Le Fin Palais Royal este un restaurant de fine dining din București relativ nou, deschis la finalul anului trecut. La prima noastră vizită, în decembrie, ne-a făcut o impresie foarte bună în special în ceea ce privește calitatea și complexitatea preparatelor. Am revenit la Le Fin Palais Royal pentru a vedea cum au evoluat lucrurile între timp. Mâncarea a rămas la același nivel ridicat. Strict pe această zonă, putem compara Le Fin Palais Royal cu unele dintre restaurantele cu o stea Michelin pe care le-am vizitat în ultimul an. Meniul s-a schimbat între timp și este puțin mai variat decât cel din decembrie, mai ales pentru categoria de aperitive. Am înțeles că există 2 variante mari de meniu care se schimbă la fiecare 6 luni. Fiecare schimbare aduce 2-3 preparate noi, înlocuiri și/sau adăugări.
Din meniul nou am încercat și ne-au plăcut: foie gras la tigaie cu sos de zmeură, ravioli cu brânză de capră și pesto și pieptul de rață marinat cu sos de vin. Desertul nostru preferat – crema de zahăr ars cu Baileys și îngheață de nuci nu mai este o opțiune momentan. Vestea bună este că va reveni în meniu odată cu schimbarea de toamnă, în luna septembrie. Au și acum o variație de créme brulée, cu cimbru, care este interesantă într-adevăr, dar nu la nivelul celei cu Baileys.
Câteva schimbări au apărut și în oferta de vinuri, dar proporția dintre cele franțuzești și cele românești a rămas aceeași. Le Fin Palais Royal are în continuare o selecție impresionantă de vinuri franțuzești. Din păcate însă, nu există un somelier și prețurile sunt destul de mari. Așa că îți recomandăm să îți faci temele înainte de vizită pentru a te asigura că îți vei cheltui banii pe produsul potrivit.La nivel de servire nu putem trage o concluzie. Nu avem nimic de reproșat, doar că restaurantul era gol la ultima noastră vizită. Așa că am primit toată atenția din partea personalului. Se pare că localizarea restaurantului, Piața Amzei, este un mare minus, mai ales în perioada verii. Există și o terasă dar sunt puțini cei care ar schimbă parcul Herăstrău pe o experiență scumpă de fine dining cu priveliște la Piața Amzei. Asta face ca restaurantul să fie aproape gol în serile de vară, în special în weekend. Le Fin Palais Royal este un restaurant scump. O masă în 2 cu 3 feluri de mâncare și o sticlă de vin bun franțuzesc te poate duce la 200 euro. Dar în ceea ce privește nivelul preparatelor este cu siguranță unul dintre cele mai bune restaurante din București în acest moment.
Faptul că restaurantul este gol în serile de weekend nu este însă un semn bun. Proprietarii vor trebui să găsească o soluție pentru a crește gradul de ocupare și a promova locația mai bine. Mutarea restaurantului într-o nouă locație ar putea fi o altă variantă.
Mai multe poze și detalii despre experiența Le Fin Palais Royal, într-un articol mai vechi, aici.
Lasă un răspuns