Acesta este un articol mai vechi. Găsești aici lista noastră de restaurante din București.
A trecut ceva vreme de când am scris despre La Cantine de Nicolai. În topul de sfârșit de an (2015), spuneam că este unul dintre cele mai consecvente restaurante din București la nivel de calitate a experienței.
În același timp am „reproșat” echipei că nu își asumă schimbări în meniu și nu încearcă să ridice complexitatea preparatelor pe o piață cu o concurență redusă.Cum se prezintă La Cantine de Nicolai la început de 2016? Pentru noi, a devenit una dintre variantele preferate pentru cinele de sâmbătă.
Atmosferă
În primul rând îl găsim potrivit pentru seri de weekend datorită atmosferei. Gradul de ocupare este ridicat și se păstrează în continuare un procent de vorbitori de alte limbi. Fie expați, fie turiști. Am observat mereu că sunt multe mese de grup, iar lumea se bucură de conversație. Iar mesele sunt suficient de distanțate, cât să fie plăcut și nu deranjant.
Nu știm dacă este locul sau sunt oamenii pe care îi atrage, dar La Cantine de Nicolai este unul dintre restaurantele acelea în care oaspeții își ignoră telefonul. Mai puțin noi 🙂
Meniu
Meniul a rămas la fel de scurt, o foaie față verso. Preparatele sunt simple, dar gustoase. Ce e cel mai important: au început să apară preparate noi, mai “provocatoare”. O parte dintre ele au intrat direct pe lista noastră scurtă de preferințe. Cum este supa cremă de dovleac cu foie gras, de exemplu.
Am făcut o listă cu câteva din preparatele noastre preferate (vechi și noi):
Aperitive: Terina de foie gras cu trei dulcețuri rămâne unul din preparatele noastre preferate. Totuși pentru masa de seară preferăm ceva mai ușor cum ar fi:
Supă cremă de dovleac cu foie gras
Tartar de de crab cu pastă de avocadoFel principal:
Coastă de vițel cu salvieLimbă de mare (Sole)Piept de rață cu sos de miere și ghimbirDesert:
Pain perdue Tartă fină cu mere și înghețată de vanilie
Pe zona de vinuri ne-am bucurat să găsim variante bune de vin la pahar inclusiv pentru desert. Recomandăm Goldtropfchen Spatlese (2012) la pahar alături de Pain perdue sau Tarta fină cu mere și înghețată de vanilie.
Servire
Așa cum am mai spus și în trecut, La Cantine de Nicolai este unul din cele mai bune restaurante din București la nivel de servicii. Iar această afirmație rămâne valabilă și în prezent.
Așadar, La Cantine de Nicolai este în continuare, din punctul nostru de vedere, una din cele mai bune opțiuni din București. Fie că vorbim de un meeting de business, de o masă în doi sau o ieșire cu un grup de prieteni. Noi sperăm să vedem din ce în ce mai multe preparate noi în meniu 🙂
Ce mai trebuie să știi:
- Începând din februarie 2016, La Cantine de Nicolai a intrat pe lista partenerilor Mastercard. Asta înseamnă 10% reducere la plată cu card-ul ( pentru card-urile din programul Mastercard Elite)
Lasă un răspuns