Jules Verne este unul dintre restaurantele cu cea mai bună priveliște din lume și probabil cel mai romantic loc în care am mâncat până acum. Este întâlnirea perfectă dintre celebra clădire de 324 m a Turnului Eiffel și cel mai cunoscut chef francez – Alain Ducasse, care deține foarte multe recorduri în ale experiențelor gourmet de excepție.
Pentru prima noastră vizită în Paris am ales restaurantul Jules Verne pentru categoria “destinație obligatorie”. Primul motiv pentru care ne-am dorit această experiență este locația cu vedere impresionantă deasupra orașului. Iar al doilea este, bineînțeles, meniul de 1 stea Michelin sub semnătura lui Alain Ducasse.
Jules Verne se află la etajul al doilea al Turnului Eiffel. Restaurantul acoperă trei segmente de-a lungul “piciorului” de turn, cu vederi diferite asupra orașului. Are o intrare separată, la baza aripii de vest și un lift privat care te poartă până la destinație.
Majoritatea meselor la Jules Verne sunt pentru 2 persoane, așa cum ne-am așteptat, dat fiind romantismul locației. Alocarea se face de la cea mai bună masă până la cea mai dificilă poziție, în ordinea înregistrării rezervărilor. Așadar, dacă vrei să ocupi o masă la fereastră trebuie să te mobilizezi cu 3 luni înainte via telefon sau online. Noi am rezervat cu 2 luni și jumătate înainte și am avut masă în rândul 2 dinspre fereastră, de unde priveliștea este satisfăcătoare.
La Jules Verne există o singură variantă de meniu de degustare, numit Experience. Poți opta pentru 5 sau 6 feluri. Noi am ales varianta cu 6 preparate la 230 euro și wine pairing, pentru extra 120 euro. Totul a debutat impresionant cu un amuse bouche cu crab, jeleu de mazăre și caviar, la dimensiunea unui fel principal. Apoi au urmat pe rând homar cu ciuperci și salată, foie gras cu legume, un excelent biban de mare cu sparanghel și reducție de vin, cea mai bună carne de rață pe care am mâncat-o în Paris și două deserturi: căpșuni cu cheese cake sorbet și o prăjitură cu ciocolată Alain Ducasse, alături de praline, macarons și bezele din partea casei.
Partea de wine pairing a fost o călătorie prin cele mai importante regiuni din Franța, cu vinuri provenind din Bordeaux, Valea Ronului și Burgundia.
Jules Verne este în afara listei celor mai bune restaurante Top 50 și nu se numără printre restaurantele care au contribuit explicit la recordurile culinare ale lui Alain Ducasse. Însă chiar și așa, cu “taxa de view” inclusă în prețul meniului, la nivel de experiență cumulată nu poți obține mai mult de atât în Paris.
Dacă ar fi să alegem un singur restaurant de rezervat pentru o primă vizită în Paris, acesta ar fi Jules Verne.
Ce mai trebuie să știi:
- Alain Ducasse este singurul chef care a avut două restaurante diferite în Top 5 San Pellegrino al celor mai bune restaurante din lume, cât și primul chef care a deținut simultan 3 restaurante diferite distinse cu 3 stele Michelin în Paris, Monaco și New York
- Jules Verne este deschis în orice zi a săptămânii, inclusiv lunea, o zi în care majoritatea restaurantelor din Paris sunt închise
- În timpul săptămânii poți merge și la prânz pentru un meniul fix mai accesibil, cu 3 feluri la 105 euro
- Poți achiziționat un pachet special care îți garantează cea mai bună masă din restaurant, mai multe bunătăți din partea casei și o vizită în bucătărie unde ai ocazia să îl cunoști pe Pascal Pascal Feraud cel care coordonează bucătăria Jules Verne. Pachetul este valabil doar în timpul săptămânii și costă în jur de 1000 euro. Mai multe detalii despre pachete și meniu agasesti pe site-ul oficial al restaurantului: www.lejulesverne-paris.com
Daniela Nicusor says
Wow, ce priveliste, nu te mai intereseaza nici mancarea!