Suzan Gabrijan
Hiša Franko este poziționat într-un oraș mic aproape de granița Slovenia-Italia, într-o zonă în care natura este extrem de generoasă și o sursă permanentă de inspirație.Photo Credits: Suzan Gabrijan
Aici, Ana Roš a reușit să contureze una dintre cele mai interesante adrese gastronomice ale globului. Oameni din toate colțurile lumii, literlmente, călătoresc în Kobarid în fiecare an pentru a experimenta prepartele expresive ale Anei, pline de culoare, curaj și emoție.Însă, asemeni oricărui restaurant din cele 50 pe care W50Best le alege an de an, Hiša Franko nu este doar despre mâncare bună. Este mult mai mult. Este un loc ce vorbește despre redescoperirea și lupta pentru valori uitate, pentru individualism, pentru autenticitate, pentru diversitate, pentru local, pentru calitate, într-o lume în care totul tinde să se uniformizeze și să își accelereze ritmul. Ana a consolidat o experiență strălucită de fine dining într-o țară care, asemeni României, nu are o tradiție în fine dining, în același timp susținând tradițiile, respectând și ajutând natura, luptând pentru pentru ecodiversitate, pentru salvarea speciilor periclitate și a micilor producători.Photo Credits: Suzan Gabrijan
Suntem onorați că Ana Roš a ales să dezvăluie Bucureștiului, într-o seară de iulie, un fragment din povestea impresionantă pe care a construit-o.
Alexandru Petricean, Chef of the Year Gault & Millau 2018
Mai bine de 3 ani, Alex a lucrat în cele mai bune restaurante ale lumii. A explorat Țările Nordice învățându-i secretele și tehnicile în bucătăria Geranium (locul 5 în W50Best 2019) sau fiind parte din echipa de cercetare Noma 2.0 (locul 2 în W50Best 2019).
Și-a continuat mai apoi călătoria inițiatică pe alte continente. S-a alăturat restaurantelor de top din America de Sud precum Central (locul 6 în W50Best 2019) și Quintonil (locul 24 W50Best 2019).Odată revenit acasă, Alex și-a format propriul stil. A început să privească gastronomia locală și tradițiile în mijlocul cărora s-a format printr-o lentilă nouă, a bagajului multicutural acumulat și a unor orizonturi extinse.Impactul abordării sale a fost major. În primul an de la întoarcerea în România a câștigat “Chef of the Year” în ediția inaugurală a ghidului Gault & Millau și a condus echipa Maize spre titlul de restaurantul anului. În mai 2019, Alex a început un nou capitol. De data asta pe cont propriu. A deschis NOUA, locul în care își propune să ducă lucrurile la următorul nivel. Să pună în lumina potrivită noua bucătăria românească, așa cum o simte el.
120 de ani de S. Pellegrino
La nivel global, S. Pellegrino este unul dintre cele mai implicate branduri în susținerea gastronomiei. Este sponsorul principal al World’s 50 Best Restaurants încă de la început, de mai bine de 17 ani, și creatorul competiției S. Pellegrino Young Chef. Pe lângă multe alte proiecte și intiative.
În 2019 se întâmplă evenimente culinare speciale pe tot globul pentru a celebra impresionanta aniversare S. Pellegrino. Chiar și topul extins W50Best a urcat în acest an de la 100 la 120 de pozitii, pentru a marca momentul.Cina la patru mâini Ana Roš-Alexandru Petricean reprezintă alinierea României la standardul celorlalte țări cu tradiție culinară în a sărbători cum se cuvinte un moment important în istoria unui brand cu tradiție. Și totodată o premieră locală importantă. Este pentru prima dată când un chef din World’s 50 Best gătește pentru publicul român, alături de un chef român.
Bilete 4-hands dinner Ana Roš & Alexandru Petricean
Prețul pentru cină este de 600 lei / persoană.
Există opțiunea de wine pairing la 250 lei / persoană
Vă spunem din start, numărul de bilete disponibile spre vânzare pentru acest eveniment este redus.
Pentru achiziție, vă rugăm să ne scrieți la adresa contact@amusebouche.ro
Mulțumim UniCredit Bank România și Epoque Hotel – Relais & Châteaux pentru suport în organizarea acestui eveniment.
Lasă un răspuns