Ascunsă într-un sat săsesc în Transilvania, Valea Verde este una dintre puținele destinații gastronomice din România. O combinație autentică între pasiune pentru gusturi, tradiție și un mod de a trăi apropiat naturii.
Valea Verde este creația cuplului german Jonas și Ulrike Schäfer. Fără a avea rădăcini săsești sau un istoric în domeniul ospitalității, dar cu multă experiență de business, Jonas și Ulrike s-au îndrăgostit de Transilvania. Au venit la un moment dat în vizită în satul Cund și au decis să rămână.
Și-au propus să creeze un resort autentic în care gastronomia să aibă un rol important. Au cumpărat case vechi săsești pe care le-au restaurant simplu și au adăugat elemente ale confortului modern. O parte dintre case sunt răsfirate prin sat, printre cele ale localnicilor. Iar altele sunt reunite sub aceeași umbrelă cu restaurantul, un mic lac ecologic unde oaspeții se răcoresc peste vară, diverse zone de relaxare în natură și o mică grădină.
Unde ne place nouă să stăm când vizităm Valea Verde? Vara preferăm liniștea și autenticitatea caselor din sat. În lunile mai friguroase, alegem apartamentele din complex. Dacă găsim loc . Weekend-urile, în special cele din sezonul de trufe, se vând uneori cu luni în avans.
Rețeta succesului de la Valea Verde funcționează pe un format pe care l-am identificat în multe dintre călătoriile noastre. Acela în care ambii proprietari sunt implicați total. Jonas dirijează activitatea bucătăriei, în timp ce Ulrike se ocupă de ospitalitate, asigurând-se că oricine le trece pragul are parte de o experiență pe măsura așteptărilor.
Abordarea culinară este principalul punct forte, am putea spune. O ședere aici vine la pachet cu cel puțin un meniu de degustare cu preparate ce îmbină moștenirea gastronomică transilvăneană și produsele locale cu elemente internaționale. Și trufe negre de Transilvania. De altfel, primul ingredient care ne vine în minte când ne gândim la Valea Verde. Meniul de aici este gândit astfel încât trufele negre să poate fi integrate în aproape orice moment al zilei. În preparate mai simple sau mai creative.
Micul dejun cu ouă Benedict și trufe negre sau pastele simple cu trufe sunt două dintre gusturile clasice de la Valea Verde și cea mai puternică asociere pe care o au papilele noastre gustative cu locul. Alături de porcul Mangaliță gătit încet, cu răbdare până ce devine fraged și suculent. De neratat sunt și brânzeturile maturate de Istvan, un localnic ce aplică cu succes metoda elvețiană laptelui românesc. Dacă vrei să îți faci provizii pentru acasă, îi poți face o vizită la Manufactura de Brânză, vizavi de biserică, la câteva sute de metri de Valea Verde.
La Valea Verde se organizează frecvent weekend-uri gourmet în jurul unui mix reușit de mâncare bună, selecție specială de vinuri și relaxare în natură. De urmărit și rezervat cu mult timp în avans pentru că locurile sunt limitate și se ocupă rapid.
Din categoria experiențelor moderne, la Valea Verde poți testa și câteva dintre ultimele modele BMW. Au un parteneriat cu X Cars din Tîrgu Mureș și primesc frecvent mașini de test. Trebuie doar să te împrietenești puțin cu Jonas 🙂
Lasă un răspuns