Dacă tot mergem în Australia ne-am gândit că ar fi o idee bună să mai facem o oprire pe drum 🙂 Mai ales că nu prea am avut ocazia să explorăm Asia până acum.
Destinația câștigatoare: Singapore. Pentru diversitatea culturală, pentru numărul mare de restaurante de top, pentru prietenii care ne așteaptă acolo. Avem la dispoziție 6 zile pentru experiențe culinare și nu numai.Din punct de vedere culinar, Singapore este una din destinațiile de top din Asia. Alături de Bangkok, Hong Kong, Tokyo. Locuri care se află pe lista noastră pentru viitor.
Am făcut ceva research în special pe zona de hoteluri și restaurante. Pentru că în Singapore sunt foarte multe variante bune din care poți alege.
Bilete de avion
Aici alegerea a fost simplă. Qatar Airways are cel mai bun program de zbor pe Singapore.
Așa că am urmărit și așteptat o ofertă bună de la Qatar Airways, în contextul în care am ratat perioada de reduceri din ianuarie. De Valentine’s Day (iată că e bună și această pseudo-sărbătoare la ceva) a apărut și oferta noastră: prețuri foarte bune la biletele pentru cupluri. Jackpot 🙂
Pentru continuarea călătoriei din Singapore către Australia am optat pentru o altă companie aeriană de top, Fly Emirates.
Unde stăm?
Din acest punct de vedere, Singapore pare un fel de Las Vegas. Foarte multe variante pe o suprafața mică, hoteluri uriașe cu un număr mare de camere și prezența celor mai importante rețele din lume. Plus infinity pool-uri și cazino-uri.
De exemplu Marina Bay Sands, cel mai cunoscut hotel din Singapore, are peste 2.600 de camere. Care a fost alegerea noastră? Hotelul Four Seasons.
Pentru poziția față de restaurante și celelalte obiective care ne interesează, pentru camerele generoase (peste 40m) și nu în ultimul rând pentru standardul ridicat al serviciilor care face din Four Seasons una dintre cele mai bune rețele de hoteluri din lume. Vom reveni cu mai multe detalii legate de alegerea noastră după vizită.
Celelalte variante pe care le-am luat în calcul în ordinea preferințelor: Shangri-La, Mandarin Oriental și Naumi (care face parte din rețeaua Small Luxury Hotels of the World).
Ce mâncăm?
Am ajuns la partea noastră preferată. În Singapore sunt aproape 10.000 de restaurante. Iar 27 dintre ele au stele Michelin. Asta în condițiile în care ghidul a fost lansat aici anul trecut. Probabil ai auzit despre cel mai ieftin restaurant cu stele Michelin din lume, stand-ul de street food Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle, unde preparatul principal costă 2 dolari singaporezi (app. 1.40 dolari americani). Îți spunem din start că nu este motivul principal pentru care mergem în Singapore 🙂Chilli crab – un preparat tipic pentru Singapore
Este adevărat că avem în plan chiar pentru primele zile un tur culinar prin care să cunoaștem puțin cultura și preparatele locale. Din experiența noastră, este una din cele mai bune metode de a te familiariza rapid cu un loc nou. Am încercat deja astfel de tururi în San Sebastian sau Stockholm și nu am fost dezamăgiți. Iar de la Singapore avem așteptări mari ținând cont că este destinația numărul 1 în lume în materie de street food.
Mai important decât turul culinar sunt cele 4 rezervări pe care le avem deja pentru vacanța noastră. Primele trei sunt cele mai bune restaurante din Singapore ținând cont de clasamentul Asia’s 50 Best Restaurants.
Andre, 2* Michelin, locul 2 în Asia’s 50 Best, locul 32 în World’s 50 Best
Este considerat unanim cel mai bun restaurant din Singapore. Andre Chiang, unul dintre cei importanți chefi din Asia, și-a făcut ucenicia în Franța alături de nume importante precum Joel Robuchon, Pierre Gagnaire, Pascal Barbot sau Michel Troisgros.
Odette, 2* Michelin, locul 9 în Asia’s 50 Best
Un restaurant aflat în interiorul unui muzeu ( National Gallery Singapore) care a primit 2 stele Michelin la 9 luni după deschidere. În plus a intrat în topul celor mai bune restaurante din Asia direct pe locul 9.
Burnt Ends, locul 10 în Asia’s 50 Best
Restaurantul de care suntem cel mai entuziasmați în acest moment. Din cauza stilului de gătit (Modern Barbecue) și pentru că vom sta la bar, față în față cu chef-ul Dave Pynt. În primul an după deschidere (2014), Burnt Ends a fost inclus de Zagat în lista “10 hottest restaurants in the world”. Iar chef-ul de origine australiană, Dave Pynt, este unul dintre discipolii lui Victor Arguinzoniz de la Asador Etxebarri (Țara Bascilor, locul 10 în World’s 50 Best), considerat “părintele” grătarului modern.
Labyrinth, Diners Club Discovery Series 2017
Seria Discovery Series nominalizează în fiecare an cele mai promițătoare restaurante din diferite regiuni ale lumii – “the next generation of dining destinations”. Labyrinth este singurul restaurant din Singapore care apare pe lista din 2017. Bucătăria de aici se bazează pe preparate locale reinterpretate.
Despre obiective turistice, rooftop bar-uri și ce mai poți face în Singapore vom povesti după ce ne întoarcem din vacanță. Între timp, ne poți urmări pe contul nostru de Instagram.
Lasă un răspuns