Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

La Cantine de Nicolai: probabil cel mai bun restaurant din București

01/11/2014 amusebouchero 1 Comment

Acesta este un articol mai vechi. Citește ultimul update despre Joseph by Joseph Hadad aici

La Cantine de Nicolai este unul dintre locurile cu vechime pe scena restaurantelor de fine dining din București. Și, la fel ca vinul bun, se pare că devine din ce în ce mai bun pe măsură ce trece timpul. Un trend mai puțin obișnuit pentru restaurantele din București.

Ce e așa extraordinar La Cantine de Nicolai și ce s-a schimbat de-a lungul timpului?
La prima mea vizită La Cantine de Nicolai, cu mai bine de 3 ani în urmă, prima impresie a fost de restaurant foarte potrivit pentru zona de business meetings. Poziție centrală, spațiul dintre mese generos, meniu destul de limitat, servire decentă și prețuri corecte pentru categoria în care activează. Deci, o alegere bună pentru un prânz de afaceri.

Între timp lucrurile au evoluat, iar acum iau în calcul restaurantul lui Nicolai Tand chiar și când vreau să sărbătoresc ceva mai important sau pentru o cină romantică. Meniul și servirea, cât și atmosfera s-au îmbunătățit considerabil.

Interior restaurant La Cantine de Nicolai

În primul rând, numărul preparatelor a crescut. Toate într-o selecție echilibrată care satisface cam orice preferință culinară. Și dacă spuneam la început că probabil este cel mai bun restaurant din București, cu siguranță pot spune că La Cantine de Nicolai este cel mai bun restaurant franțuzesc din oraș.

În al doilea rând, dacă la începuturi aveam rezerve în ceea ce privește servirea, ultimele vizite La Cantine de Nicolai mi-au demonstrat că lucrurile s-au schimbat. Totul a fost impecabil, de la recomandări și explicații, la reacții rapide și răspunsuri relaxate pentru toate întrebările mele (și recunosc că pot avea multe 🙂

Câteva recomandări din meniu
Pentru zona de aperitive recomand Terina de foie gras cu trei dulcețuri. Este specialitatea casei și foarte consistentă. O porție ajunge pentru 2 persoane. Costă 59 lei.

Terină de foie gras cu trei dulceţuri la restaurant La Cantine de Nicolai din Bucuresti

La felurile principale, unul din felurile mele preferate este pieptul de rața cu sos de miere și ghimbir. Cred că La Cantine de Nicolai are unul dintre cele mai bune preparate din piept de rață. În topul meu se încă se luptă strâns pentru prima poziție cu pieptul de rață de la Joseph by Joseph Hadad. Nu mă pot hotărî care îmi place mai mult, însă ambele sunt excelente. Inițial era inclus în meniu cu alături de garnitură de mazăre, însă între timp lucrurile s-au schimbat și îți alegi garnitura separat. Face pereche foarte bună cu piureul cu trufe.

Piept de raţă cu sos de miere și ghimbir la restaurant La Cantine de Nicolai din Bucuresti

Piept de raţă și piure cu trufe la restaurant La Cantine de Nicolai din Bucuresti

O opțiune mai ușoară, este Risotto cu creveți Tiger și sos pesto. Iar din când în când au în meniu și Ravioli cu piept de rață și sos cremos de trufe, care este o variantă interesantă în special pentru doamne.

Creveţi Tiger și risotto cu pesto la restaurant La Cantine de Nicolai din Bucuresti

La desert e de încercat Mille feuilles cu fructe de pădure, un desert clasic franțuzesc.

O masă completă La Cantine de Nicolai te poate duce la 400-450 lei. Asta în cazul în care nu ai ales și o sticlă de vin mai scump.

Ce ar mai trebui să știi:

  • E deschis în fiecare zi între 11:00 și 23:00
  • Cam toate operele de artă care decorează pereții La Cantine de Nicolai pot fi achiziționate

La Cantine de Nicolai | Povernei 15 -17 | 0725 210 608 | www.lacantinedenicolai.ro

  • Worlds 50 Best Restaurants 2019
    Cum am simțit gala World’s 50 Best Restaurants 2019
  • NOUA Alex Petricean
    5 lucruri despre NOUA, proiectul lui Alex Petricean

  • Twins Garden Moscova. La masa fraților Berezutskiy

  • Ce a adus lansarea primului ghid Gault & Millau în…

Dining Fine Dining, Restaurante Bucuresti

Comments

  1. Sorin Orzac says

    02/12/2014 at 01:24

    De departe cel mai bun restaurant din București!

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cautare

Comandă cartea noastră

Imperfect. Cum îmbunătățești relația cu mâncarea și risipa

Parteneri Amuse Bouche

Parteneri Amuse Bouche

Destinatie Romania

Destinatie Romania

Despre Amuse Bouche

Amuse Bouche
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2025 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.