Acesta este un articol mai vechi. Citește ultimul update despre L'Atelier aici.
L’Atelier ocupă un loc binemeritat în topul celor mai bune restaurante din București, conform oricăror criterii de evaluare. Și este alegerea noastră de fiecare dată când avem ceva de sărbătorit în cuplu, pentru că are un aer romantic aparte. Al Bucureștiului din perioada Micului Paris.
L’Atelier este restaurantul hotelului Epoque de pe Intrarea Aurora, foarte aproape de Cișmigiu. Până la sfârșitul anului trecut a purtat numele de Bistro Epoque. După 3 ani de activitate și mai multe premii Travelers’s Choice Awards, Bistro Epoque s-a transformat în L’Atelier. Sub îndrumarea unui nou chef francez – Stephane Simond.
Bucătăria a fost de la începuturi și a rămas în continuare de inspirație franțuzească, iar meniul se schimbă în fiecare sezon. Trebuie să recunosc că în ciuda afinității mele pentru acest restaurant, sunt sezoane în care preparatele sunt mai inspirate, iar altele în care lucrurile ar mai putea fi îmbunătățite. De exemplu acum, din zona preparatelor principale, pentru o doamnă este destul de greu să facă o alegere, majoritatea asocierilor fiind destul de grele.
Însă întotdeauna compensează cu o listă consistență de preparate din pește. De exemplu. Cum ar fi bibanul de mare pe plită cu unt semisărat, risotto și crumble de parmezan, este excelent. Aici găsești cu siguranță una dintre cele mai extinse liste cu preparate din pește, dintre toate restaurantele din categoria fine-dining.
Indiferent de sezon, ceea ce rămâne neschimbat la L’Atelier este atmosfera romantică. Restaurantul ocupă un mic salon în Hotel Epoque , cu ferestre lărgi și pereți capitonați. Iar pe mese stau aprinse lumnari lungi, în sfeșnice patinate. Nu știu dacă există un program anume, însă de fiecare data când am fost la cină la restaurantul L’Atelier, atmosfera a fost completată de acorduri de pian live.
Am ajuns aici chiar și de 8 martie. Pe lângă atmosfera impecabilă și trandafirul oferit fiecărei femei care trecerea pragul restaurantului, L’Atelier a creat un meniu special pentru seara cu pricina, pe care doar doamnele îl puteau comanda. Și care era servit “ca la carte”, ca întotdeauna. Aici, ospătarii sunt mai în vârstă decât suntem obișnuiți și îți dau mereu sentimentul acela că fac cu pasiune ceea ce fac.
În plus, au o selecție consistentă de vinuri, de peste 100 de etichete, un motiv în plus pentru care acest restaurant este perfect pentru seri speciale în cuplu. O cină completă în 2 la L’Atelier, cu o sticlă de vin bun inclusă, costă în jur de 450-500 de lei.
Ce mai trebuie să știi:
Au peste 100 de etichete de pe 5 continente și un număr generos de vinuri românești, printre care Davino, La Cetate și Domeniul Coroanei Segarcea.
La cină, clienții restaurantului sunt în special oaspeții hotelului
L’Atelier | Intrarea Aurora 17C |+40 21 312 32 32 | www.latelier-restaurant.ro
Lasă un răspuns